1
  • BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • Antalya 18 °C

PAZAR SOHBETİ KONUĞUMUZ AK PARTİ MURATPAŞA İLÇE BAŞKANI OSMAN ÜLKER

PAZAR SOHBETİ KONUĞUMUZ  AK PARTİ MURATPAŞA İLÇE BAŞKANI OSMAN ÜLKER
PAZAR SOHBETİ: KONUĞUMUZ AK PARTİ MURATPAŞA İLÇE BAŞKANI OSMAN ÜLKER

 


PAZAR SOHBETİ

Bundan sonra her pazar bir konuğumuzu bu sayfada misafir edeceğiz. Sizlere onları yakından tanıma fırsatı verip, aklımıza gelen soruları soracağız. 

İlk konuğumuz Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker olacak. Antalya halkının ve siyasetçilerinin yakından tanıdığı ve herkesin çok sevip, büyük saygı duyduğu Hulusi Güven ve Elmalı eşrafından Osman Ülker'in torunu olan 35 yaşındaki Osman Ülker, İstanbul Üniversitesi Siyasal bilgiler Fakültesi mezunu bir genç. Üniversite yıllarında Demokrat Parti  gençlik kollarında başlamış siyasete. 

CHP'lilerin efsane isimlerinden olan Hulusi Güven'in torunu olmanın getirdiği sol dokuyu çok yakından tanıyor. Diğer yandan Adnan Menderes hayranı ismini aldığı dedesi Osman Ülker sayesinde ise sağ tandanslı dokuyu da çok iyi biliyor. Antalya'lıların "Muratpaşa CHP'nin kalesi" olarak görse de Osman Ülker bunu tersine çevirmeye kararlı. Ülker "Ne Muratpaşa CHP'nin kalesidir, ne de Kepez Ak Parti'nin kalesidir. Hizmetin olmadığı yerde kaybedersin ve Muratpaşa'da hizmet durmuştur." diyor. 

TT:  CHP'lilerin efsane ismi Hulusi Güven'in torunu olarak sizin CHP'de siyaset yapmanız beklenirdi. Neden Ak Parti? 
OSMAN ÜLKER: Üniversite yıllarımda Demokrat Parti gençlik kollarında siyasete başladım. CHP'lilerin efsane ismi Hulusi Güven'in torunu olarak sizin de söylediğiniz gibi CHP'de siyasete başlamam gerekirdi. Neden Ak Parti? Evet dedemin sayesinde küçüklüğümden bu yana siyasetin içindeyim. Ayrıca eğitimimi de bu yönde aldım. Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezunum. Siyaseti okuyup ta, gerçek siyasetin içine girdiğim zaman çok partili siyasal hayata geçildiği günden bu güne kadar hizmet anlamında bütün yatırımların Demokrat Partiyle başlaması ve günümüzde Ak Partiyle devam eden siyasal düşünceden geldiğini gördüm. Yine belirtmem gerekir ki, baba tarafım atadan Demokrat Partilidir. Adını aldığım diğer dedem Elmalı eşrafından rahmetli Osman Ülker'de,  Adnan Menderes'in çok büyük hayranıydı.


TT: Muratpaşa'yı nasıl görüyorsunuz
OSMAN ÜLKER:  İstanbul'da CHP'nin kalesi olarak tüm ilçelerde çalışmalara katıldım. Hiç kimse "Burası bizim kalemiz" olarak düşünmesin. Ne kepez Ak Parti'nin kalesidir, ne de Muratapşa CHP'nin kalesidir. Hizmet etmediğiniz zaman kaybedersiniz. Bu gün Kepez'de Hakan Başkanımızın çalışmalarını görüyorsunuz. Hiç hızını kesmeden her gün yeni bir projeyi hayata geçiriyor. O bölgede oturan insanların refahını arttırmak için belediyenin tüm imkanlarını seferber edip, kendisi başında bizzat çalışıyor.  Ama bir de gelin Muratpaşa'da Ümit Uysal'ı görün. Aylardır resmi törenlerin haricinde nerde gördünüz? Hangi hizmeti yaparken gördünüz?. Geçtiğimiz günlerde bir traktöre binerken fotoğraf vermesinin haricinde nerde görüyorsunuz?  Odasında kabul ettiği misafirlerle çay-kahve sohbetinde. Günleri lay lay lom geçiyor. 

