1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 15 °C

MASKARALIK!

Teslime Tosun

Seçimden sonra bir nefes almak için, siyasetten, karmaşadan, şehrin hızla akan yaşamından az biraz uzaklaşmak istedim. Çok sevdiğim arkadaşımın bu şehre veda etmesi sırasında kendisine yol arkadaşlığı yaptım.

Meşe ormanlarına yaslanmış evinde 10 gün kadar resmen inzivaya çekilmiş gibi oldum.

Geldim, daha bismillah 10 günlük dedikodular, birbirini kovalayan işler yakama yapıştı. "Zaten annem beni bu dünyaya ömür boyu çalışayım diye getirmiş" diyerek başladım çalışmaya.

 

BELEDİYE SAVAŞTA KAZANILMIŞ GANİMET DEĞİLDİR!

CHP'liler, İyi Partililer, HDP'ye gönül verenler, yurttaşlar, vatandaşlar, eyy Roma'lılar. Antalya Büyükşehir Belediyesi savaşta kazanılmış ve yağmalanması gereken bir ganimet değildir. Bunu neden yazıyorum. Geçtiğimiz hafta EKDAĞ Genel Müdürlüğüne CHP Kepez Belediye Başkan adayı Murat Dinç'in ataması yapıldı denildi. Henüz atama yazısı yazılmadı ama bana göre iyi bir seçimdi. Çünkü Dr. Murat Dinç uzun yıllar İl Sağlık Müdürlüğü yaptı. Yani insan çalıştırmasını iyi bilir. Kendisine ait hastanesi vardı bu iki anlamda iyiydi. hem ticareti biliyor, hem de paraya ihtiyacı yok. Yani ancak hizmet için çalışabilir.

Görev yazısı Murat Dinç'e tebliğ yapılmadan geçen haftanın sonlarında bir grup İyi Partili ve CHP'li Ekdağ'a ait Atatürk Parkı içindeki sosyal tesislerde buluştu. Ama kendisini İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı olarak tanıtan (Adı bende mahfuz) kişi ile yanındakilerin nobran ve zorba davranışları karşısında bırakın çalışanları müşterilerin üzerinde bile çok büyük rahatsızlık yarattı. Bir tanıdığım oradan arıyor, "Burada İYİ Parti ile CHP'lilerin toplantısı varmış. Kapalı alanda ellerinde sigara bağıra çağıra konuşuyorlar. Karşılarındaki çalışanlara hakarete varan terbiyesizce davranışlar sergiliyorlar" diyor. Sorup, soruşturdum gerçekten bir grup oraya gitmiş ve "Biz İYİ Partiden geliyoruz. Murat Dinç buraya genel müdür filan olmadı. Burayı biz alacağız. Bizim görevlendirmemiş yapılacak" minvalinde konuşuyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Parkına yaşı epey ilerlemiş birisi gider. Çay söyler, garsonlar önüne çayını getirirler. Ancak amcam hır çıkarır. "Bu çay iyi değil" diye. Garsonlar "Değiştirelim efendim" derler

ama bizimki gürler. "Ben gazeteciyim kardeşim. Siz Menderes Türel zamanında çayı iyi yapıyordunuz. Şimdi Muhittin Böcek kazandı. Siz Muhittin Böcek zamanında iyi hizmet verilmiyor dedirtmek için çayı kötü demliyorsunuz" diye çalışanlara adeta hönkürür.

İYİ Parti'nin il yönetimi ve CHP'nin il yönetiminden sorarlarsa kim bunlar diye, bana sormayın kardeşler. Açın güvenlik kameralarını kapalı alanda sigara içip, bağıra çağıra pazarlık yapan oraya buraya talimatlar yağdırıp, çalışanlara kaba davranışlar sergileyen yöneticileriniz kimlerdir bakın görün oradan.

Bu yapılanlarda maskaralıktan başka bir şey değildir.

Eminim Muhittin başkanın bunlardan haberi yoktur. Yoksa kesinlikle böyle bir şey yapılmasına en azından ben müsaade edeceğine inanmıyorum.

