1
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Antalya 21 °C

MEZARDAKİ MERMERİ BİLE ÇALABİLİRLER

Teslime Tosun

Antalya Tahtacılar Kültür, Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Özgür Çamlıdağ, çok aktif ve çok sosyal birisi. STK Temsilcisi olarak çalışmalarını hemen her platformda görüyor ve takdirle izliyorum.

 

Sayın Çamlıdağ geçtiğimiz günlerde Altınova Orta Mahalle’de bir tanıdığının cenazesine katılmak üzere mezarlığa gidiyor. Mezarlıkta bulunan abdest alma yeri, tuvaletler ve mescidin halini görünce çok üzülmüş, dayanamamış ve fotoğraflarını çekip kendi sosyal medyasına koymuş.

 

Bununla da yetinmemiş; çektiği fotoğrafları Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlık Daire Başkanı Sayın ramazan Akalın’a da göndermiş.

 

İşte mezarlıktaki abdest alma, mescit ve tuvaletlerin hali

 

 

Şu hale bakar mısınız?

cesme-002.jpgtuvalet2-001.jpg

Mezarlıktaki müştemilatı ne hale getirmişler!

 

Özgür Çamlıdağ paylaşımında “Çeşmeler yok, sökülmüş. Lavabolar kırılmış, tuvalete girilmez durumda. Ben insanlardan utandım. Büyükşehir Çevre Sağlık Daire Başkanı Ramazan Akalın’a ilettim. Yapacaklar en kısa zamanda. Ortak kullanım alanlarımızı lütfen koruyalım arkadaşlar ayıptır” diyor.

 

Belediye yapacak da ne olacak, ertesi güne kalmaz aynı hale getirirler. Oradaki insanları eğitelim diyeceğim ama vallahi ömür yetmez!

 

Yıllar, yıllar önceydi. Doğu bölgesindeki bir ilden ailesiyle birlikte göçüp gelen vatandaş Altınova bölgesinde seralarda çalışıyordu. Bir süre sonra hazine arazisine gecekondu yapmaya başlamış. Ama bu arada vatandaşın ölülerinin gömüldüğü mezarlıktaki çeşitli ebat ve boydaki mermerler sökülmeye başlanınca fark edilmiş. Yani birisinin babasının mezarının sağ yan tarafındaki mermer, ertesi gün başka birisinin annesinin mezarındaki sol taraftaki mezar taşları çalınmaya başlayınca olayı fark ediyorlar.

 

Meğer bu arkadaş yeni yaptırdığı gecekondunun mutfak ve balkon kısımlarına döşeyeceği mermerleri mezarlardan söküp evine taşıyor ve evini yapıyormuş.

 

O dönem Altınova bölgesinde epey olay olmuştu bu durum.

 

Mezarlıktaki lavabolar özellikle kırılmış. Çeşmeler hırsızlık amacıyla sökülmüş.

Bu ekonomik kriz, ülkemize ve Antalya’nın her yerine dağılan sığınmacılar derken bu kent bir sürü kalitesiz, eğitimsiz ve alım gücü olmayan, olamayan insanlarla doldu da taşıyor. Elbette içlerinde namusuyla çalışıp para kazananlar vardır. Kendilerine yeni bir yaşam umudu ile bu kente gelmişlerdir. Ama içlerinde, içimizden her türlü insan çıkıyor.

 

Bu kentin kapasitesi doldu

 

Yakında mezarlıklarımızdaki mezar taşlarımız da çalınmaya başlayınca durumun vehametini tam kavramış olacağız.

Allah sonumuzu hayırlı etsin.

Bu yazı toplam 1392 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.