1
  • BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Antalya 25 °C

MESUT İLTER ADAMDIR

Teslime Tosun

 

KÖŞEBAŞI

 

Bundan yıllar önce Hastane muhabirliği yaptığımız 90'lı yılların ilk döneminde Devlet Hastanesine müdür olarak Mesut İlter isimli birisinin atandığını duyduk. Biz hastane muhabirleri kalktık, hastane müdürüne ziyarete gittik. Mesut İlter ile ilk o gün karşılaştık.

 

Devlet Hastanesi denildiği anda her şeyin hakimi Başhekim olarak bilen bizler, ilk defa hastanenin bir idari müdürü olduğunu Mesut İlter geldikten sonra fark ettik. Mesut İlter daha önceki müdürlere benzemiyordu. Görevlerini ve yetkilerini başhekim ile Başhemşire arasında paylaştıran müdürler, sadece koltuklarında keyiflerine bakıyordu. Ancak Mesut İlter geldikten hemen sonra bunu önce Başhekim, sonra dönemin başhemşiresi, en sonunda da biz fark ettik.

Mesut İlter, kanunları çok iyi biliyor, mevzuata ise çok hakimdi. İdareciliği ise 10 numaraydı. Bu nedenle ne başhekim, ne başhemşire nede olaylara bulaşan siyasetçiler İlter'i attığı adımdan milim geri sektiremediler. Çok açığını aradılar, çok tezgah hazırladılar. Ancak onların bilmediği bir şey vardı, Mesut İlter bildikleri, tanıdıkları orta boy taşra müdürü değildi. Onların oynadıkları siyasi tezgahları çok iyi bildiği için, hiç bu tür oyunlara gelmedi.

 

Bu dönem içinde siyasetçilere karşı verdiği onurlu mücadele için biz gazeteciler İlter'in yanında olduk. Mesut İlter'in aleyhine haber yaptırmak isteyenlere karşı durduk. Durmak istemeyen arkadaşlarımızı uyardık. Çünkü buna değerdi. Adam onurluydu ve doğru bildiğinden geri çekilmiyordu. Siyasetçilerin kaynatmak istediği kazanın altına odun taşımacılığını kabul etmediğimiz için özellikle ben çok kişinin hedefi haline geldim. Bu gün de halen onların hedeflerindeyim. ANAP'ın o dönemden kalan bazı siyasi artıklarında nasıl bir kin varmış bilmiyorum ama bana diş geçiremeyince şimdi benim Döşemealtı'ndaki yeğenlerime bulaşıyorlar.

 

Neyse konumuz bu değil. Mesut İlter sonunda hastane müdürlüğü görevinden ayrıldı ve Ticaret İl Müdürlüğünde şube müdürü olarak göreve başladı. Kurucu il müdürlüğü yaptı. Daha önce atıl, kağıt üzerinde olan müdürlüğü çöp kutusundan, dosya dolabına kadar yeniden kurdu, yapılanmasını sağladı. Sonra, yine siyasetçiler, siyasi yapılanmalar ortaya çıktı ve buraya Fetö İltisaklı birisini müdür olarak atadılar.

 

Sonra 15 Temmuz geldi ve görevden aldılar. Yeniden Mesut İlter'e emanet ettiler. Tabi bu arada Pazarcılar Odası başka bir yönetim göreve gelmişti. Bunlar kendi aralarında mavra çeviriyorlar ve birisi kalkıyor, "Ticaret il müdürüne klima aldım" gibi bir cümle sarfediyor. Bu olayı duyar duymaz Mesut İlter hemen bakanlığa başvuruyor ve kendisi hakkında müfettiş istiyor. Müfettişler buraya geldiler ve didik didik ettiler. Bunu söyleyeni, söyleyecek olanı, herkesi sorguladılar, belgelere baktılar.

 

Müfettiş sonunda olayları ortaya çıkardı. Ticaret İl Müdürlüğü sekreteryasına bir klima alınmış. Bu alınan klimanın parası halen ödenmemiş o ayrı konu. "Aldım" diyen kişi o dönemde pazarcılar odası yönetiminde bile değil. Muhasebe kayıtlarında yok, banka kayıtlarında yok. EEE ne var? Sayın İlter'e yönelik küçücük, minicik bir komplo var.Bir taşla iki kuş vurma olayı yani. Hem pazarcılar odasını, hem Mesut İlter'i zan altında bırakma komplosu yani.

Müfettişlerin kararı aynen yazıyorum. "Müştekilerin Antalya Semt Pazarcılar Odası tarafından Antalya Ticaret İl Müdürlüğünü vekaleten yürüten anılan il müdürlüğü emrinde görevli şube müdürü Mesut İlter'e .. marka klima alındığı, diğer bir deyişle hediye edildiği ve söz konusu tutarın Antalya Semt Pazarcılar Odasına fatura edildiği yönündeki iddiasının yerinde olmadığı düşünüldüğünden konuyla ilgili olarak bu aşamada müfettişliğimizce yapılacak bir işlemin bulunmadığı kanaat ve sonucuna varılmıştır" denilmiş.

 

 

Bunun ardından bu bilgili, nitelikli, kaliteli yetişmiş kişiyi değerlendirmek isteyen bakanlık Mesut İlter Ticaret İl müdürü olarak atanmıştır.

Peki bunun böyle olduğunu bile bile son günlerde sosyal medyadan sanki ortada bir şey varmışcasına ortaya sürenlere ne demeli?

 

Galiba onlar çok önceleri olduğu gibi bazıları o arkadaşlara odun taşıtıyorlar.

 

Siyasetçi Mesut İlter için kazan kaynatacak diye sana odun niye taşıtıyorlar bir onu düşünsene sevgili kardeşlerim.

Son sözüm ise Mesut İlter'i uzun yıllardan tanıyan birisi olarak söylüyorum. Sizin yaptığınız tüm oyunlar tekrar size geri döner. Mesut İlter adamdır, İnsandır. Benimde BİRADERİM'dir. Bu böyle biline.

 

Bu yazı toplam 4500 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.