1
  • BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • Antalya 18 °C

ONUR KONUĞU HOPATSO BAŞKANI OSMAN AKYÜREK

ONUR KONUĞU HOPATSO BAŞKANI OSMAN AKYÜREK
Sivil Düşünce Derneği üyelerinin bu haftaki konuğu Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Akyürek oldu

 

ONUR KONUĞU: HOPATSO BAŞKANI OSMAN AKYÜREK


Türkiye’nin dört bir yanından YÖREX için Antalya’ya tescilli ürünlerini getiren kurum ve kuruluşlar, Antalya camiasının önde gelen kuruluşlarının temsilcileriyle de bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunuyorlar.

 

Bu bağlamda Karadeniz Bölgesini temsilen coğrafi işaretli Hopa Laz Böreği ve Hamsili ekmek olarak iki ürünleriyle YÖREX’se katılan Hopa Ticaret Odası Başkanı ve meclis üyeleri Sivil Düşünce Derneğinin misafiri oldular.

 

Sivil Düşünce Derneği tarafından, Wooden Cafe Bistro’nun ev sahipliğinde düzenlenen geceye Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Sertaç Kelleci, Gelecek Partisi Çalışma Sosyal Politikalar Başkanı ve bağımsız denetçi Mali müşavir Raziye Gök Aktaş, SGK Bölge Müdürü Nejat Deniz, HUDER Başkanı Osman Zeki Özcan, Deva Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi Yasin Erdoğan, Gezen Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Gezen, UASTED Başkanı Mehmet Kanpolat, Ampute Milli Takım Kaptanı Dünya ikincisi Yalçın Kaçar, Camcılar, matbaacılar ve Pansiyoncular Odası Başkanı Özcan Sucu, İş insanı Galip Kendirci, İş İnsanı Mustafa Ateş katıldı.

 

Hopa Ticaret Odası meclis üyesi ve Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan vekili Arif Lokumcu, Demirkol Lojistik Alişan Ender Topaloğlu, Gazeteci ve iş insanı İsmet Başar, Küresel Gazeteciler İl Temsilcisi ve İl meclis üyesi Aydın Tatar’ın eşlik ettiği onur konuğu Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Akyürek, Antalya’ya olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

 

Osman Akyürek, yaptığı kısa konuşmada Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinin tarihçesi ile anlatarak “Kemalpaşa ve Hopa Karadeniz’in en uç noktasında ve en güzel doğaya sahip ilçeleri olarak temsil ediyoruz. Doğu bloku ülkelere, Türki Cumhuriyetlerine,  Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Ermenisten, Belarus gibi ülkelere sadece Sarp Sınır kapısından geçişler sağlanıp, ticaret yapıldığı için büyük ticari hacme sahibiz. Özellikle lojistik bakımından ilçeler bazında en fazla firmaya sahip olan Ticaret Odası Hopa Ticaret Odası’dır. Hopa Ticaret Odası bir çok ildeki ticaret odalarından kuruluşu eskidir. Osmanlı döneminde bölge tarihi için eşsiz bir kaynak olan Trabzon Vilayeti Salnamelerinde o zamanki adıyla Hopa Ticaret ve Ziraat Odası Hakkında bilgiler mevcuttur.” Dedi.


“HOPA LAZ BÖREĞİ VE HAMSİLİ EKMEK ÇOĞRAFİ İŞARETİNİ ALDIK”

 

Hopa Ticaret Odası olarak Hopa Laz Böreği ve hamsili ekmeğin coğrafi işaretini aldık. Bundan sonraki adımımız Avrupa olacaktır. Önümüzdeki süreçte Hopa’yı yeme-içme sektöründe dünyaya tanıtmak için Brüksel’deki çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

 

Sivil Düşünce Derneği Başkanı Hidayet Gültekin’de Hopa Ticaret Odası Başkanı Osman Akyürek’i konuk olarak ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Önümüzdeki günlerde uzakları yakın ederek, Hopa Laz böreğini ve hamsili ekmeği yerinde yiyip, Karadenizin eşsiz doğasıyla tanışma arzumuz büyüktür” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1749 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.