1
  • BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • Antalya 22 °C

PAZAR EĞLENCESİ

Teslime Tosun


KÖŞEBAŞI 

 

PAZAR EĞLENCESİ 

Haydi size bu gün  bir skandal haberi daha vereyim. Pazar gününüz biraz eğlenceli geçsin. 
Ama önce Antalya Büyükşehir Belediyesinde yaşanan yetki krizine devletin el koyma bölümünü yazmam gerekiyor. 

Biliyorsunuz perşembe gününden bu yana ABB Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu ile Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer arasındaki restleşmeye ve yetki krizine sonunda devlet el koydu. 
14 Kasım 2020 tarihli köşe yazımın notlar bölümünde " İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ, BÜYÜKŞEHİRDEKİ YETKİ KAVGASINA DAİR BİR AÇIKLAMA YAPACAĞI VE VALİLİK KANALIYLA KAYYUM ATAMAYA YÖNELİK ÇALIŞMA OLDUĞU BİLGİSİ GELDİ. DOĞRULUĞUNU ÖNÜMÜZDEKİ SAATLERDE ÖĞRENECEĞİZ" demiştim. 
Kayyum ataması şimdilik olmadı ancak devlet olaya el koydu. Tıpkı yazımda belirttiğim gibi İçişleri bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü H. Kürşat Kırbıyık, Antalya Valiliğine gönderdiği 3 sayfalık yazıyla Başkan Böcek'in hali hazırda hastanede yattığının ve tedavi gördüğünün altını çizerek, vekil değiştirme işleminin yok hükmünde olduğunu belirtti. Ayrıca Başkan Böcek tarafından değiştirilen vekillerin göreve başlama teşebbüsünün de yetki gaspı olacağını belirtti. 

Yani kısaca "Vekil Mehmet Hacıarifoğlu'dur" dedi. 

(Bu krizi ele aldığım yazımda Mehmet Hacıarifoğlu'nun Genel Sekreter Tuncer'in Başkan Böcek tarafından verdiği özel yetkileri kaldırmasına yönelik kararı öncesinde yaşadığı olaylar silsilesinden kısa bir potpuri yazmıştım. Gelen bilgilere göre "Başkan Böcek, kısa süre sonra görevine dönebilecek" diyorlar. Sayın Vekil başkanım Mehmet Hacıarifoğlu, 3 aydır tüm yapılanlara göğüs gerdin.  Peki en azından neden bir ay daha dayanamadın, sabredemedin de Tuncer'e yönelik yetki kısıtlamasıyla böyle bir krizin olmasına neden oldun? Bak kaç gündür Antalya bu olaya kilitlendi kaldı. Keşke biraz daha sabır edebilseydiniz, gelsin Başkan Böcek, ne yaparsa o yapsaydı)  

İŞTE EĞLENCELİ SKANDALIMIZ!

Gerçi ben bu skandal sözcüğünü sevmiyorum ama yerine koyacak bir başka kelime bulamadığım için böyle yazdım.

CHP cenahının yakından tanıdığı Gülçin Tüzel isimli genç bir siyasetçi hanım arkadaşımız var.  Garip Erdoğan ve Ali Murat Özel'in ekürisi filan .  CHP İl Başkanı Nusret Bayar, 10 Şubat 2020 günü yapılan il kongresinde Gülçin Tüzel arkadaşımız ile görüşüp; ismini yönetim kuruluna yazıyor. Ve yapılan seçimde Nusret Bayar, Ahmet Kumbul'a karşı zafer kazanarak il başkanlığı koltuğuna oturuyor. 

Bayar, daha sonra Gülçin Tüzel'in bilgisayar, sosyal medya ve kısacası teknoloji ile ilgili çalışmalarını bildiği için  "İl Bilişim sorumlusu" olarak il başkan yardımcılığına atamasını yapıyor. 

Buraya kadar her şey normal. Ama işin skandal kısmı başka. 

Meğer bu hanımefendi 15 Mayıs 2020 tarihinde partisinden istifa etmiş.  

İşler bununla da bitmiyor. Turpun büyüğü torbada. 

CHP İL Başkanı Nusret Bayar ve Gülçin Tüzel'in de aralarında bulunduğu  il yönetimi  imzası ile CHP Korkuteli İlçe yönetimini "Oy birliği" ile 27 Ağustos tarihinde görevden alıyor ve kesin ihraç istemi ile disipline sevk ediyor. 

Sayın Bayar, Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır ve yönetimini, "Usulsüz ve makbuzsuz para toplamakla" suçlamıştı.  O dönemde görevde alınan CHP Korkuteli İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır ise  olayın gerçeği yansıtmadığını belirterek  "Ben Milletvekilimiz Çetin Osman Budak'tan 25 bin lira borç para istedim. O'da benim hesabım yerine partimizin ilçe hesabına göndermiş. Alıp kullandım. Sonra iade ettim" demişti. 

