1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 29 °C

MUŞ GİBİ YAPIYORUZ

Teslime Tosun

 

KÖŞEBAŞI 

 

MUŞ GİBİ YAPIYORUZ

Geçenlerde bir yerlerde okudum aklımda kalmış. Bir ekipte kişi sayısı arttıkça kişi kendisinin görünmediğini düşünüp, daha az çaba harcar ve bu yüzden verimlilik düşer. Ringelmann Etkisi olarak adlandırılan bu durum Antalya'nın bir çok  kurumunda, siyasi organizmalarda görüyorum ben. 

Ak Parti'de ilk kurulduğu yıllara bakın az insanla çok işler başarmışlardı. Şimdi bir bakın çok insan var ama iş yapan, davanın bir ucundan tutan çok az. 


Antalya'da 19 ilçe var ve bakın Belediye Başkanlığı yapıyormuş gibi yapanları da hemen göreceksiniz. Belediye Başkanlığı yapıyormuş gibi görünerek fasulye ekip, kuru fasulye pişirenimi istersiniz,  süt mısır haşlayanımı istersiniz, kadın peşinden koşanımı istersiniz, tadilat tamirat işlerini ellerine yüzüne bulaştıranımı istersiniz, bunlara  destek olanımı istersiniz? bütçeyi idare edemeyip, belediyeyi batıranımı istersiniz? Yanındaki; yöresindekine petrol istasyonu yaptıracağım diye meclisi birbirine katanımı istersiniz her türlüsü var yani. 

Şöyle bir çevrenize bakın, muş gibi, mış gibi yapan insanları hemen göreceksiniz. Çalışıyor muş gibi, iş yapıyor muş gibi, emek harca mış gibi yapan insanları sizde göreceksiniz. çalıştığınız iş yerinde, yolda, bindiğiniz otobüste, verginizi vermeye gittiğiniz vergi dairesinde, hastanede, adliyede veya benim gibi gazetecilik yapıyor muş gibi görünen insanları hemen fark edeceksiniz. 


Sizin anlayacağınız, kendimizi görünmez zannedip muş gibi yaparak günlerimizi geçiriyoruz. 

Bu yazı toplam 2487 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.