SONGÜL ZENGİN BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRE BAŞKANI OLDU

Daha önce bilgisini vermiştim. Muhittin Böcek ile uzun yıllardır uyumlu bir şekilde çalışan Songül Zengin Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın ve halkla ilişkiler daire başkanı koltuğuna bu gün itibarı ile oturdu. Songül'ü mesleğe başladığı günden bu yana tanır ve severim. Bu güne kadar hiçbir basın mensubu arkadaşımın kalbini kırmamıştır. Hangi basın kuruluşuna dahil olursa olsun, hangi basın mensubu giderse gitsin her daim güler yüzle karşılamıştır. İğneli bir fıçı gibi olan o koltuğa oturdu. Allah kendisine yardımcı olsun diyorum.

 

GÜVEN ULUTEKİN SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANI OLDU

Konyaaltı Belediyesinde Muhittin Böcek ile uyumlu şekilde çalışan Güven Ulutekin Sosyal Hizmetler Daire Başkanı olarak ataması yapıldı.

 

KONYAALTI'NDAN ÜÇ TRANSFER

Konyaaltı Belediyesinde Başkan yardımcısı Tuncay Saruhan ve Mustafa Gürbüz, Genel Sekreter yardımcısı olarak Büyükşehir Belediyesine geçti. Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Konyaaltı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Cemil Böcek'te Büyükşehir'e transfer oldu.

 

İLERİ GAZETESİNİN YENİ SAHİBİ MURAT ÇİÇEK

70 yıllık Türel ailesine ait ve benimde bir dönem Yazı İşleri Müdürlüğü yaptığım İleri Gazetesi Cuma gününden itibaren Manşet ve Gazete Bir'in yanı sıra bir çok yayın grubunun sahibi olan Çiçek ailesine yani Murat Çiçek'e satıldı. Murat Çiçek Antalya'da bir çok meslektaşımızın ekmek kapısı olmuştur. Yerel medya olarak en güçlü halde olan Murat Çiçek, mesleğe başladığı İleri Gazetesini bence daha ileriye götürecek isimdir. Hayırlı olsun.

 

NİHAT KAVŞUT İSMİNE DİKKAT

Nihat Kavşut ismini Antalya piyasasında bilmeyen yoktur. Ülkücü camianın içinde yetişmiş birisidir. Vatanını milletini seven dosdoğru adamlardan birisidir. Ülkücü denilince insanların, doğal olarak benimde kafamdaki "Sarkık bıyıklı, dediğim dedik,çaldığım düdük" diyen ülkücülere benzemez. Çok okuyan, sosyal medyayı çok iyi kullanan, kendisine göre prensipleri ve dava terbiyesi almış birisidir. Bu güne kadar hiçbir yamuk davranışını görmedim. Hiç bir allengirli işin içinde olduğuna dair bir bilgi gelmedi. Ailesine bağlı, 3 üniversite bitirmiş, 4'üncüsünü okuyan, çok çalışan, çok çalışkan ve ekmeğinin derdinde olan birisidir. Onun bu özellikleri klasik ülkücülerden ayrılmasına neden olmuştur.

 

Oturup her konuyu tartışabileceğiniz ve dünya görüşü 380 derece olan Nihat Kavşut, bazı prensiplerine uymadığı için İYİ Parti içinde yer aldı. Yukarda Allah var, Av. Onur Şahin, Av. Nizamettin Sağır, Hasan Ünlüel ve burada sayamayacağım kadar O ve onun gibi bir çok kişinin el birliği ile İYİ Parti Antalya'da tabana tutunabildi.

Bu kadar güzellemeyi niye yazdığıma gelince. Doğruyu ölünce mi söyleyeceğiz be kardeşim? Eğer İYİ Parti, Muhittin Böcek ile koltuk pazarlığı yapıyorsa, kusura bakmayın Nihat Kavşut'tan daha donanımlı birisi varsa elinizin altında sürün masaya da görelim. Hem sizin yüzünüzü kara çıkarmayacak, hem tabanınıza hitap edebilecek, size ihanet etmeden tabanınızı diri tutabilecek birisi varsa o da Nihat Kavşut'tur. Sayın Böcek'te iyi bir çalışma arkadaşı arıyorsa aradığı adamda tam da Nihat Kavşut'tur.

 

NOT: Nihat Kavşut ile uzun süredir telefonla dahi görüşmedim. Bu yazıdan ise hiçbir şekilde haberi yoktur. Kavşut'ta bu yazıyı sizinle birlikte okuyacaktır.

Bu günlük bu kadar, yarına daha çok malzeme var.

Bu yazı toplam 6403 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.