1
  • BIST 9581.55
  • Altın 2489.153
  • Dolar 32.5357
  • Euro 34.877
  • Antalya 17 °C

Miniklere geri dönüşüm anlatıldı

Miniklere geri dönüşüm anlatıldı
Muratpaşa Belediyesi’nin 560 öğrenci kapasitesine sahip kreşlerinde devam eden Eko Okullar programı kapsamında, minik öğrenciler için geri dönüşüm dersleri başladı.

Muratpaşa Belediyesi’nin Çağlayan, Dutlubahçe, Ermenek, Konuksever ve Soğuksu-Bayındır mahallelerinde bulunan 560 öğrenci kapasiteli kreşlerinde kağıt, cam, plastik gibi atıkların nasıl başka bir ürüne ya da enerjiye dönüştüğü uygulamalı derslerle öğretiliyor. Okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program olan Eko Okullar çerçevesinde gerçekleştirilen derslerde geri dönüşüm kreş öğretmenleri tarafında miniklere eğlenceli metotlarla anlatılıyor.

“Atığını dönüştür, çevreni değiştir” sloganıyla başlayan derslerde ilk konu, içerdikleri radyoaktif maddeler, tozlar, halojenli bileşikler, ağır metaller gibi toksik maddeler nedeniyle çevre ve insan sağlığına ciddi ölçüde zarar veren elektrikli ve elektronik atıklar oldu. Derste minik öğrencilere elektronik eşyaların neler olduğu ve elektronik atığın ne olduğu, bu atıkların nasıl geri dönüştürüldüğü, geri dönüştürülmediğinde çevreye ve insan sağlığına ne gibi zararları olabileceği anlatıldı. Elektrikli ve elektronik atıkların toplanıp geri dönüşümün sağlanmasının önemini öğrenciler minikler, derste ayrıca öğretmenleriyle birlikte kreşlerinde bulunan elektronik atıkları toplayıp geri dönüşüme kazandırmak için e-atık kutularına attı. Haber Merkezi

Bu haber toplam 1094 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.