1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 20 °C

REKTÖRLÜK SEÇİMİ

Teslime Tosun

 

 

KÖŞE BAŞI

REKTÖRLÜK SEÇİMİ 

Bu gün biraz milli eğitimin dışına çıkalım dedik. Biliyorsunuz önümüzde Akdeniz Üniversitesinin rektörlük seçimleri var. Ve yine biliyorsunuz ki rektör Mustafa Ünal yeniden aday. 

Şu ana kadar üniversitede rektörlük için 22 başvuru  yapıldı. Yani  rekor aday listesi ile YÖK seçime gidecek. Bu başvuruların içinde en güçlü adayların başında yüz nakli ile ismi gündeme gelen Prof. Ömer Özkan’ın kendisi gibi plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahı olan eşi Prof. Dr.  eşi Özlenen Özkan, ardından Prof. Dr. Mahmut Akyüz hoca geliyor. Mahmut hoca bu günlerde evinde malum nedenlerden dolayı dinleniyor ama çalışmalarına  da devam ediyor. Bir başka isim ise Hasan Merdun hoca. Bir başka isim ise basının yakından tanıdığı Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş hocamız. 

Şimdi sıkı durun. Bu adayların arasında en sağlam adımlarla rektörlük yarışına giren Prof. Dr. Halil Yalçın Yüksel.  Tam adı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi olan 47 yaşındaki  Prof. Dr. Halil Yalçın YÜKSEL'in seçimden çok Cumhurbaşkanlığı atamasına güvendiği gelen bilgiler arasında.  

Bir diğer aday adayı isim ise 2013’de Ak Parti Büyükşehir belediye başkan aday adayı Prof. Dr. Muharrem Certel hoca. Muharrem Hoca resmen aday olduğunu söylemese de birkaç dost sohbetinde aday olacağı yönünde arzusunu dile getirdiği duyuldu

Bunları bir kenara bırakalım ve rektör Mustafa Ünal’ın göreve geldiği günden buyana neler oldu bir bakalım isterseniz. 
Açıkçası üniversite çevresi rektör hocanın  FETÖ ile mücadele kapsamında yaptıkları ve yapmadıklarıyla devleti yanıltarak bu önemli mücadeleyi büyük bir akamete uğrattığı iddiaları konuşuluyor.  Özellikle FETÖ/PDY dava dosyalarında hocanın HTS Kayıtlarında  Fetullahçı firari imamlar başta olmak üzere hakkında FETÖ’den iddianame düzenlenen 138 ayrı kişi ile irtibatı olduğu görülüyor.  

FETÖ üyeliğinden ceza alan Mit tırları savcısı da dâhil olmak üzere çok sayıda imam pozisyonundaki kişiyle de yüzlerce görüşme söz konusu… HTS kayıtlarına göre; Mustafa Ünal’ın, Antalya emniyet mahrem imamı Akay Mehmet Akarsu ile 2013-2015 yılları arasında 149 defa, firari üniversite imamı Ömer Geçici ile 299 defa görüştüğü görülüyor. Üstelik Mustafa Ünal vekâleten rektör olduktan sonra da üniversite imamı Ömer Geçici ile görüşmeye devam ettiği kayıtlara girmiş durumda.  
Başta firari üniversite imamı Ömer Geçici olmak üzere, en fazla ceza alan kişilerin hepsi Mustafa Ünal’ın en çok görüştüğü kişiler çıkması bazılarına çok ilginç  gelmesine rağmen ben çok garipsemedim. Çünki o dönemde görüşmeyen kalmışmıydı? 

Devam edelim, 

 YARDIMCILARI DA TÜM KRİTER BOLLUĞU  

Mustafa Ünal hocayla ilgili gelen bilgilere göre "Bu süreçte sadece kendi taşıdığı iltisaklar ve verdiği tartışmalı kararlarla değil, görev verdiği, ihraç komisyonlarında görevlendirdiği yardımcılarının FETÖ’ye yakınlıkları ile de tartışma konusu. Haklarında tanık ifadesi bulunan, çocuklarını FETÖ’ye müzahir okullara gönderen ve aktif bank asya hesapları olan kişileri Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları halde Rektör Yardımcılığı, Teknokent Müdürlüğü ve Enstitü Müdürlüğü gibi görevlere atamaları Ünal döneminde oldu. 

Yargılanan yöneticileri bir yana hem rektör yardımcısı hem de FETÖ Soruşturma Kurulu üyeliği verdiği iki yardımcısı da pek çok akademisyen için gözaltı ve ihraç gerekçesi olan çocuklarını FETÖ’ye müzahir okullara göndermişlerdir. HTS kayıtlarında da FETÖ iltisakları ağırlık kazanan yardımcıları ile ilgili gizli ve açık tanık olarak toplam 10 kişi FETÖ’cü olduklarına dair ifade vermiştir.  "Yasadışı bir şekilde idari soruşturmalarda gizli tanık kullanan bu kişiler, kim olduklarını adliyeye dahi söyleyemedikleri bu isimler üzerinden diledikleri akademisyenleri ihraç etmişlerdir. Mustafa Ünal ve ekibi, kendilerini sağlama almak ve yakın oldukları fetullahçıları korumak maksadıyla kamu görevini kendi çıkarları için kötüye kullanmaktan çekinmedikleri, ortalık toz duman olduğu bir sırada da kendilerine yakın gördükleri fetullahçıları göreve iade etmek ya da sözde soruşturmalarla koruma yoluna gittikleri ile itham ediliyorlar. 


ÜNAL’IN GÖREVE İADE ETTİĞİ YARDIMCISI 6 YIL 3 AY  CEZA ALDI

"İhraç süreçleriyle ilgili tutarsızlıkların bir kısmı basına da yansımış, özellikle darbeci subayı dolabında saklayan, FETÖ Terör örgütü elebaşısı Fettullah Gülen’e kitabında övgüler düzdüğü iddia edilen ve Mustafa Ünal’ın yardımcılığını yapan bir kişinin dönüşü üzerine yapılan bir haberin ardından, Ünal ve ekibi daha önce sessizce  döndürdükleri ilk iki akademisyeni ihraç etmişler, üçüncü akademisyeni ise yine ihraç etmemeyi tercih etmişlerdir.  Bu göreve döndürülmesine yönelik yapılan haber üzerine apar topar ihraç edilen isimler madem ihracı haketmişlerdir, neden göreve döndürülmüşlerdir; madem titizlilikle çalışan komisyon onları göreve döndürmüştür niçin bu kararlarının arkasında duramamıştır. Haberde ismi geçen üçüncü kişiyle ilgili yaşananlar da başka büyük bir skandaldır. Ünal’ın geçmişte yardımcılığını yapan bu kişi ihraç edilmemesine rağmen örgüt üyeliğinden 6 yıl üç ay ceza almıştır. Mustafa Ünal’ın vatan hainliği ile suçladığı yüze yakın kişi 50 farklı yerden sorgulanılarak, titizlikle yürütülen yargı sürecinin ardından beraat ederken, Ünal’ın "FETÖ ile iltisakı yoktur" dediği yardımcısı FETÖ üyeliğinden hüküm giymiştir. " 


Akdeniz üniversite böyle bir ortamda seçime gidiyor. Bakalım YÖK bu kadar aday arasından üç ismi nasıl belirleyip Cumhurbaşkanımıza sunacak?

Haklarında hayırlısı olsun demekten başka bir seçeneğimiz yok. 

Bu yazı toplam 8182 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.