1
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Antalya 18 °C

ÖYLE DE KRİZ, BÖYLE DE KRİZ

Teslime Tosun


Dün sayın Ayla Çekiç'in Kuzey Kıbrıs'ın, Alanya Fahri Konsolosu olduğunu yazarak hem hayırlı olsun dilemiş, hem de kendim için Döşemealtı Konsolosu olmak istediğimi belirterek yardım istemiştim. 

Gün boyu bu konuyla ilgili çeşitli telefonlar aldım. Özellikle bizim ilçede yaşayan asıl Kıbrıs'lılar ayaklandı. "Biz buradayken sen nasıl konsolos olursun?" diye. 

'İyi be, alın konsolosluk sizin olsun' Heves de mi etmiyek? dedim.  

Ha bu arada İbradı, Akseki, Gündoğmuş gibi ilçelere de Ayla Çekiç hanımefendinin konsolos olarak atamasının yapılması için baskı var haberiniz olsun. 

Ada medyasında konu haber olarak yayınlanınca gün boyunca geyik çevrildi. Tam böyle 'Kıprıs' şivesi ile millet yardırmış yorumlarda.  

Olaya ateş püskürüp, hakaret içeren yorumları buraya almadım. 

Kimisi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ersin Tatar'a yönelik olarak  "Tatar, Cenevre görüşmeleri öncesi bu hamleyle Rumları köşeye sıkıştırdı" denilirken bazıları 
"Bizim köye de beni atayın ayıptır zere" demiş. Kimisi "Gelsin yüro yüro maaşycık". "Mesaryaya da bir konsolos lazım.talibim." Bir diğer kullanıcı ise "En az 17000 tl ." diye yorum yapmış. 

Alanya medyası ise olayı daha biraz başka yönünden tutarak Ayla Çekiç'in ilçeyle uzaktan yakından ilgisinin bulunmaması üzerine kurarak "İthal konsolos" demişler. 


Sordum soruşturdum gerçekten Ayla Çekiç'in Alanya ile bir ilgisini bende bulamadım. Alanya'da doğmamış, Kıbrıs'da doğmamış, Alanya'da yaşamamış, Kıbrıs'da yaşamamış ama her nasıl olduysa vatandaşlık aldığını söylüyorlar. Alanya'da iş yeri yok, işleri yok. 

 

Ama sadece ve sadece Kuzey Kıbrıs Dış İşleri Bakanını tanıyormuş. 

 

Bu arada çok şaşırdığım bir diğer konu ise Alanya'nın öz evladı Küresel Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim'in, Ayla Çekiç'i tebrik etmesi olayı oldu. Birisi Alanya'ya fahri konsolos olacaksa Mehmet Ali Dim'in kendisine yakışmaz mıydı o konsolosluk? 

 

Neyse vardır, ardında bir hesap. 

 

Hadi geçelim Sayın Dim'i, Alanya'da hiç mi işadamı, turizmci veya Alanya'nın has evladı yoktur konsolos olacak? 


Burada en önemli konulardan birisi de Sayın Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun bu konudan bilgisi var mı? 

Eğer Sayın Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Ne Kıbrıs'la ne de Alanya ile uzaktan yakından ilgisi olmayan Ayla Çekiç'in fahri konsolosluğunu onaylarsa başka kriz, onaylamaz ise başka kriz. 

 

Onaylarsa Alanya'nın onca has evladı varken, Ayla Çekiç'i konsolos yapmanın hesabını hemşehrilerine nasıl verecek, yüzlerine nasıl bakacak? 

Onaylamaz ise Kıbrıs ile aralarında kriz çıkacak. 

 

Adliyedeki dosyalara hiç girmiyorum bile 

 

(Sayın Gazeteciler Cemiyet Başkanımız Mevlüt Yeni'nin ise kendi internet haber sitesinde konuya hiç değinmediğini de fark ettim. Demek ki başkanımızın başka konsolosluk hesapları var veya, veya . . bilemedim hani)   


KUMLUCA'LILAR İLÇENİZE SAHİP ÇIKIN 

Kumluca'nın en güzel bölümlerinden birisi olan Belen'de taş ocağı kurulmuş. Taş ocağı, çevreye verdiği zarar nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 36 bin 865 lira para cezasına çarptırmış. 

Kumluca'lılar, burada bulunan taş ocağını takibe alınız. 36 bin 865 lira çok büyük bir rakam değil bir taş ocağı için. Cezayı ödeyip, Kumluca'yı perişan etmeye devam edecektir. İlçenize sahip çıkın. 

Bu yazı toplam 3814 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.