TT: Peki siz ne yapıyorsunuz? Veya belediyeyi kazanırsanız ne yapacaksınız? 

OSMAN ÜLKER: Bakın çok basit iki olay anlatacağım size. İlki 510 bin nüfuslu koskoca ilçenin  Yeşilbahçe'den Kundu'ya kadar tek bir karakolu var. Demircikara Karakolu. Örnekköy Mahallesinde veya Ermenek Mahallesindeki insanın evine hırsız girse, karakola ifade vermek üzere evinden çıksa, ulaşabilmek için ortalayama 15-20 kilometre yol gitmesi gerekiyor. Ermenek Mahallesinde 1100 M2 karakol için ayrılan bir arsa vardı. Kupon bir arsa olduğu için o arsanın bedeli 5-10 milyondan aşağı değildir. Buraya bir karakol yapılması için çalışma yapmak yerine, bu arsayı yeniden belediye uhdesine alıp, satmak istediler. Burada içindeki gecekonduların belediye tarafından temizlenip, yerin teslim edilmesi gerektiğini veya aynı koşullarda sorunsuz bir arsanın emniyetimize teslim edilmesi gerektiğini belirterek etkin bir muhalefet ettik.  "Bu yaptığınızı  basın açıklaması ile halka duyuracağız" dedik. Bunun üzerine geri adım attılar ve meclisten bu önergeyi geri çektiler. İşte biz halk adına bunları yapıyoruz.  
Diğer yandan ise pandemi sırasında gerçekleşen bir olayı aktarayım. Ayakları olmayan tekerlekli sandalyeye mahkum engelli  Mehmet Adalı isimli bir vatandaşımız var. Soğuksu Mahallesinde bir apartmanın giriş katında tek başına yaşam savaşı veriyor.  Muratpaşa Belediyesi elemanları maske dağıtımı yaparken tekerlekli sandalye ile yola çıkıyor ve o da maske almak istiyor. Oradakilerden birisi "O adam Ak Partili. O'na maske vermeyin" diye bağırıyor. Görevliler Mehmet Adalı isimli vatandaşımıza "Sen Ak Partilisin" diyerek maske vermeden arabaya binip hızla uzaklaşıyorlar. 
İşte biz bunu yapmayacağız. Yani ötekileştirmeyeceğiz. Her vatandaşımıza adil hizmet vereceğiz. 

TT: Çalışmalarınız nasıl gidiyor? 
OSMAN ÜLKER: Biz ilçe yönetimimizdeki ekibimle her gün Muratpaşa'nın her mahallesinde çalışma yapıyoruz. Gittiğimiz her yerde hizmet odaklı çalışmalarımızı anlatıyoruz. Çok uzağa gitmeye gerek yok, yeni yerleşim alanları olduğu için yolları düzgün olan, gelir seviyesi yüksek olarak kabul edilen Muratpaşa Belediyesinin bol makyajlı Lara bölgesinden  çıktıktan sonra girdiğimiz her sokak adeta dökülüyor. Antalya'nın en eski mahalleleri olan Üçgen Mahallesi, Kışla Mahallesi, Deniz Mahallesi, Varlık Mahallesi, Yıldız Mahallesi adeta dökülüyor. Kimi yerde asvaltları sökülmüş öylece bırakılmış, toz toprak içindeki sokaklar. Hiç bir hizmetin götürülmediği mahallelerde vatandaşlar defalarca müracat etmesine rağmen hiç sorunun çözüme ulaşmadığı bir belediye var karşılarında.  Bu gün belediyeye gidiniz ve bir kerede işinizi çözüp çıkma imkanınız yok. Belediye personeli adeta vatandaşın işini çözmemeye yönelik odaklanmış vaziyette.

TT: Sizce neden böyle yapıyorlar? 

