1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 20 °C

KÜRTLER DE KARDEŞİMİZ

KÜRTLER DE KARDEŞİMİZ
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Antalya’da Doğu ve Güneydoğu'dan gelip yaşayan Kürt kökenli kardeşlerimiz var. Biz onları PKK’dan ayırt ediyoruz. Onlar da bizim kardeşimiz, Antalya’nın bir parçalarıdır" dedi

Antalya  Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Kalekapısı’nda esnafla kahvaltıda buluştu. Kalekapısı’nda gerçekleşen kahvaltılı buluşmaya esnafın ilgisi yoğun oldu. Buluşmada esnafa seslenen Başkan Türel, yeni dönem için açıkladıkları 359 proje içinde Antalya’nın turizmine tarımına katkı sağlayacak birçok husus bulunduğunu belirterek, 70 bin kişinin projeler içinde iş sahibi olacağını söyledi. Kent merkezinde Vakıf İşhanı, Sağlık Meslek Yüksek Okulu, Hızır Reis Ortaokulu’nu yıkarak halka açık meydan ve park yaptıklarını hatırlatan Türel, “Hayal denilen şeylerin hepsi gerçekleşti. Milletimiz bize hizmet verme imkânını tanımasaydı hala Vakıf İşhanı ucube gibi duruyordu. Hala eski özel idare binası virane şekilde tinerci yuvası haline gelmiş bir vaziyette duruyordu” dedi.

Birlik ve beraberliğin fotoğrafı
İki Antalyalı bakanla Kalekapısı’nda esnafla gerçekleştirdikleri bu kahvaltının tarihte bir ilk olduğunu ifade eden Türel, “Menderes Türel acaba Antalya’ya metro getirecek mi, Menderes Türel acaba Antalya’da kurvaziyer liman, yat limanları, sinema stüdyoları yapacak mı, Menderes Türel acaba tarımda girdileri yüzde 20-50 civarında düşürecek mi, 70 bin kişiye iş, 30 bin kişiye sosyal yardım kartı 30 bin öğrenciye burs bunları başaracak mı diye soranlar gelsinler bugün Kalekapısı’ndaki bu fotoğrafı görsünler. Bu fotoğraf birliğimizin beraberliğimizim fotoğrafıdır. Burada Antalya’nın bir tarihi belgesine burada bulunmak suretiyle imza atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Birçok ülkenin bütçesinden fazla
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın yüzölçümü olarak birçok ülkeden daha büyük olduğunu dile getirerek, “ Önümüzdeki 5 yıl için Menderes Türel’in ortaya koyduğu projelerin değeri 20 milyar lira. Bugün 3.5-4 milyar dolar arasında bir bütçe demek. Bu esasen dünyadaki birçok ülkenin yıllık milli gelirinden daha fazla bir bütçe. Bunlar hayal mi hayır hayal değil. 5 yılda tüm vaatlerini yerine getiren Menderes Türel, önümüzdeki 5 yılda da bizleri Cumhurbaşkanımızın destekleri ile tüm projelerini hayata geçirecektir. Bunun için vizyonu var, aşkı var, heyecanı var, potansiyeli var” diye konuştu.

Raylı sistem otellerle buluşacak
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Antalya’da turizmi 12 aya yaymak istediklerini söyleyerek, şunları aktardı: “Belediyelerimizle birlikte şehirlerimizin hayat standardını yukarı çekmeli, kültürel, sanatsal, gastronomi özelliklerini tarihi, arkeolojik değerlerini ön plana çıkararak şehrin cazibe noktalarını artırmalıyız. Burada belediyelerin bakanlıklarla koordineli şekilde çalışması çok önemli. Menderes Başkanın projelerini inceledim. En çok dikkatimi çeken proje raylı sistemin otel bölgeleriyle buluşturulması. Toplu taşımacılıkla bireysel turist hareketini başarabilirsek, esnaf olarak siz de bağımsız hareket eden turiste ulaşmış olacaksınız. Bunu biz de destekliyoruz. Turizm Geliştirme Fonu’nu Haziran yanına kadar tamamlayıp sunacağız. Şehirlerimizin kültürel, sanatsal, gastronomi, tarihsel ve arkeolojik değerlerinin tanıtılmasını sağlayacağız. Turisti şehir merkezine çekecek organizasyonlar, aktiviteler yapacağız.” 


Kapalıyol baştan sona yenilenecek 
Bakan Çavuşoğlu, Bakan Ersoy ve Başkan Türel esnafın sorularını yanıtladı. Türel, bir dahaki dönemde Kapalı Yol, Güllük ve 100. Yıl Caddesi’ni Şarampol’de olduğu gibi yeniden düzenleyeceklerini ve güzelleştireceklerini söyledi. “Biz ne zaman iyi bir şeyler yapmaya kalksak birileri yalan dolan iftira ile yapacaklarımızı itibarsızlaştırmaya çalışıyor” diyen Türel, “Biz buralarda bir düzenleme yapacağız diyoruz. Aklımdan geçmeyen şeyler kulağıma geliyor. Neymiş ben burada dükkân yıkacakmışım. Yalan. Dervişin fikri neyse zikri odur. Herhâlde bu yalanları atanlar bunları yapmaya niyetli. Biz yapacağımız her şeyi kızsanızda kızmasanız da söyleriz. Kapalıyol baştan aşağıya yenilenecek ve çok güzel bir hale gelecek” şeklinde konuştu.

Film Platosu şehre turist çekecek
Bir soru üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy nitelikli turisti şehir merkezine çekmek için Başkan Menderes Türel’in Film Platosu projesinin çok önemli olduğunu söyledi. Ersoy, şöyle konuştu: “Sırf bu projenin desteklenmesi için biz Sinema Destekleme Yasası diye bir yasayı geçen ay meclisten geçirdik. Projenin Antalya’nın tanıtılması için hayati bir önemi vardır. Bugün sinema yoluyla dünya genelinde tanıttığımız ürünler bölgeler, reklam harcaması yaparak tanıttığınız bölgelerden en az 10 kat daha değerlidir ve kalıcıdır. Bu proje gerçekleştiği zaman Türkiye’de çekilen filmlerde, Türkiye’mizin tanıtım potansiyelini taşıyorsa yüzde 30 ‘a kadar olan harcamaları biz devlet olarak geri ödüyoruz. O çekilen filmler şehir içinde çekildiği zaman Antalya’yı bütün dünya film olarak gördüğü zaman herkesin aklında kalacak. İşte o zaman nitelikli turisti daha kalıcı bir şekilde ülkemize, şehrimize çekmeyi başaracağız.14 milyonluk Antalya’nın turizm kapasitesi nasıl iki katına çıkarırız? Bunun çıkarmanın tek yolu mevcut sistemle olmaz. Biz Antalya’nın merkezini esnafını oyunun içine sokmak zorundayız. O zaman Antalya Türkiye’nin kalıcı turizm başkenti olacaktır.” HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 1909 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.