1
  • BIST 9796.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 24 °C

Menderes Türel’i destekleyeceğiz

Menderes Türel’i destekleyeceğiz
MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, “Genel Merkezden bize ittifak konusunda bir talimat gelirse, bu 'Şer İttifakı'na karşı hazırlıklıyız. İttifak olduğunda Menderes Türel’i sonuna kadar destekleyeceğiz” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy ile yerel seçim sürecini konuştuk. Aksoy, “Önümüzdeki günlerde Genel Merkezden bize ittifak konusunda bir talimat gelirse bu 'Şer İttifakı'na karşı buna da hazırlıklıyız. Şu an itibariyle kesinleşmiş bir durum yok ortada.  Görüşmeler devam ediyor, nihai kararı Genel Merkez verecek, bizde her türlü ihtimale hazırlıklıyız” dedi.

SORU: Antalya üzerinden bir ittifak var mı?
M.A. : “Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli geçtiğimiz hafta, Antalya Belek'te İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısında yapmış olduğu Türkiye'de İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkarmayacağımızı açıkladı. Bu bölgelerde AK Parti'nin adaylarına kayıtsız şartsız destek vereceğimizi belirtmişti. Bununla beraber kamuoyuna bir şeyi daha ifade etti. Türkiye'de başka illerde de karşı bir ittifak söz konusu olursa buna karşın bizimde bir ittifak içinde olacağımızı belirtmişti. Dolayısıyla biz Antalya'da ve ilçelerimizde aday adaylarımız var, Bu anlamda hazırlıklı bir partiyiz. Önümüzdeki günlerde Genel Merkezden bize ittifak konusunda bir talimat gelirse bu 'Şer İttifakı'na karşı buna da hazırlıklıyız. Şu an itibariyle kesinleşmiş bir durum yok ortada. Görüşmeler devam ediyor, nihai kararı Genel Merkez verecek, bizde her türlü ihtimale hazırlıklıyız.” 

SORU: Antalya’da belirlemiş olduğunuz adaylar var mı?
M.A. : “Büyükşehir için aday adaylarımız var. Belirlenmiş bir aday yok şu an itibariyle. Biz sadece Alanya Belediye Başkanımızı açıkladık. Aday adaylarımız şu a sahada çalışmalarını yürütüyorlar. Adaylık başvuruları 15 Aralık'a kadar devam ettiği için belirlenmiş net adaylar yok. Bu süre zarfında ittifak olacaksa bu da netleşmiş olur. İttifak konusunda mutabakata varıldığı zaman her şey daha da netleşecek. Büyükşehir konusunda eğer bir ittifak sağlanırsa biz Menderes Türel'i destekleyeceğiz. Biz bu ittifakı zedeleyecek her türlü tutumdan uzak duruyoruz. Cumhurbaşkanlığı Sisteminin sağlıklı yürümesin adına da ittifak adımları atılmalıdır. MHP çok net bir şekilde bir şeyi ifade ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'i en başta söyledik, bunun dışında da nasıl bir yol izleneceğini Genel Başkanımız açıkça ifade etti.”  

SORU: Güneydoğu kökenli vatandaşlar için ne söylemek istersiniz?
M.A. :Antalya'da PKK Terör Örgütü'dür diyen bir parti olarak, o terör örgütünü destekleyen bir partinin Antalya'da sahillerine konuşlanmasına müsade etmeyiz. Bizim kırmızı çizgilerimiz nettir. Perde önünde farklı perde arkasında farklı konuşmuyoruz. HDP önümüzdeki seçimlerde Antalya'da aday çıkaracak mı, çıkarmayacak mı bu bizi ilgilendirmiyor. CHP Millet İttifakında burada hangi partilere destek verdiyse, şimdi aynı desteği onlardan görecek. Bu da onların ruhunda doğal bir tablo. Biz burada altını net bir şekilde çiziyoruz, Bizim Güneydoğu vatandaşlarımızla bir sorun ve problemimiz yok. Kökeni Kürt olan bir vatandaşımızla da sorun ve problemimiz yok. bin yıldır aynı topraklarda aynı medeniyet içerisinde yaşadık. Bizim bölücü unsurlarla ilişkisi olanlarla işimiz olmaz. Antalya'da seçmenlerde bu konular ile ilgil doğru olan mutabakata varacaktır. 


SORU: Antalya Büyükşehir’e karşı istediğiniz bölgeler var mı?
M.A. :MHP bu hususlarda pazarlıklara kapalı bir partidir. 24 Haziran seçimlerin herkes ittifakı yanlış yorumladı. Sayın Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı Yardımcısı mı olacak, kabineye bakan mı verecek tarzı ifadeler kullanılmıştı. Bizim tavrımız nettir. Milletin bekası için siyaset yapıyoruz. Ve hiçbir pazarlığın içerisinde bulunmayız. Tabi liderlerin kendi aralarında konuştukları ve medyaya söylenilenler doğrultusunda bazı jestlerin yapılabileceğini biliyoruz. Bu jestler olsa da olmasa da biz MHP olarak, Büyükşehir'de AK Parti'yi destekledik. Karşılığında Kepez'i istiyoruz gibi durumların içinde olmayacağız. 
MAHSUM ALTAŞ

Bu haber toplam 2450 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.