1
  • BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Antalya 24 °C

MİLLİ EĞİTİM DE NÖBET DEĞİŞİMİ

Teslime Tosun

 

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE NÖBET DEĞİŞİMİ

Evet eğitim-öğretim yılı başlarken Antalya Milli Eğitim sezona yeni bir il müdürü ile giriyor. Antalya’da olmasam da teknoloji sayesinde her türlü bilgiye sahip olabildiğim için sizi önceden bilgilendirme şansına sahip oldum. Aldığım bilgiye göre Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan görevinden alındı.

 

Yüksel Arslan konusunda siyasi çevrelerde büyük bir memmuniyetsizlik vardı zaten. Ancak Valisinden tutun da, bazı sendikal çevreler, üst düzey bakanlık bürokratları yüzünden Sayın Arslan’a bu güne kadar dokunulmadı. Ama yaptığı ve daha çok yapmadığı her eylem Ak Parti hanesine eksi olarak yazıldı.

 

Eğitim-Öğretim sıralaması Antalya listenin başından sonuna doğru gitti. (Bereket versin bu yıl proje okul olan Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin aldığı yüksek puanlarla Türkiye sıralamadaki yerlerini biraz yükselttiler)

 

Yanılıyorsam lütfen, düzeltsinler. Sonunda özellikle Gökçen Özdoğan Enç ve İl Başkanı İbrahim Ethem Taş başta olmak üzere birkaç partili bu duruma itiraz etti ve “Yeter artık. Arkasında kim olursa, olsun bu bürokratın değişmesi gerekiyor” dediler. Sonunda bu işlem her şeye rağmen gerçekleşti.

 

Ben size daha önce söylemiştim. İbrahim Ethem Taş demir leblebi gibidir diye.  Daha önce ben demir leblebi deyince İbrahim Ethem Taş'ı bilenler nezaketli ve asla birisini incitecek söz söylemek istemeyen adam olarak bildikleri için hafif bir müztehsi gülümseme yayılmıştı yüzlerine. Arkasında bakan, müsteşar, vali olan adamı Tereyağından kıl çeker gibi söküp attı. Ama bunu yaparken yine sakin, sessizce ve ısrarla fikri takip yaparak gerçekleştirdi. Olayın başında ne söylediyse, sonunda yine onu yaptı. Babası rahmetli Hamza Taş, (Mekanı cennet olsun) sert ve hayt-huyt bir adamdı. Herkesinde  İbrahim Ethem Taş'dan beklentisi bu yöndeydi.  Çevresindekiler biliyordu, şimdi üst düzey bürokratlar öğrendi.  Sıra O'nu hafife alıp, her fırsatta il başkanlığı yaptırmamak için yüzüne gülüp, ayağına ip dolamaya çalışan kurt siyasetçiler de öğrenecek. (Bir toplantıda İbrahim Ethem Taş için biz bunu elimizde sallar uyuturuz diye gülen arkadaşlar, şimdi nasıl yönetime gireriz diye çabalamaktalar) 

 

 

BU GÜN AKŞAM SAATLERİNDE BELLİ OLACAK

 

Şimdi Yüksel Arslan görevden alındı da, yerine kim geliyor?

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er muhtemelen Antalya İl Milli Eğitim Müdürü olarak ataması yapılacak.

 

Gidenin arkasından artık konuşulmaz. Ama gelecek olana iki çift lafımız olsun. Sayın Hüseyin Er beyefendi aldığım bilgiye göre eğer atamanız gerçekleşirse, lütfen adaletli ve vicdanlı olun. Elbette ki camiayı benden daha iyi tanıyorsunuz. Milli Eğitim Caiması çok büyük bir aile. Ancak bu camia geçtiğimiz 3-4 yılda çok yıprandı.

 

Önceki il müdürü olan Sayın Yüksel Arslan bey, odasından çıkmadan Milli Eğitim kadrosunu yönetmeye çalıştı. Kendi yetkilerini sendika temsilcisine kullandırmaya kalkınca camia içindeki gerginlikler had safhaya ulaştı. Sırtınızı Sayın Dış İşleri Bakanımıza dayayıp, “Astığım astık, kestiğim kestik” yaparsanız bu camia sizi asla kabullenmez. Orta yolu bulmanızı, serinlik ve sakinlikle müdürlük yapmanızı umut ederim. Belki gerçekten çok başarılı bir il müdürü olacaksanız, bilemiyorum.

 

Haddime değil ama öncelikle adaletli ve vicdanlı bir insan olursanız o camiadaki kırgın, yıpranmış ve huzursuz öğretmenlere, öğrencilere, ailelere yeterde artar bile.

 

Bu vesile eğer bu gün atamanız gerçekleşirse hayırlı uğurlu olsun. Başarılar diliyorum. Çünkü sizin başarınız Antalya’daki çocukların başarısı demektir.

 

NOT 1: Saygıdeğer Yıldırım Solak beyefendi neden İbradı’ya gitmiyorsunuz? İbradı’da Antalya’nın naçizane en güzel ilçelerinden birisidir. Bakınız siyasetçilere yaptığınız ricalardan bunalmış durumda (Ki ben rica diyorum, başkaları yalvarıyor, ağlıyor diyorlar) Hadi ben size tüyo vereyim. Aldığım bilgiye göre bu kadar ricalara ve araya soktuğunuz siyasetçilere dayanamadıkları için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geri çekileceksiniz. Ama bundan sonra orada yaramazlık yapmayın olur mu?

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 9224 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 18
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.