1
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Antalya 10 °C

Muratpaşa’da mezbelelik alanlar temizlenecek

Muratpaşa’da mezbelelik alanlar temizlenecek
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, kent merkezinde mezbelelik hale gelerek kamu sağlığını tehdit eden arsalarla ilgili tarihi bir karar aldı.

Antalya’nın 500 binin aşkın nüfusu ve hastaneleri, kamu kurum kuruluşları, alışveriş ve iş merkezleri, turistik mekanlarıyla kent hayatının merkezi olan Muratpaşa’da, yıllardır boş olarak bekleyen, kullanılmayan ve zaman içinde birer mezbeleliğe dönüşen alanlarla ilgili önemli bir karar alındı.

MÜLK SAHİPLERİNE RÜCU EDİLECEK

Karar, Muratpaşa Belediye Meclisi’nin eylül ayı toplantısında oy birliğiyle geçti. Buna göre, Muratpaşa Belediyesi, artık kent merkezinde toplum sağlığını tehdit eden noktaya gelen mezbelelik alanların temizliğini yapıp telle çevirecek ve böylece ilçede aynı görüntülerin tekrar oluşmasına imkan vermeyecek.

İlgili kararda söz konusu alan belli kişi ya da kişiler birlikte bir kuruma aitse Muratpaşa Belediyesi, masrafları mülk sahibine rücu edebilecek. Ancak söz konusu yer, okul alanı gibi kentin ortak kullanımı için ayrılmışsa Muratpaşa Belediyesi, belli plan ve imkanlar doğrultusunda bu alanlarının temizliğini gerçekleştirip yeniden mezbeleliğe dönüşmemesi için telle çevirecek.

KAMUNUN MALI KORUNACAK

Belediye Başkanı Ümit Uysal, mevcut yasal çerçevenin, kamu sağlığı noktasında ancak özel mülkiyete konu mezbelelik alanlarda belediyelere tasarruf imkanı tanıdığını söyledi. Okul alanı, emniyet hizmet alanı gibi resmi kurum alanlarına belediyelerin, kamu sağlığını koruma noktasında dahi olsa doğrudan müdahalesinin olanaksız olduğunu belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Meclisimizden oy birliğiyle alınan kararla, halkın ortak kullanımı için ayrılan kamu alanlarının temizliğini ve sonrasında mezbelelik hale gelmeden korunmasını Muratpaşa Belediyesi olarak üstleniyoruz. Mevcut durumda, mezbelelik hale gelmiş alan hangi kamu kurum ve kuruluşunun mülkiyetindeyse o kurumla gerekli yazışmalar yapılıp bu alanların temizlemesi isteniyordu. Çoğu kurum bunu gerçekleştirecek imkana sahip değil. Bu nedenle söz konusu boş alanlar her geçen gün daha kötü hale geliyor. Söz konusu kararla artık bu durum Muratpaşa için geride kaldı.”     Haber Merkezi

Bu haber toplam 2209 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.