1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 24 °C

Milli Eğitim Müdürü yasakladı, Tütüncü yılmadı

Milli Eğitim Müdürü yasakladı, Tütüncü yılmadı
Antalya'da siyasi tartışmalardan uzak, belediyecilik olarak en güzelini yapmaya çalışan Hakan Tütüncü, son olarak Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile Belediyeler arasındaki Meslek kursları yüzünden mağdur olan binlerce kursiyerin sorununa çözüm oldu.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'ın aldığı bir karar ile belediyelerin açmış olduğu meslek kurslarına Halk Eğitim kurumundan öğretmen ve usta öğretici sertifikası vermeyi durdurdu. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Kepeze Belediyesi arasında protokol olmasına rağmen böyle bir karar alınması tüm bu belediyelerin açmış olduğu meslek edindirme kurslarında her yıl 9 bin civarında vatandaş mağdur oldu. Özellikle kadınların ilgi gösterdiği bu kursların iptal edilmesi üzerine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal sosyal medya hesabından açıklama yaparak halka duyurmuştu. 

TÜTÜNCÜ, MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK İLE GÖRÜŞTÜ

Bu sırada Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise Milli Eğitim Kepez İlçe Müdürü ile görüşerek kursları açması gerektiğini bildirdi. Ancak bir türlü İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'ı aşamayınca Tütüncü, Bakan Ziya Selçuk'a kursların önemini anlatarak, meslek edindirme kurslarının açılması ve öğretmen atamasının yapılmasını sağladı.

"HERŞEYİ BİZ HAZIRLIYORUZ, MİLLİ EĞİTİM SADECE ÖĞRETMEN VERİYOR"

Kendisiyle görüştüğümüz Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediyelerin açtığı meslek edindirme kurslarının sadece meslek edindirme değil, aynı zamanda vatandaşların sosyalleşme merkezi olarak tanımladı. Tütüncü, "Biz belediyeler olarak binayı hazırlıyoruz, teşrifatını yapıyoruz, personelini, güvenliğini, temizliğini sağlayıp, malzemesini temin ediyoruz. Milli Eğitimden ise sadece öğretmen talep ediyoruz. Bir protokol yapılmış ve sene başında birden bire "Öğretmen göndermiyorum" diyeceksin. Ben Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürünü aradığım ve "Bu kursları açmak zorundasınız" dediğim doğrudur. Baktık buradan çözüme kavuşturamıyoruz, bakan beye ulaştım ve konuyu anlattım. Bakan beyde bizim haklı olduğumuzu görerek yeniden verdiği talimat ile kursları başlatmıştır" dedi.

"MURATPAŞA'DA, BÜYÜKŞEHİR'DE BİZİM"

Tütüncü, "Ben sayın Bakanımıza "Kursları sadece meslek edindirme kursu olarak görmeyiniz" dedim. Burada hizmet verdiğimiz kişi bizim vatandaşımızdır. Muratpaşa Belediyesi de, Antalya Büyükşehir Belediyesi de, Konyaaltı Belediyesi, Aksu Belediyesi hepsi bizimdir. Yani vatandaşındır. A Partili, B partili değil, verilen hizmet belediyelere değil, vatandaşa verilen hizmettir.  Kimin talimat verdiğini bilmediğimiz bir talimat ile bu kurslar kapatılamazdı. Vatandaşlarımız mağdur edilemezdi.  Ben buna göz yumamazdım. " dedi.

"İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK"

Tütüncü hazırladığı dosya ile belediyelerin eğitimdeki yadsınamaz önemini çok iyi anladıklarını belirterek "Nitekim geçtiğimiz günlerde sayın Milli Eğitim Bakanımızın (Eğitimde belediyeler ile işbirliğimizi daha geliştireceğiz) cümlesinin altında bu olayın yattığını tahmin ediyorum. Çünkü, bu kurslara katılan iddia ediyorum yüzde 95 kadınlar. Bu kursları sadece incik-boncuk olarak değerlendirmek çok büyük hatadır. Özellikle kadınlarımız kurslara katılarak bazen çok iyi bir girişimci oluyor. İngilizcesini geliştiriyor; işaret dilini öğreniyor. Bazen aile eğitimi alıyor. Hem çocuk yetiştirme eğitimi alıyor, hem de sosyalleşiyorlar. Biz evinden çıkarak bu kursa katılan kadınlarımızı pikniğe de götürüyoruz, konsere de. O kadınlar evlerinden çıkıp sosyal hayata karışıyor. Tiyatro kursuna katılıp oyun sergiliyorlar. Kimse onların bu özgürlüğünü elinden alamaz" dedi. Teslime Tosun

Bu haber toplam 3517 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.