1
  • BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Antalya 22 °C

Öğrencilere LGS öncesi motivasyon eğitimi

Öğrencilere LGS öncesi motivasyon eğitimi
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok bölgesinde hizmete koyduğu kurs merkezleriyle, eğitimde fırsat eşitliği oluşturmanın yanı sıra, öğrencilerin...

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin birçok bölgesinde hizmete koyduğu kurs merkezleriyle, eğitimde fırsat eşitliği oluşturmanın yanı sıra, öğrencilerin motivasyonlarını artıracak birçok program da düzenlemeyi sürdürüyor.

Bu çerçevede, Kazanlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezinde LGS'ye hazırlanan öğrencilere, yaklaşan sınav öncesi önemli bilgiler verildi. Rehber Öğretmen Gamze Özdemir, sınava günler kala nasıl ders çalışılmalı, sınavdan önce beslenme düzeni, sınav anında soru çözümü yaparken yapılması ve yapılmaması gerekenler hakkında sunum gerçekleştirdi. Kazanlı Kurs Merkezinde haftanın 4 günü soru çözümü ve genel konu tekrarları yapan öğrenciler, seri deneme sınavları ve farklı yayınlara ait denemeler çözerek sınava hazırlanıyor. Kurs Merkezi öğretmenleri, yıl içinde ve sınava yakın zamanlarda konserler, piknikler, bilgi yarışmaları ve kentte görülmesi gereken yerlere çeşitli geziler düzenleyerek, öğrencilerin hem sosyalleşmesini hem de stres atmasını sağlıyor.

"Eğitim öğretimin yanı sıra, sosyal aktivitelere de önem veriyoruz"

Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni Gamze Özdemir, LGS öğrencilerine sınav öncesi son taktiklere dayalı önemli bilgiler verdiklerini anlatarak, "Sınava birkaç gün kala öğrencilerimizin çalışma tempolarını düşürmemeleri gerekmektedir. Yeni konu çalışmaktansa, genel konu tekrarlarına yer verebilirler. Deneme çözmeye devam edilmeli bu süreçte. Denemedeki eksiklerin üstünden hızlıca geçilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra, çıkmış sorular mutlaka çözülmeli ve bu soruların analizleri iyi bir şekilde yapılmalıdır. Süreç esnasında öğrencilerin, stres oluşturacak konuşma ve ortamlardan uzak durmaları çok önemli. Ayrıca beslenme ve uyku konusunda da kendilerine uygun bir rutin oluşturmaları faydalı olacaktır" dedi.

Öğrencilere, sınava dayalı bilgilendirmelerin yanı sıra, kendilerini rahat ve iyi hissetmeleri adına çeşitli sosyal aktivitelerde de bulunduklarını belirten Özdemir, "Mesela yakın tarihte planımız, çocuklarımızı hayvanat bahçesi ve Deniz Müzesine götürmek olacak. Yine sınav öncesi kurs merkezimizde öğrencilerimize güzel bir eğlence de düzenleyeceğiz. Her şey çocuklarımız, her şey öğrencilerimiz için olacak" diye konuştu.

"Buranın çok verimli bir kurs merkezi olduğunu düşünüyorum"

Hatay'dan geldiğini ve Büyükşehir Belediyesinin kurs merkezlerinde LGS'ye hazırlandığını belirten Diyar Güvercinci, "Sınavın son günleriyle alakalı bir etkinlikti ve benim için faydalı olduğunu düşünüyorum. Stres yapmamam gerektiğini öğrendim. Beslenme düzeninin son günler için önemli olduğunu ve sınav sürecinde yapmam gereken bazı aşamaları öğrendim. Ben buranın çok verimli bir kurs merkezi olduğunu düşünüyorum. Özellikle de rehber hocamın bana çok yardımcı olduğunu söylemek istiyorum. Bu kurs merkezine ben sonradan katıldım. Hatay'dan geldim ve bu kurs merkezinde bilgilerime yeni bilgiler kattım. Beni sınava tekrar motive eden, öğretmenlerim oldu" ifadelerini kullandı.

"LGS hakkındaki son taktiklerle alakalı bize bilgiler verildi"

Daha önce çok heyecanlı olduğunu fakat rehber öğretmenlerinin bu konuda kendisine çok yardımcı olduğunu kaydeden Umut Yeşiltepe ise "Rehber öğretmenimiz bize bir sunum yaptı ve LGS hakkındaki son taktiklerle alakalı bilgiler verdi. Ben heyecanımı yenemiyordum. Rehber öğretmenimizle her gün görüşüyordum ve şu an öyle bir sorunum olduğunu düşünmüyorum" dedi. Kazanlı LGS Kurs Merkezinde çok iyi eğitim aldığını belirten Yeşiltepe, "Buraya ekim ayında başlamıştım ve çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Hem okula gidiyoruz hem de buraya geliyoruz. Bilgilerimizi pekiştirmiş oluyoruz. Böyle bir imkan sunduğu için başkanımıza ve buradaki öğretmenlerime teşekkür etmek istiyorum" ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 190 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.