1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 20 °C

LİONS ASLANINA SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

LİONS ASLANINA  SOSYAL MEDYADAN TEPKİ
ANTALYA'da, farklı ülkelerden bir araya gelen Lionslar’ın kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Lara bölgesindeki Özgürlük Parkı'na simgeleri olan aslan heykeli yaptırması tepki aldı.

Geçtiğimiz Mart ayında Lions üyelerinin Antalya'da düzenlediği Akdeniz Konferansı'na Uluslararası Lions Başkanı Hindistanlı Naresh Aggarwal ve farklı ülkelerden temsilciler katılımı ve  100'üncü kuruluş yıl dönümleri dolayısıyla Muratpaşa Belediyesi bünyesindeki Özgürlük Parkı'na simgeleri olan aslan heykeli yaptırdı. Ancak geçtiğimiz günlerde heykelin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından yayınlayan ve kendilerini CHP’li olarak tanımlayan bazı kişiler, heykelin Ümit Uysal tarafından yaptırıldığını iddia ederek tepki gösterdiler.

O dönemde heykelin açılışına Antalya'da bulunan konuklar ve Antalyalı Lionslar ve Başkan Ümit Uysal’ın katılmıştı. Lions 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu adına yaptırılan ve Başkanı Hayri Tuna Yükselen tarafından yapılan konuşmada “Lionsların nerede ihtiyaç sahibi varsa ona koşulsuz yardım etmeyi hedefledik. Türkiye'de geçen yıl 60 bin kişiye hizmet ettik. Bu aslan heykeli de 100'üncü yılımızda Antalya’mıza hediyemiz olsun istedik" dedi.

Sosyal medyadan yapılan yayınlarda CHP’li olan kesim bu anıtın Atatürk düşünceleriyle bağdaşmadığını belirtti. Sosyal medyada yayınlanan fotoğrafın altına  tepkilerini dile getiren vatandaşlar “CHP İl yönetimi  buna acilen bir açıklama yapmalıdır” dedi. Bir diğer vatandaş ise, “Bende buna çok karşıyım. LIONSLAR genç işadamlarını bünyesinde toplar. Yaptıkları hizmetler tamamen göz boyamasıdır. Genç Türk iş adamlarını kullanırlar. Bunu çok iyi biliyorum. Genç  Türk iş adamları kendi şirketlerinde çalıştırdığı işçilere beyin yıkama taktiği uygularlar” diyerek düşüncesini belirtti.

 

 

LİONSLAR NEDİR?

1917′de ABD’nin Texas eyaletine bağlı Dallas şehrinde masonlar tarafından  kurulmuş olan Lions Kulübü, adını İngilizcede, hürriyet ve anlayış  beraberliği milletimizin teminatı(korunması) anlamına gelen “Liberty  Intelligence Our Nations Safesty” kelimelerinden aldığı söylenir. LIONS kelimesinin her bir harfinin KABBALA (Yahudi Tasavvufu) kaynaklı olduğu ve yüksek manalarla yüklü olduğu şeklinde ifadelerde mevcuttur. HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 6050 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.