Ama parti içi ve basına yansıyan yorumlarda Korkuteli CHP İlçe Başkanı Yıldıray Çıldır ve ekibinin o dönemde il başkanı olan Ahmet Kumbul'u destekledikleri için böyle bir operasyonun yapılarak, insanların onurlarına dokunacak şekilde partiden görevden alınarak ihraç edildikleri yönündeydi. 

Gülçin Tüzel ekürisi Garip Erdoğan'la birlikte birde Antalya delegesi olarak Temmuz ayında Ankara'da büyük kongrede parti meclisi seçimlerinde oy kullanmışlar iyi mi?


Neyse, bu olaylar ortaya çıkınca, alel acele Gülçin Tüzel'i geçtiğimiz günlerde yönetim kurulundaki görevinden istifa ettiriliyor. Yerine ise Anıl Taş'ın atandığı bilgisi geldi. Ancak 14 Kasım 2020 tarihinde CHP Antalya İl'in resmi internet sayfasında yönetim kurulu üyesi ve il başkan yardımcısı olarak halen Gülçin Tüzel gözüküyordu. (Yani Gülçin Tüzel'in istifa ettiği bilgisinin dışarı sızmaması için isminin internetteki il yönetiminden silinmediği şeklinde yorumlanıyor) 

Bu konuyla ilgili olarak CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar'a olayın perde arkasında neler olduğunu, istifa işlemlerini sordum. Bayar, "Evet doğru Gülçin Tüzel arkadaşımız bilmeden partimizden istifa etmiş. Ama yanlışlıkla istifa etmiş. Bize söylediği buydu. Tabi, internet ortamından bir tuşa dokunduğun zaman istifa ediyorsun ama genel merkeze bu en az 3 ay sonra düşüyormuş. Bu nedenle biz yönetim kurulunu oluşturduğumuz sırada halen partimizin üyesi olarak görünüyordu. Bunu öğrendikten sonra  yönetim kurulundan istifa etti. Resmi internet sayfamızda olması teknik bir konudur, bilemiyorum. Ama yerine Anıl Taş atanmıştır" dedi.

Ben, "İnternetten yapılan istifanın hemen düşmesi gerekmiyor mu? Teknolojiyi çok iyi kullanan birisi nasıl yanlışlıkla istifa eder? Peki yanlışlıkla istifa etti, neden size söylemedi o zaman?" diye sorduğumda Sayın Bayar "Bunu Gülçin hanımın kendisine sorsanız daha iyi edersiniz" dedi. 

Bende hiç sektirmeden Gülçin Tüzel'e ulaşarak aynı soruları sordum. Kendisi "Komplike bir süreçti bu. Ben genel merkez ile konuştum ve gereken şeyleri onlara söyledim. Bu konuda daha fazla yorum yapmayacağım. Zamanı geldiğinde her şey ortaya çıkar" dedi.

Şimdi zamanı gelmeden (Yani vaat edilen o zaman, ne zamansa artık)  Ben buradan bir daha sorayım bari,  Gülçin Tüzel hanımefendi teknolojiye bu kadar hakim birisi bir tuşa basarak nasıl istifa edebildiniz? 

Velev ki yanlışlıkla istifa ettiniz, peki  istifa dilekçesini doldururken ismini, soy ismini, TC kimlik numarasını filan yazmıyor musunuz? O'nu da mı yanlışlıkla yazdınız?

Yanlışlıkla istifa eden birisi sizce Korkuteli İlçe Başkanı ve yöneticilerini görevden alırken, doğru mu karar vermiştir? O kararı da yanlışlıkla imzalamış olabilir misiniz?

Sayın Nusret Bayar, yanlışlıkla istifa edebilecek kadar beceri sahibi olamayan birisini siz nasıl il başkan yardımcılığına kadar yükseltebildiniz?

Yönetiminizde yanlışlıkla istifa eden birileri daha var mıdır? 

Kestane kebap, acele cevap. . . .  

(Ha bu arada başta Garip Erdoğan olmak üzere bu eküriler, Duacı'da ultra lüks villarda oturup,  Kepezaltında dar gelirli vatandaşlara gariban edebiyatı yapıyorlar ya ona ayrıca gülesim geliyor.)

 

NOT: Sayın Nusret Bayar'ın uyarısı ile köşe yazımda düzeltme yaptım. Gülçin Tüzel Şubat ayında yapılan kongrede parti üyesi imiş. Tüzel 15 Mayıs 2020 tarihinde istifa etmiştir. Bu bölümdeki yanlış bilgilendirme için okuyucularımızdan özür dilerim. 

İyi pazarlar  efendim

 

Bu yazı toplam 5403 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.