1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 24 °C

RENKSİZ MECLİS

Teslime Tosun


KÖŞEBAŞI 

RENKSİZ BİR MECLİS TOPLANTISI 

Dün meclis toplantısına büyük bir heyecanla gittim. Üç günlük caf caflı görevden almalar, vekillik atamalar, tam "başkan vekili oldum" derken olmadığının anlaşılması, o onunla görüştü, bu yetkiye sahip curcunası sonrasında ilk meclisin çok renkli geçeceğini zannederek belediye gidip, bir güzel basın koltuğuna kuruldum oturdum. 

Bir gazeteci olarak bol atraksiyonlu, bol gerginlikli, birbirlerine laf sokmalı, bağırış çağırışı izleyeceğim için, içim kımıl kımıl. Olayları filan daha iyi görebilmek için bir sapı çıkmış gözlüğümü bile çıkartıp, yarım yamalak taktım. 

Tek eksiğim, olayları izlerken çitleteceğim çekirdekti. 


Meclis toplantısında Başkan vekili Mehmet Hacıarifoğlu oldukça rahattı ve meclis üzerinde tam hakimiyet görüntüsü verdi.  Aynı zamanda Cansel Çevikol Tuncer'de gayet rahattı. 


Ön tarafta  bir koltuk boş bırakılarak düzenlenen sosyal mesafe sınırlarını kaldıran ve "lütfen sağlığınız için bu koltuğu boş bırakınız" yazan koltuğa oturan meclis üyesi Oktay Başaran'ı gördüm.  Tüm grup sözcüleri Hacıarifoğlu'na "Sayın Başkanım" diye hitap ederken, sadece Başaran "Başkanvekilim" diye hitap etti.   
Bir önceki meclis toplantısında yetki krizi olaylarının patlamasına neden olan Serik'teki Antbirlik arazisine yönelik kamulaştırma girişimi meclis gündemine alınmadı. (Pazar mesaisi yazımızda belirtmiştim. Serik Antbirlik araziyle ilgili konu Muhittin Böcek başkan iyileşip, başkanlık koltuğuna gelinceye kadar buzdolabına atıldı" diye. 


Ak Parti Grup sözcüsü Ali Çetin krizle ilgili soru sormak istedi, Hacıarifoğlu "Gündem dışına çıkmayalım. Meclisten sonra odama gel, ben sana anlatayım" dedi. MHP Grup sözcüsü Selçuk Senirli ise "İktidar partisinin size verdiği desteği görmezden gelmeyin" dedi. Mehmet Hacıarifoğlu ise "Neyse o destek teşekkür ediyoruz" dedi. 
Belediyelerin bütçeleri görüşüldü ve en az Aksu Belediyesinin bütçesi, en fazla Murtapaşa Belediyesinin bütçesi olarak onaylandı. 


Ulaşım esnafını biraz rahatlatacak olan belediyeden otobüs sahiplerine Aralık ayına kadar yakıt desteğinin sağlanması kabul edildi. 


Doğalgaz gidecek ilçelere Gazipaşa'da dahil edildi. 


Elmalı Belediyesi, arı kovanlarının dijitalleşmesiyle ilgili kültür miraslarının korunmasına yönelik avrupa birliği  hibe proğramına başvuracakmış kabul edildi. 


163 noktada simit satılacakmış, EKDAĞ'da bu yetki devredildi. 


 Meclis sona erdi. Herkes büyük bir sessizlik ve sukunetle evine döndü. 


Böyle hani çok açsınızdır, muhteşem bir masa sizi bekliyordur. Masada yok yok, kebaplar, salatalar, tatlılar filan. Ama siz o yemeği yemeden masadan aç kalkarsınız ya. İşte dün benim hissettiğimde o histi. 
Janjanlı, çok güzel haber yapacağım diye gittim. Hiç bir şey çıkmadı. Çok renksiz, çok silik, çok sakin bir meclis geçti. Yukarda size zorlaya zorlaya çıkartabildiğim şeylerdan başka hiç bir şey olmadı. 

 Bir gazeteci için hiç de verimli bir yer değildi. 

Zamanımı boşa harcadım. Daha da gitmem!

NOT. "PAZAR MESAİSİ" başlıklı yazımızda belirttiğimiz Büşra Dirgen Özdemir'e hitaben Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz tarafından söylendiği belirtilen "30 yıl müfettişlik yapmış, kamu kurumlarını denetlemiş birisiyim. Böyle bir şey olması söz konusu bile olamaz. Yapılan  resmi belgede sahteciliktir. Bunu yapanlarında hesap vermesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak savcılığa suç duyurusunda bulunma zorunluluğu vardır."  sözlerini bu şekilde söylemediğini CHP Meclis üyesi Ertuğrul Ünal iletmiştir. Ünal, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz adına aradığını belirterek  "Başkan Mehmet Ali Yılmaz konuştu ancak "Yapılan resmi belgede sahteciliktir, bunu yapanların hesap vermesi gerekiyor. Savcılığa suç duyurusunda bulunması gerekiyor demedi.   Gerginliğin bitirilmesi ve olayların yatışmasına yönelik, birleştirici sözler sarf etmiştir." dedi. 

 

Bu yazı toplam 2563 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.