1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 19 °C

MÜFETTİŞLER DE MERAK ETMİŞLER!

Teslime Tosun


MÜFETTİŞLER DE MERAK ETMİŞLER!

11 Kasım tarihli yazdığım  yazıda piyasa şartlarında "60 bin liralık araca, üç ayrı kişi ortak olup, her birisi 200 bin lira olmak üzere 600 bin lira kredi nasıl verilebilir?" diye sormuştum. 
Ticaret Bakanlığı da benim yazımı ve kooperatif üyesi bir şoförün de ihbarını dikkate alarak aynı şeyi sormak üzere S.S. Antalya Şoförler Otomobilciler ve Bilimum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifine müfettiş göndermiş. Kooperatifin tüm defter ve hesaplarına el konulmuş ve müfettiş inceleme başlatmış. 

Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Niyazi Özçelik'in "Şoförlerin kurduğu ve şoför esnafına yönelik kooperatifin içini boşaltıyorlar" suçlaması müfettiş raporundan sonra ortaya çıkacak. 

ALANYA'DA NELER OLUYOR? 

Alanya sahillerinde 1990'lı yılların başında kurulan Antalya'nın en büyük ve dönemin en kaliteli Çimtur tatil sitesi sakinleri 3-4 yıldan bu yana tatil sitesini yıkmak ve arazini elde etmek isteyenlerle uğraşıyorlar. 

Antalya'da 5 yıldızlı tatil köylerinin bulunmadığı, ev pansiyonculuğu ile turizmin yaşandığı yıllarda dönemin başbakanı Turgut Özal'ı bile misafir eden Çimtur'un maliklerinden Dr. Seçim Yıldırım ağabeyimiz daha önce kısaca olayı anlatmıştı. 

Üç parsel üzerinde toplam 55 bin m2 alanda 267 kat mülkiyeti bağımsız bölüme sahip bir site olan Çimtur, bu güne gelindiğinde denize sıfır en büyük araziye sahip konumda. Çok değerlenen  arazi üzerindeki evlerin ODTÜ'den sağlam raporu olmasına rağmen, her nasıl oluyorsa "Riskli binalar" diye raporlar alınarak, Alanya Belediyesi tarafından alel-acele yıkıma başlanmış.  Rapor verildikten sonra belediye ne yapsın. Ama malikler o raporların sahte olduğunu iddia ediyorlar o da ayrı bir konu. 


"Kentsel dönüşüm" adı altında değerli olan arazi üzerindeki "Evlere riskli binalar, depreme dayanıklı değil" diyerek ele geçirme gibi bir yöntem gelişti Türkiye'de. Korkarım, üç gün sonra benim oturduğum eve bile aynı yöntemle el koyabilecekler. En güzel, en geniş, en manzaralı daireleri alıp, bize 40 m2 bir ev verirlerse hiç şaşırmam. 

Çimtur konusunda Dr. Seçim Yıldırım ve diğer maliklere hukuk mücadelelerinde "Allah kolaylıklar versin" diyorum. 

Bu yazı toplam 4856 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.