1
  • BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • Antalya 18 °C

ÖRNEK PLAN TADİLATI

Teslime Tosun

ÖRNEK PLAN TADİLATI 

 


Bu gün yazı konumuz Aksu'daki bir petrol istasyonunun imar hikayesi. Türkiye'deki bir çok garip imar uygulamaların bariz örneklerinden birisi olarak gösterilebilecek bir olay yaşanıyor orada. 

Örnek plan tadilatı, bu gün Aksu Meclisinde gündeme gelecek. Bakalım sonuç ne çıkacak. 

Ben size hikayeyi anlatayım, siz nasıl bir karar çıkacağını tahmin edin. Meclis sonunda da ne çıktığına bakar görürüz. 

Aksu'nun Fettahlı Mahallesi sınırları içinde yer alan Antalya-Isparta karayolunun 30+120 km. yer alan 102 Ada, 684 parsel, (Yeni 102 ada 744  parsel) üzerinde Ali Ekici Petrol Turizm San. ve Tic. Şirketi akaryakıt ve servis istasyonu kurmak ister. Bununla ilgili olarak ta karayollarından giriş çıkış verilmesi gerekmektedir. Aksu Belediyesi, mahalleye giden tali yolu kullanabileceklerini belirterek karayollarından giriş çıkış izni vermez. 

Anayola sıfır ama araç-giriş çıkışı olmayan bir benzin istasyonu çalışır mı? Elbette çalışmaz. Arazi sahibi ve şirket sahibi ne yaptılarsa bu konuyu bir türlü aşamamışlar ve aşamayacaklarını anlayınca araziyi değerinin altında bir fiyat ile Ak Parti'nin etkin isimlerinden Esat Göyük'e satmışlar. 

İşte olay bundan sonra başlamış. 

Arazi Esat Göyük'e geçince, yatırım yapmak için, haklı olarak plan tadilatı istemiş. Aksu belediyesi yeni bir imar planı hazırlamış ve iş imar komisyonuna gelmiş. Komisyon, mahalleye giden tali yolu kapatıp, yeni yapılacak benzin istasyonuna giriş-çıkış verme düzenlemesini reddetmişler. Geçtiğimiz günlerde yapılan mecliste kavga-gürültü bu nedenle kopmuş zaten.  Başkan Halil Şahin, imar komisyonunun reddettiği plan tadilatını (Bir daha incelemeleri) için komisyona geri iade etmek istemiş. Kavga-gürültü arasında  oy çokluğu ile kabul edilmiş. Yeni plan tadilatı yani tali yolun kapatılması, benzin istasyonuna giriş-çıkış verilmesine yönelik  plan tadilatı  bu günkü mecliste görüşülecek. Kabul edilecek veya red edilecek.  

Başta Aksu Belediyesinden meclis üyesi Ramazan Özen ve tüm İYİ Parti ve CHP'li meclis üyeleri mahalleye giden yolu kapattırmamak için büyük çaba sarf ediyor. Geçtiğimiz ay  tali yolun imar tadilatı ile kaldırılma olayını duyan mahalle sakinleri ve muhtarı Ahmet Kaya, Aksu Belediyesi yetkililerine gidiyorlar. 

 

Yetkililer ise "Yahu bu kadar gürültüye ne gerek var. Amaaan, ilahi siz. Biz o yolu kağıt üzerinde kapatıyoruz ciğerim.  Yarın biz oraya gidip, yola bariyer çekecek halimiz yok ya, (Ama Karayolları çeker) Fiilen yolunuz kapanmayacak. Yine kullanacaksınız yolunuz, kamyonetinizle sebze-meyve götüreceksiniz, traktörler geçecek.  Biliyorsunuz arazinin sahibi Ak Partinin hatırlılarından. Başkanımıza da büyük destek veriyor. İmar kanununa göre yanında tali yol olduğu için benzin istasyonuna giriş-çıkış veremiyorduk. Yolu kağıt üzerinde kaldırdık, benzin istasyonuna giriş çıkış verdik. Sorun çözüldü,Bitti-gitti" diyorlar. 


Yumurtaya can veren Allah'ım, ne güzel de çözüyorlar sorunları görüyorsunuz değil mi? 

Fettahlı Mahalle Muhtarı Muhtar Ahmet Kaya, "Bizim mahallemizde oturan binlerce kişinin kullandığı yolu, bir akaryakıt istasyonun giriş-çıkış vermek için kapatıyorlar. Tabi bize söylenen yol kapanmayacak ama 5 ay sonra mı kapanır, 5 yıl sonra mı bilmiyorum. Bu gün ben de meclise gideceğim. Bakalım meclis bu plan tadilatını kabul edecek mi?" dedi. 

Evet şimdi size 10 puanlık uzman sorusu: Sizce meclisten nasıl bir karar çıkabilir? 

Bu yazı toplam 3189 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.