1
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Antalya 21 °C

MAMA FİRMALARI İŞİ ABARTTI

Teslime Tosun


Beslediğimiz üveyik, kumru ve kargalarımız var. Arkadaşın işyerinde her sabah hizaya geçip bizi bekliyorlar. Dün onlara yem almak için her zamanki yem satan Çakırlar yolu üzerindeki yere gittim. Kuşlar için aldığımız 3.5 lira olan buğdayın kilosunun 6.5 lira olduğunu söylemesi ile acı acı gülümsedim.

Kusura bakmayın sevgili kuşlarım bu gidişle, sizleri daha fazla besleme şansım kalmayacak gibi. Onlara baktıkça daha ne kadar yem alabilirim hesap yapıyorum, içim acıyor ama daha fazla besleme gibi bir şansım yok. Bu soğukta onları gördükçe içim de el vermiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum.

 

Geçenlerde bir sokak köpeği, bir çocuğun yüzünü parçalamış. Bu konuyla ilgili yapılan haberin altına yapılan yorumları okudum. Aman Allah’ım! O çocuğun çektiği acıyı, eziyeti, yüzünün param parça olması karşısında “Ah yavrum” diye yorum yapan insanlara bile çirkefleşerek, hakaretler ederek saldıran birisi vardı.

 

İnsanlığından vaz geçerek, hayvanca ve acımasızca yorumlar yaparak, sokak köpeklerini savunan bu kadının akli melekelerinin yerinde olmadığını düşündüm. Bizim de zaman zaman karşılaştığımız bu gibi insanlar oluyor.

 

Aklıma düştü ve bunu kısa bir araştırma ile olayı birazcık ama birazcık açığa kavuşturabildim.

 

Arkadaşlar sokak hayvanlarını koruma adı altında, hayvan severlik adı altında meğer bazı kişiler bunu gelir kapısı yapmışlar. İyi mi?

 

Bazı kedi köpek maması üreten firmalar özellikle sosyal medyada, gazeteler ve televizyonlarda boy gösteren insanlığından vazgeçerek, kendisini havyan hakları savunucusu olarak gösteren, dernek üyeliği, dernek başkanlığı yapanlara maaş+prim sistemine geçmişler.

 

Ne kadar medyada veya sosyal medyada, hayvan severlik adına çirkefleşirsen o kadar prim alıyorsun. İnsanlara yaptıkları yorumları okusanız cinayet çıkar o derece yani. Bir insanın evladını sokak köpekleri parçalarken izlemesini istiyorlar. Bir anne için böyle bir şey mümkün mü?


Mama firmaları işi abarttıkça abartıyorlar. Neredeyse hayvan için insanları öldürtmeye kadar varacak bu iş.

 

Bazı firmaların ücretli sosyal medya ekibi kurmuşlar. Kendinize doğru salyaları akarak gelen bir köpeğe “Hoşt” dediniz diyelim, onlarca bot hesaplardan bir anda ülke gündemine oturuyorsunuz. Bilip, bilmeden, olayın önünü arkasını bilmeden, yalan ve iftiralar, hakaretler ile sizi sosyal medyada çarmıha geriyorlar.

 

Gerçek hayvan severleri tenzih ediyorum. Gerçek hayvan sever naif olur. Herkesin yaşam hakkına saygılı olur. Hayvanları gelir kapısı olarak görmezler.

Hayvan severlik adı altında üç kuruş maaş+prim derdindekileri baktığınız zaman hemen anlarsınız zaten.

 

Elbette gayesi sadece sokak hayvanlarına yapılan kötü muameleler ile mücadele eden, elinden geldiğince sokak hayvanlarını beslemeye çalışan, onları koruyup, kollayan, onlarla birlikte hayatı paylaştığımızın bilincinde olan insanlara değil bu söylediklerimiz.

 

Biz zaten onların yanı başında onlarla birlikte bu gibi insanlıktan nasibini almamışlarla mücadele ediyoruz zaten. Hayvanlara zarar veren herkesi lanetliyoruz. Bu gibi insanların aramızda dolaşmasına bile tahammülümüz yok ama maaş+prim için yani sokak hayvanlarının sırtından para kazananlar da var maalesef

 

Eyy kedi-köpek maması üreten firma yetkilileri 3-5 poşet mama daha fazla satacağız diye uyguladığınız yöntem yanlış. Belki, “Biz prim veya maaş verdiğimi kişiler gerçekten hayvanlara yardım ettikleri için destek oluyoruz” diyebilirsiniz ama bakın bu para kazanma hırsı sonunda insanların birbirlerini öldürmeye kadar varabilir.

İnşallah yaşanmaz ama o gün böyle bir şey yaşandığında bunun sorumlusunun siz olduğunuzu yazacağım.

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 1372 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.