1
  • BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • Antalya 18 °C

MORATORYUM KAPIDA

Teslime Tosun

 

KÖŞEBAŞI

 

MORATORYUM KAPIDA

 

 

Bilindiği üzere Döşemealtı'lıyım. Seçimler bitti ve CHP'li Turgay Genç hiç istemediği Döşemealtı Belediyesi koltuğuna yeniden oturdu.

 

Hiç istemediği diyorum, çünkü edindiğimiz bilgilere göre Turgay Genç, Konyaaltı veya Muratpaşa Belediyelerinden birisine aday olarak atlamak istiyordu. Geceliği binlerce lira tutan Ankara Rixos Otel'de günlerce kamp kurdu. O günlerde belediye kasasında toplanan sıcak paralar, mesela "Emlak vergisi, kira gelirleri" gibi sıcak para gelir gelmez muhasebe hemen Turgay Genç'in kaldığı otelin parasını ödemek için buraya para aktarıyordu. Ne ki, Genç otelden atılmasın diye. (Eğer "Ben cebimden ödedim" derse, lütfen belgesini göstersin)

 

Döşemealtı Belediyesinin ödenemeyecek hale gelen borçları, ilçedeki kısır çekişmeler, aradaki dengeleri gözeteceğim derken perişan olması Turgay Genç'i oldukça yıpratmıştı. Son aylarda ise belediye bütçesini dengeleyemediği için ödeme güçlüğü çekiyordu. Belediye öyle bir hale gelmişti ki, personelin maaşını bırak, kırtasiye malzemelerinin bile parası ödenemediği bilgisi her yerde paylaşılıyordu.

Genç Konyaaltı veya Muratpaşa'yı istemesinin nedeni her iki belediyenin de hem imajı çok iyi, hem geliri iyi, hem de prestiji çok fazlaydı. Ancak olmadı. Turgay Genç mecburen Döşemealtı Belediyesine mut oldu.

 

Girdiği seçimde, rakibi olarak AK Parti karşısına Emre Afacan ismini koyması, AK Parti'nin meclis üyesi listesinin berbatlığı, meclis üyesi olarak belirlediği isimlerin yanlışlığı gibi bir çok etken bir araya geldi. Buna rağmen, normal şartlarda güle oynaya kazanabileceği seçimi güç bela, çok az bir oy farkıyla alabildi.

 

Döşemealtı Belediyesi bu günlerde ağır borçlar ve hacizlerin altında eziliyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde belediyenin şirketlerine de haciz işlemleri yapıldığı bilgisi geldi.

 

Personelin maaşlarını ödeyemiyorlar. Arada bir yerlerden gelen para ile belediyenin artık sürdürülebilir bir yanı kalmadı. Belediye mal veren, iş yapan bir çok firma ve esnaf alacağını tahsil edemediği için neredeyse iflas etti. Esnaf artık belediyeye demlemek için kuru çay bile vermiyor. Döşemealtı'lı orta boy esnaf artık belediye ile iş anlaşması yapmıyor. Personel aylardır maaş alamıyor. Kredi kartları patladı, aylardır ailelerinden, yakınlarından aldıkları maddi destek ile ayakta durabildiler. Parası olmayan bazı işçiler artık lokantalara borçlarını ödeyemiyorlar. Bu nedenle öğle yemeği olarak eşlerinin pişirdiği, evden aldıkları yufka ekmeklerinin arasına haşlanmış yumurta, peynir, zeytini kimseler görmesin diye, duvar diplerinde gizlice yiyorlar.

 

Yüzlerce personel CİMER-BİMER Neresi olursa her gün Cumhurbaşkanı'a, İçişleri Bakanına, Maliye Bakanına mesaj atıyor, şikayet ediyor, olayları aktarıyorlar. Turgay Genç ise artık "MORATORYUM" ilan edecek hale geldi.

İşte tam bu noktada, bana gelen bilgilere göre İçişleri Bakanlığı, MORATORYUM ilan etme safhasındaki Döşemealtı Belediyesine kayyum atama hazırlığı içinde olduğunu öğrendim. Bütçeyi yönetmekte güçlük çeken CHP'li Belediye Başkanı Turgay Genç'i görevden almaya hazırlanıldığı ve yerine kayyum olarak atanacak ismin bile belirlendiği bilgisi benim için sürpriz olmadı.

 

Kayyum gelse bile Döşemealtı Belediyesi borçlarını ödeyebilmek için hiç harcama yapmadan en az 3 yıla ihtiyaçları var. Ne diyelim, "Hesap bilmeyen kasap, ne bıçak bırakır ne masat"

 

 

TDK KELİME ANLAMI 

mut olmak

Sonunda bir şeyi kabul etmek : Döndüm dolaştım yine buna mut oldum değil mi ?

 

 

moratoryum

 

Bir ülkede, savaş durumu ya da benzeri olağanüstü dönemlerde, devletin ödeme süresi gelmiş borçlarını yasayla ertelemesi.

 

 

Ticaret terimi

borçlunun, borcunu ödeyemeyecek durumda olduğunu bildirerek, alacaklıya ödeme planı önermesi.

 

Bu yazı toplam 4377 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.