1
  • BIST 9898.66
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 26 °C

Oral Çelik'in amcası arbede çıkarttı

Oral Çelik'in amcası arbede çıkarttı
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Toptancı Hal'de zirai ilaç ve gübre dükkanı sahibi Mustafa Çelik, geçtiğimiz günlerde belediye binasında arbede çıkardı.

Ülkücü camianın efsane isimlerinden birisi olan ve papa suikastı sanığı Mehmet Ali Ağca'yı cezaevinden kaçıran isim olan Oral Çelik'in amcası ve ya amcasının oğlu olduğu iddia edilen bir kişi, geçtiğimiz hafta görüşmek için geldiği Antalya Büyükşehir Belediyesi Emlak ve istimlak  Daire Başkanlığında ağır küfürler ederek hakaretlerde bulundu.

 

İddiaya göre M. Ç, Belediyeden kiraladığı dükkanı geçtiğimiz dönem, yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle kira sözleşmesi fesh edildi. Bu olayın ardından, Oral Çelik'in amcası b

veya amcasının oğlu M.Ç yargıya başvurdu. Ancak bu arada Çelik'in tahliye edildiği dükkan ise Emlak İstimlak Daire Başkanlığında görevli birisinin kadın yakınına tahsis edildi.

 

Geçtiğimiz günlerde yargı kararıyla dükkanına yeniden kavuşan Oral Çelik'in amcası veya amcasını oğlu M.Ç, arada geçen süre içindeki zararının belediye yetkilileri tarafından karşılanmasını talep etti. Ayrıca dükkanının yeniden düzenlenmesini istedi. Bu nedenle Antalya Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığına gelen Çelik, iddiaya göre başta Daire Başkanı Mevlüt Özdemir olmak üzere,  küfür ve hakaretler ederek belediyeyi ayağa kaldırdı.

Fiili saldırı üzerine çağrılan belediye güvenlikçileri, ise olay yerine polis çağırmak ve olayı savcılığa intikal ettirmek yerine kapatmayı tercih ederek öfkeli vatandaşın ağzını kapatıp, küfür etmesini önleyerek belediye binasından çıkardılar.

Olayın hemen ardından Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Mevlüt Özdemir yıllık izine ayrıldığı bilgisi alındı.

 

ORAL ÇELİK KİMDİR?

Oral Çelik’in adı, ilk olarak 1978 ve 79 yıllarında Malatya'da cinayet ve bombalama olaylarına karıştı. Çelik ismi daha sonra Gazeteci Abdi İpekçi ve Papa suikastının kilit ismi olarak karşımıza çıktı. Mehmet Ali Ağca'yı cezaevinden kaçıran Er Bünyamin Azer Yılmaz ve diğer sanıkların ifadesinde de Oral Çelik adı geçti. 1985 yılında İsviçre'de Abdullah Çatlı ve Mehmet Şener'le birlikte yakalanıp serbest kaldı. 14 Kasım 1986'da Fransa'da Bedri Ateş adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalandı. Gerçek kimliği ortaya çıkınca Türkiye iadesini istedi. 1996 yılında Türkiye'ye iade edilen Çelik aleyhinde açılan davalar zaman aşımından düştü. İpekçi davasında da tahliye edilen Çelik, Malatya'da evlendi, inşaat ve turizm şirketleri kurdu.

Bu haber toplam 6855 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.