OSMAN ÜLKER: Elbette onların da böyle davranmasının bir nedeni var.  Geçtiğimiz günlerde müfettişler belediyede idi. Aldığımız duyumlara göre ismi var ancak fiilen görevde olmayan yani bankamatik personeller var. Bazı personellere havadan fazla mesai ödemeleri var. Elbette çalışan bu adaletsizliği görünce "Ben çalışıyorum, fazla mesai alamıyorum. Adamlar hem çalışmıyorlar, hem de fazla mesai alıyorlar" diye hıncını vatandaştan çıkartıyor diye düşünüyorum. Çalışanlar arasında adaleti sağlamazsanız, vatandaşa yansıması böyle olur. Ayrıca bu gün Muratpaşa Belediyesinin adı artık yolsuzluklarla anılmaya başlandı. 

TT: Ne gibi yolsuzluklar?

OSMAN ÜLKER: Bakınız biraz önce "Aldığımız duyumlar" diyoruz. Neden? Çünkü Ak Partili meclis üyelerine bilgi vermiyor, saklıyorlar. Şeffaf değiller.  Bunu Ak Partili bir belediye başkanı yapsa "Raporları gizliyorlar" diye ortalığı ayağa kaldırırlar. Yeni edindiğimiz bilgilere göre Muratpaşa Belediyesinde başta Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın fahiş rakamlı yurt dışı gezilerindeki harcamaları, imzasız hak edişler ve ödemeleri, bağışlanmış arsaların belediye tarafından satılması, belediyede ihtiyaç fazlası araçların kiralanması veya alınması, bazı personele fazladan fazla mesai ödemeleri, meclis üyelerinin komisyon toplantısı yapmadan huzur hakkı almaları,  ihaleye fesat karıştırma olayları ve kaçak veya fazla kat çıkılmış imar yolsuzlukları araştırıldı. Günlerdir harıl harıl savunma hazırlıyorlar. Tüm CHP'li meclis üyelerinin bilgileri var, ancak Ak Partili meclis üyelerine bilgi vermiyorlar. Unutmadan şunu eklemekte fayda görüyorum. AK partili komisyon üyelerinden hiç birisi bu güne kadar yapmadıkları komisyon toplantısının huzur hakkını almak için imza atmadılar. 

TT: Çalışmalarınız sırasında sizi en fazla ne zorluyor?

OSMAN ÜLKER: Herkes ekonomi diye bekliyor ama bu değil. Ön yargı. Muratpaşa sokaklarında en fazla bizi ön yargı yoruyor. Ama biz göreve geldiğimizden bu yana bu ön yargıyı yavaş yavaş yıkıyoruz. Vatandaşlarımızla aramızda bağımız oluşmaya başladı. Ama bu bağ, çok güçlü olarak kuruluyor. Hele bazı vatandaşlarımız ile bunlara bazen çok gülüyoruz. Mesela ben giriyorum bir esnaf kardeşimizin yanına. Sohbet ediyoruz, çıkarken "Ben AK Parti ilçe başkanıyım" diyorum. Ağzı açık kalıyor. "Hiç Ak Partiliye benzemiyorsun" diyor. Bende senin kafandaki Ak Partili nasıl? diye soruyorum. O ise "Takım elbiseli, cebinde parası bol" filan. Onlara şunu söylüyorum. Benim ailem 7 göbek Antalya'lı ama şu geçtiğimiz süreç içinde bende ekonomik sıkıntı çekiyorum. Bende işyerimizdeki ödemelerimizi yapabilmek için kredi kullanıyorum. Sol cenahın hakim olduğu sosyal medyadaki söylenenlere ne bakıyorsunuz. Gerçekte ekonomi iyi olursa hep beraber iyiyiz, ekonomi kötü olursa sizin gibi bende kötüyüm" diyorum. Onların kalplerini kazandığımızı, samimiyetlerini gözlerinden okuyorum. Bu da bize şimdilik yetiyor.

TT: Çalışmalarınızda başarıları diliyorum. 
OSMAN ÜLKER: Teşekkür ediyorum.  

Bu haber toplam 3432 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.