1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 20 °C

PAZAR MESAİSİ

Teslime Tosun


KÖŞEBAŞI 

 

PAZAR MESAİSİ 

 

Mehmet Hacıarifoğlu , Pazar günü mesaisine erken başladı. Bir zamanlar aynı partide siyaset yaptığı Süleyman Soylu'nun başında bulunduğu İçişleri Bakanlığı, vekil başkanlık yetkisinin Hacıarifoğlu'nda  olduğunu  valiliğine bildirilmesinin ardından sabah erken saatlerde Akdeniz Üniversitesine gitti.  Burada Muhittin Böcek'i ziyaret edip, oğlu Gökhan ve kardeş Şadi Böcek ile görüştü. 


Hacıarifoğlu, üniversitenin önünde Gökhan ve Şadi Böcek ile fotoğraf çektirip, basına servis etti. (Bu fotoğraf, Muhittin Böcek'in ve Böcek ailesini ile aramda sorun yok demektir) 

Ardından Antalya Büyükşehir Belediyesine geçip, tüm meclis üyelerini belediyeye çağırdı. 36 kişilik meclis üyelerinden aralarında Ümit Uysal ve Semih Esen'in de dahil olduğu 8-10 kişilik eksikle CHP'li tüm meclis üyeleri bir araya gelerek istişare toplantısı yaptılar. 

Şimdi sizlere toplantıda yaşananlarla ilgili edindiğim bilgileri kısa kısa  yazacağım. 

Mehmet Hacıarifoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, meclis üyelerine bir kaç gündür yaşananları kısa bir özet geçti. Başkan Böcek görevine dönünceye kadar, onun vekilliğini yapacağını ve koltuğun asıl sahibi geldiği gün kendisine teslim edeceğini söyleyip birlik mesajı verdi. 

Game Of Thrones olayları sırasında vekil olarak ismi yazılan Büşra Özdemir Dirgen söz alarak Muhittin Böcek'in iki haftaya kadar görevine döneceğini iddia etti. Özdemir ayrıca belgenin sahte olmadığına yönelik sözlerini dile getirmeye başlayınca, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz    müdahale ederek "Ben 30 yıl müfettişlik yapmış, kamu kurumlarını denetlemiş birisiyim. Böyle bir şey olması söz konusu bile olamaz. Yapılan  resmi belgede sahteciliktir. Bunu yapanlarında hesap vermesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak savcılığa suç duyurusunda bulunma zorunluluğu vardır." şeklinde cevap verdi. 

Bir çok meclis üyesi Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer'den şikayetçi olup, ardı ardına kendilerince yaptığı yanlışlardan örnekler verdiler.  Cansel Çevikol Tuncer'e meclis üyesi olarak Ali Polat, Büşra Özdemir Dirgen ve Deniz Filiz'den başka destek veren olmadığı bilgisi geldi.   

İstişare toplantısında ayrıca olayları tetikleyen olarak bahsedilen Serik'teki Antbirlik arazisi ve geçirilecek yol ile ilgili konuşmalar yapıldı. Antbirlik arazisiyle ilgili konunun çok iyi araştırılması gerektiğinin altı çizildi ve Salı günü yapılacak meclis toplantısında bu maddenin gündemden çıkartılması veya başka bir formül bulunmasına yönelik konuşmalar yapıldı. Ağırlık, Muhittin Böcek görevine dönünceye kadar konunun meclis gündeminden çıkartılması oldu. 

Son olarak herkes "Olan olmuştur. Geriye bakmayalım, önümüze bakalım. Kimse kimseyle hesaplaşma işine girişmesin. Herkes sulh olsun" kararına varıldı. 

Tüm meclis üyeleri rahatlamış olarak Salı günü yapılacak meclis toplantısında buluşmak üzere belediyeden ayrıldılar. 

NOT: 1 CHP Antalya İl Başkanı devletin müdahalesi ile kapının arkasından çıktı ve yetki savaşını şimdilik kazanan Mehmet Hacıarifoğlu'ndan yana tavır koyarak, "Büyükşehir'de başkanvekilimiz Mehmet Hacıarifoğlu'dur"diye sosyal medyadan yayınladı. CHP'li Milletvekilleri Cavit Arı, Çetin Osman Budak, Aydın Özer, Rafet Zeybek'den halen haber yok. Demek ki kendilerini garantiye almadan kapının arkasından çıkmayı göze alamıyorlar herhalde.    Buradan kendilerine seslenelim, "Kavga bitti, çıkabilirsiniz artık) 

NOT: 2  Genel Sekreter Cansel Çevikol Tuncer'in görevinden istifa edeceğine yönelik sosyal medyadan çeşitli platformdan bilgiler gelse de benim tanıdığım Tuncer asla istifa etmez. Her ne kadar şu anda devletin müdahalesi ile geri adım atsa da, mücadeleci kişiliği ve hırsı ile başladığı maratona devam eder. Tansiyonun düşmesi için belki bir kaç gün izin alabilir. 

NOT. 3 Dünkü yazımızla ilgili olarak Sayın Garip Erdoğan aradı. Ben hep konuşma stilini hayranı olduğum  Sırrı Süreyya Önder'e benzetirim. Yazımı gülerek okuduğunu belirterek "Yahu ben Duacı'da kirada oturuyorum. Ultra lüks değil, 20 yıl önce yapılmış eczacı bir ağabeyimize ait mütevazi bir evdir. Yakınımda çocuklarım, torunlarım olduğu için buraya taşındım. Ha villam  olabilir de. Ben emekli oldum ama ticaret de yapmış birisiyim.  Ayrıca Gülçin Tüzel Ankara'daki kongrede oy kullanmadı, bundan da bilgin olsun." dedi. Bende kendisine "Pandemi sırasında apartmanlarda dört duvar arasına sıkışan bizler için  öyle bahçeli mütevazi bir bir ev bize ultra lüks olarak görünüyor" dedim. Gülüşerek ve bir ara görüşmek için sözleşerek telefonları kapattık. 

NOT: 4- Üyesi olmaktan onur duyduğum Antalya Gazeteciler Cemiyet Başkanımız Saygıdeğer şahsiyet Mevlüt Yeni, yazılarımın altına beğeni yazan tanıdığın insanlara ulaşarak benimle ilgili abuk-subuk şeyler konuşuyorsun. Yapma!  Daha önce gazetecileri arıyordun, gıybet yapıp gülüyorduk. Ama şimdi gazetecilikle uzaktan-yakından ilgisi olmayanları arıyorsun.  Ancak bu sefer karşınıza benim 30 yıllık arkadaşım, "Biraderim" dediğim insan çıktı ve size  ağzınızın payını verdi mi? Siz benim kiminle ne hukukum olduğunu biliyor musunuz da insanları arıyorsunuz? Ne oldu şimdi, benim kardeşim-biraderim taşa söyler gibi söyledi mi telefonda suratınıza. Ben olsam sizin yerinize o laflar karşısında utancımdan "Yer yarılsa da yerin dibine girsem" derdim.  

Siz nasıl bir ruh haline büründünüz öyle? Sayın Yeni, Antalya'lı gazetecileri temsil ediyorsunuz. O sıfatla arıyorsunuz insanları. Hatırlatırım! 

Bu yazı toplam 3181 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.