1
  • BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • Antalya 18 °C

Muratpaşa’nın en zarif ayakkabı ustası

Muratpaşa’nın en zarif ayakkabı ustası
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde muhtarlıkta 2’nci dönemini yaşayan Hasan Zorlu, kendisinin yaptığı ve tamamı el emeği olan bir çift ayakkabıyı Belediye Başkanı Ümit Uysal’a hediye etti.

Hasan Zorlu, Antalya’nın en kalabalık ilçelerinden Muratpaşa’da 9 bin nüfuslu Bayındır Mahallesi’nin muhtarı. Son yerel seçimlerde ikinci kez muhtar seçilen Zorlu, aynı zamanda Antalya’da artık bir elin parmakları kadar kalan el yapımı ayakkabı yapabilen ustalarından biri. 12 yaşında, ilkokulu bitirir bitirmez ayakkabıcıda çalışmaya başladığını anlatan Zorlu, atölyeden satışa mesleğin her aşamasında çalıştı. Bugün 45 yaşında olan Zorlu, 33 yıldır bu işi yapıyor.

Mahallesinde kendi dükkanı bulunan Zorlu, fırsat buldukça atölyesine geçip sevdikleri için ayakkabı yapmaya da devam ediyor.  “Antalya’da el yapımı ayakkabı yapan çok az kişi kaldık” diyen Zorlu,  son olarak Belediye Başkanı Ümit Uysal için atölyesine girdi. 4 yıldır Başkan Uysal için bir çift ayakkabı yaptığını anlatan Zorlu, “Açma deri olarak tarif edilen takım elbiseyle birlikte giyilebilecek sportif bir model yaptık” dedi.

Zorlu, Başkan Uysal’a yaptığı ayakkabıyı makamında ziyaret ederek hediye etti. Zorlu’nun bu zarif hediyesi dolayısıyla teşekkür eden Başkan Uysal, “Böylesi bir ustalığın kaybolmaması, yaşatılması gerekiyor. Her şeyin neredeyse aynılaştığı, fabrikasyon bir üretime dönüştüğü bir dönemde nitelikli emeğe dayanan, usta-çırak ilişkisi içinde gelişen zanaatların yaşatılması gerekiyor” diye konuştu. Haber Merkezi

Bu haber toplam 1388 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.