1
  • BIST 9908.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 27 °C

Oryantiring heyecanı EXPO’da

Oryantiring heyecanı EXPO’da
Antalya Büyükşehir Belediyesi Okullar Ligi projesi kapsamında doğada yön bulma sporu “oryantiring” coşkusu yaşandı. Okullar Ligi Oryantiring 2.Etabı Expo 2016 alanında gerçekleşti

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan Okullar Ligi Projesi'nin 5’inci  sezonunda oryantiring coşkusu yaşandı. Doğa sporu tanımı için biçilmiş kaftan olan oryantiring (yön bulma) fiziksel gücün yanı sıra sağlıklı düşünme ve analiz yeteneğine dayanıyor. Son yılların gözde sporu olan oryantiring, öğretmenler ve öğrenciler tarafından büyük ilgiliyle karşılanıyor.

Eğlenceli mücadele 
Okullar Ligi’nin en renkli yarışmalarından Oryantiring 2.Etabı Expo 2016 alanında yapıldı. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyinde kız ve erkek grupları olmak üzere beşer kişilik takımlardan oluşan yarışmaya 16 okuldan yaklaşık 300 sporcu katılım gösterdi. Öğrenciler, ellerindeki haritada işaretli yerlere, yön bulma becerilerini kullanarak en kısa sürede ulaşmaya çalıştı. Büyük heyecana sahne olan yarışama da okulları adına mücadele eden öğrenciler doğayla baş başa bir gün geçirirken, aynı zamanda birbirleriyle kaynaşarak eğlenceli vakit geçirdi.

Başarılı öğrencilere madalya
Küçükler, yıldızlar, gençler; kız ve erkek grupları olmak üzere toplamda altı kategoriden oluşan Oryantiring branşında; okulları adına her kategoriden 20 sporcu yarışıyor. Parkur sonunda dereceye giren sporculara madalyaları taktim edilirken, sıvı ve gıda takviyesi yapılıyor.  

Bu haber toplam 2707 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.