1
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Antalya 22 °C

KUTSAL İTTİFAK BOZULDU

Teslime Tosun

 

KÖŞEBAŞI

 

KUTSAL İTTİFAK BOZULDU

Geçtiğimiz yıl, yayın hayatı kısa süren Meydan Akdeniz Gazetesinde yaptığımız haberlerde uzun süreden bu yana esnafın sırtında yük olan üç esnaf başkanının durumunu irdelemiştik. Meslektaşlarımız ile kafamızı ne tarafa çevirsek aralarında kutsal ittifak kuran Adlıhan Dere-Mehmet Ali Alkan ve Süleyman Şahin'i görüyorduk.

 

Bunlarla ilgili ilk haber yapmaya başladığımızda bana gelenleri tek tek biliyorum. Haber yapmamızı önlediğini söyleyerek menfaat temin edenleri de biliyorum. Sonra yeniden haber yaptığımızda menfaat elde eden kişiler ile birlikte şaşkınlıklarını da biliyorum. İlk kez Yenigün Taksi durağında olanları yazdığımızda "Sen yürek mi yedin" diyeni de biliyorum. Büroya gelip, kime ne parası gittiğini itiraf edenleri de biliyorum.

 

Yenigün taksi durağı ile başlayan yolsuzluk iddiaları Mehmet Ali Alkan'ı cezaevine gönderdi. Kısmen etkisi ile Ticaret İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca'yı da yerinden etti. Galiba sırada Süleyman Şahin var. Şahin'i zor günler bekliyor. Allah yardımcısı olsun. O'nun arkasından Adlıhan Dere Başkan gelecek gibi görünüyor. "Düğün evinin defçisi, ölü evinin yasçısı" gibi her düğünde, her cenazede siyasetçilerin karelerinden çıkmayan Adlıhan Dere başkanım, zannedersem yeni yaptırdığı, her yerine kamera döşettiği VİP aracında çok da huzurlu bir başkan olarak zamanını geçiremeyecek. (Sayın başkanım, Mehmet Ali Alkan'ın iddianamesini okudum. Uzun yılların adliye tecrübesiyle söylüyorum, dosya biraz zayıf kaçmış. Mehmet Ali Alkan tahminimce ya ilk duruşmada, ya da ikincisinde tahliye olur. Müfettiş soruşturmasına yansıyan senin taksileri As taksiye, oraya buraya yazarken iyiydi. Taşkesikli senin bu yaptığını affedeceğiniz zannettem. Senden siyasi intikamını alır.) Senin de Allah yardımcın olsun.

 

Bu arada kimlerin taksileri varmış bir bilseniz. Geçmiş dönemde Trafik Şubesinden sorumlu eski emniyet müdürlerini mi dersiniz, siyasetçiler, sporcular, esnaf başkanlarının çoğu, meclis üyeleri, bazı il kurum müdürleri, (görevden gitmiş veya halen görevde olanlar dahil) Bunların arasına ise 3-5 gariban taksici karışmış.

 

Bu arada Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına seçilen Niyazi Özçelik. Niyazi kardeşim yeni başkanlığın hayırlı olsun. Ama daha seçimi kazanır kazanmaz özellikle senin yönetimindeki bazı kişilerin ağzından çıkanlar hoş şeyler değil. Bana kadar gelen o çiğ konuşmaların önüne geçmen lazım. Yoksa çabuk yıpranırsın. Benden söylemesi.

YENİ BİR KÜRT PARTİSİ

 

Eğer Ankara'daki haber kaynaklarım beni yanıltmıyorsa yeni bir kürt partisi geliyor. HDP'nin terör örgütü PKK ile arasına bir türlü mesafe koyamaması, HDP'nin bazı politikalarını benimsemeyen oldukça güçlü bir kitle var. Bu kitle kendilerine yeni bir yol ararken, yeni bir hareket başlamış oldu. Ankara'daki görüşme trafiği, Antalya'ya da yansıdı. Bu hareketlenme önümüzdeki günlerde daha hızlanacak gibi görünüyor. Kürtleri ve kürt oylarını kendi tekelinde zanneden HDP'ye ağır bir şok olacak.

 

 

 

Bu yazı toplam 1397 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.