1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • Antalya 21 °C

O oylar HDP’nin değil SP’nindir

O oylar HDP’nin değil SP’nindir
SP İl Başkanı Ramazan Düzen, “Doğudaki HDP’ye verilen oyların tamamı aslında Refah Partisi’nin oylarıydı.

Saadet Partisi İl Başkanı Ramazan Düzen, yerel seçimlerle ilgili yaptığımız söyleşide, “Gönül ister ki ittifak partisi çözüm süreci ile alakalı doğuda yapmış olduğu şeylerin aynısını şimdi devam ettirebileydi ve kavga ortamı olmayaydı. Ve doğulu kardeşlerimiz terörün bir unsuru olmayaydı. Bugün HDP saflarında yer alan vatandaşların babaları dedeleri ileri görüşlüydü” diye konuştu.

SORU: Seçim çalışmalarınıza başladınız mı?
R.D. : “Biz hummalı bir çalışma yapıyoruz. Sadece Büyükşehir değil, 19 seçim bölgesi yani ilçe ve büyükşehir olmak üzere 20 seçim bölgesiyle ilgili yaptığımız bu hummalı çalışmaları adım adım ilerletiyoruz. Bir kaç yerde aday adaylarımızı açıkladık. Ama Büyükşehirle alakalı istişarelerimiz değerlendirmelerimiz devam ediyor. Antalyalı hemşehrilerimiz şunu çok iyi bilsin ki en iyi adayla çıkacağız. Her seçim bölgesinde en güçlü en kuvvetli adayla çıkacağız. Bunun çalışmasını arkadaşlarımızla gösteriyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ile genel başkanımız muhtemelen gelecek hafta başında bir görüşme yapacaklar. Onlar ne konuşacaklarsa buyursun herkese kapımız açık. Ben Antalya’da sadece CHP, İYİ Parti değil mevcut iktidardaki partideki arkadaşlarla da görüşüyorum. Geçen gün Konyaaltı Ak Parti ilçe teşkilatını ilçe başkanımız ile ziyarete gittim. Biz bu ülkede milletle ittifak etmek istiyoruz. Barış ortamını istiyoruz. Doğrusu bloklaşmaya karşıyız. Biz buradayız karşı taraf burada gibi bir algıyı şiddetle reddediyoruz. Malum yerel seçimler genel seçimler gibi bir ittifakı öngörmüyor. Hukuken buna müsait değil. Taban bir ittifakın içinde olduğu zaman da iller ya da genel merkezler buna bazen mani olamayabiliyor. Teşkilatlar ile çatışmamak için gönül birlikleriyle biz sıcak bakıyoruz doğrusu ama bu böyle bir ittifak olacak mı olmayacak mı zamana ihtiyacımız var.”

SORU: HDP ile bir ittifak olacak mı?
R. D. : “Bu tür bir olaya cevap verecek bir pozisyonda görmüyoruz kendimizi ancak şunu ifade edelim ki milletimize kast eden terör unsurlarına destek veren herhangi bir yapılanmaya sıcak bakmamız mümkün değil. HDP partisi bu manada kendisini çek etmesi icap eder. Tabi ki biz milletimizin birlik ve beraberliği için çaba sarf edeceğiz. Gönül ister ki ittifak partisi çözüm süreci ile alakalı doğuda yapmış olduğu şeylerin aynısını şimdi devam ettirebileydi ve kavga ortamı olmayaydı. Ve doğulu kardeşlerimiz terörün bir unsuru olmayaydı. Çünkü bakınız özellikle doğudaki HDP’ye verilen oyların tamamı aslında Refah Partisi’nin oylarıydı. Bugün HDP saflarında yer alan vatandaşların babaları dedeleri ileri görüşlüydü. Ve biz oraya hizmet ettik. O oylar HDP’nin değil bizim oylarımızdır. En tabi olarak da o oylara talibiz biz. Antalya’da HDP’ye oy veren arkadaşlara da sizin aracılığınız ile sesleniyoruz, sizin yuvanız milli görüş partisidir, Saadet Partisi’dir. Dolayısıyla ırkçılık esasına dayalı bir partiye reaksiyon gösterme adına başka bir ırkçılık reaksiyonu gösteren camiaya sıcak bakmamız mümkün olmaz bizim.” 

SORU: Parti olarak Antalya’da ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?
R.D. : “İlçeleri dolaşıyoruz, partileri ziyaret ediyoruz, sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ediyoruz. Doğrusu özellikle Büyükşehir Belediyesi ve bazı metropol ilçe belediyeleri ile alakalı tabiri caizse sadece muhalefet yapan Saadet Partisi’dir diyebiliriz. Boğaçay projesi, Hipodrom ile alakal, Expo ile alakalı yaptığımız faaliyetler Antalya’mızın gündemine oturdu. Biz medeniyeti olan bir zihniyetiz bundan dolayı da verimlilik esasına dayalı projelerin altına imza atmamız icap eder. Tüm arkadaşlarımızla ile bu manada çalışıyoruz. Verimlilik esasına ve üretime dayalı projelerin üretilmesi icap eder. Bir taraftan israfa son verilecek, usulsüzlüklerden vazgeçilecek niteliksiz kadrolarla idare edilmekten vazgeçilecek ve en önemlisi de birlikte yönetimin önünü açacağız. Yani sağcısı ile solcusu ile alevisi - sunisi ile belediyelerde herkes kendisinin temsil edildiğini görecek. Bu ülkede mili görüş hareketi hem yerel idarede hem merkezi yönetimde iktidarı elde ettiği zaman milletimize ne kadar fazla hizmet ettiğini idrak etsinler ve oylarını ona göre versinler istiyoruz. Şu andaki SP kadrosu Erbakan hocam vefat ettiği haldeki SP’yi bilhakkı uygulayan, hiçbir kayma olmadan uygulayan bir partidir. Parti kurmak isterse kendi takdiri, ama Fatih Erbakan arkadaşımız da aklını başına alsın. Bu parti bize Erbakan hocamızın bir emanetidir.”

MAHSUM ALTAŞ

Bu haber toplam 2030 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.