1
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.154
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1959
  • Antalya 10 °C

NASİPSİZLER

Teslime Tosun

 

NASİPSİZLER

 

Geçenlerde arkadaşlar anlatıyorlar, "İYİ Partili Ali Adnan Kaya Büyükşehir Belediyesine yakın olsun diye ofisini belediyenin tam karşısına taşıdı" dediler. Ben ise "Bu kadar paranoyak olunmaz. Adam ofisini taşımış diye böyle şey söylenir mi. Tanıdığım en düzgün adamlardan birisidir?" dedim. Bana güldüler ve "ABB tüm sigorta, iş güvenliği işlerini Ali Adnan Kaya'nın firmasına aktardılar. Ali Adnan Kaya'da nasibini aldı" dediler.öyle şeyler. 

 

Olacak elbette böyle şeyler. Kim iktidara yakınsa işini halletmek için böyle çalışmalar yapıyor. Ali Adnan Kaya MHP'de siyaset yaptığı dönemden itibaren çizgisini bozmayan, doğru bildiği yolda yürüyen birisi. Bazıları gibi skandallarla dolu bir yaşamı yok. Ha deyince arkasında yüzlerce kişi yürüyecek bir adam. MHP ve İYİ Parti içinde tanıdığım en düzgün ve makul insanlardan birisidir. Bazıları Muhittin Böceği yıpratacağız derken arada böyle kaliteli adamlarda arada kaynıyor. Ali Adnan Kaya'da taş yiyecek hali yok. Adam hem siyaset yapıyor, hem ticaret. Parasız maalesef siyaset olmuyor. Belediyeden iş almıştır veya almamıştır bilemem ama bunları değil, aldığı işi  iyi yapıp yapmadığını konuşmak lazım. 

 

 

NASİPSİZ CHP'LİLER 

Bu arada başka bir konuyu gündeme getirdiler gülsem mi, CHP'liler adına üzülsem mi bilemedim. Şimdi ANET'in başına biliyorsunuz Menderes Türel'in en güvendiği ve 5 yıl boyunca yanından hiç ayrılmayan, o kadar güvendiği için başkan vekilliğini bile bıraktığı Mesut Kocagöz yeniden atandı.

 

Seçim sırasında söz verilen CHP'li gençler iş için homurdanmaya başlayınca Başkan Muhittin Böcek bazı CHP'li gençlerin işe alınması talimatını vermiş. Mesut Kocagöz ise (Günahı boynuna artık) işe almaya önce kendi akrabalarından başlamış. Daha önce başka birimlerde görevli yeğenlerini de ANET binasına getirmiş ve hepsine klimalı odalarda masa başı işlere yerleştirmiş. Sonrasında ise sıra CHP'li gençlere gelmiş.

Onları ise ANET'in Tophane Çay bahçesinde garsonluk, döner gazinoda temizlikçilik, zıpzıp parkta meydan görevlisi gibi işlere asgari ücretle işe yerleştirmiş. Yakınıyorlar şimdi, "40 dereceyi aşan Antalya sıcağında kendi akrabaları klimalı masa başında, CHP'li gençlere layık görülen iş garsonluk işi" diye. Şimdilerde işi bırakıp kaçıyorlarmış. Kocagöz'de "CHP'lilere iş verdik, beğenmiyorlar" diye konuşma hakkı ortaya çıkmadı mı? Çıktı.

Şimdi hakkını yemeyelim. Kocagöz'ün yerinde ben de olsam "Kusura bakmayın, bizdeki işler bunlar. Biz belediye iştiraki olarak size iş verdik. Siz işi beğenmeyip çalışmıyorsunuz. Kimi nerede çalıştıracağıma da müsaade edin, ben karar vereyim" derdim yani.

Garson arkadaşlarımızın gücüne gitmesin. Garsonluk hizmet sektörünün en önemli işkoludur. İyi bir garson bulabilmek için işletmelerin canları çıkıyor. İşini iyi yapan garson için transfer ücretleri bile ödendiğini biliyoruz. Ama bizim CHP'li gençler garsonluğu beğenmiyor! Hani bir karikatür vardı ya, "Millet dışarda aç, aç" diye.

Bende buradan CHP'li gençlere de az, gaz vereyim. Sevgili CHP'li gençler siz garson olabilmek için mi bu kadar debelendiniz? Gece gündüz demeden seçim çalışmaları için koştunuz? Mesut Kocagöz ve akrabaları klimalı odalarda rahat rahat keyif sürsün, 5-10 bin lira maaş alsın diye mi bu kadar çile çekip, efor sarfettiniz?

Garsonluk yapmak istediğinizi söyleseydiniz vallahi ben kendi adıma söylüyorum yardımcı olurdum İnanın bana. Peki garson olmak istiyordunuz da neden üniversite bitirdiniz? Sosyoloji bitirmiş birisi ne anlar garsonluktan? Toplumsal sosyolojik yapımızı incelersiniz artık orada.

Nasipsizsiniz vesselam!

 

NOT: Yakında Büyükşehirin bazı iştiraklerinde narkotik skandalı patlarsa hiç şaşırmayın. 

Bu yazı toplam 2746 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.