1
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Antalya 21 °C

ROBİN HOOD MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI OLDU

ROBİN HOOD  MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI OLDU
Önceki gün yapılan Döşemealtı Muhtarlar Derneği Başkanlık seçimine rakipsiz giren Bahçeyaka Mahalle Muhtarı Alkan Altun, seçimi kazandı. Altun, yaptığı çalışmalardan dolayı toplumda ‘Robin Hood’ adıyla anılıyor.

Vatandaşlara verdiği hizmetlerden, zenginden alıp fakire dağıtma sistemini uygulamasından dolayı Döşemealtı ve Antalya kamuoyunun "Robin Hood" muhtar olarak yakından tanıdığı Bahçeyaka Mahalle muhtarı Alkan Altun, Muhtarlar Derneği seçimine rakipsiz girdi. Döşemealtı Belediyesi meclis salonunda ilçeye bağlı tüm mahalle muhtarları ve vatandaşlar hazır bulundu. Türkiye Muhtarlar Federasyonu Antalya Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, Muratpaşa Muhtarlar Dernek Başkanı Ahmet Akcan, Korkuteli Muhtarlar Dernek Başkanı Osman Küçükkarasucu, Antalya Muhtarlar Lokantacılar Odası Başkanı Yasin Tekdemir ve Servisçiler Odası eski Başkanı Yusuf Esen'in de destek amaçlı hazır bulunduğu seçimde bir konuşma yapan Alkan Altun,"Rakipsiz olarak çıktığım bu dönemde beni Muhtarlar Derneği Başkanlığına layık gören tüm muhtar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bana verilen bu görevi layıkiyle yerine getirebilirim" dedi.

 

 

Herkes için çalışacağım

Alkan Altun genel kurulda yaptığı konuşmada sadece kendi mahallesi için değil tüm ilçe için çalışacağını belirterek,"Bundan sonra sadece kendi mahalleme gelecek hizmetler için değil, tüm muhtar arkadaşlarımızın aynı hizmetleri kamu kurum ve kuruluşlardan eşit alabilmesi çalışma sergileyeceğim"  dedi.

 

 

Hizmet için seçildik

Döşemealtı Muhtarlar Derneği Başkanı Alkan Altun, muhtarlarında birçok sorunlarının olduğunu belirterek, "Bizler halkımıza hizmet için seçildik. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki muhtarlar ile bu gün bizlerin arasında çok büyük mesafe var. Bu gün teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak halkımıza hizmet vermeye çalışırken elbette bir çok sorunla da baş etmek zorunda kalıyoruz. Üstelik bizlere ayrılan bir ödenek olmadan. Mahallemizin sorunlarını çözmek amacıyla kurum ve kuruluşlara gitmek için bile kendi özel aracımızı kullanmak zorundayız" dedi.

 

 

İşimize sahip çıkacağız

Altun, muhtarların kamu görevi yaptığına dikkat çekerek "Kamu görevi yapıyoruz. Ancak muhtarlar olarak bir çok kamu imkanından yararlanamayan seçilmişleriz. Son yıllarda özellikle sosyal medya başta olmak üzere, muhtarlık kavramının bile içini boşaltıyorlar. Ancak bizler kurumumuza sahip çıkacağız" dedi.

 

Alkan Altun Kimdir?

 

Antalya'nın 9 bin 500 nüfuslu Bahçeyaka Mahallesi'nin muhtarı Alkan Altun, 5 yıllık görevi döneminde hayırseverlerden aldığı yardımları dar gelirlilere dağıtarak mahallede gönül köprüleri kurdu. Evli ve 2 çocuk babası 38 yaşındaki Altun, 5 yıl önceki yerel seçimlerde mahalle muhtarlığına seçildikten sonra mahallelinin de desteği ve yardımlarıyla 30 derslikli bir okul ile sağlık ocağı yapılmasını sağladı. Mahalledeki ihtiyaç sahibi aileleri tek tek tespit eden Altun, askıda ekmek projesini başlattı. Mahalledeki 3 fırına bir kumbara ve projeyi anlatan afiş bırakan Altun, kumbarada biriken paralarla her gün 200 ekmeğin dar gelirlilere ulaşmasını sağlıyor. Altun, muhtarlığa ait 2 dönümlük araziye ektiği sebzeleri de mahalle halkına bedava dağıtıyor. Mahalledeki düğün ve cenazelerde kullanılmak üzere bir minibüs satın alarak çay ocağına dönüştüren Altun, vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor.

Altun, Ramazan aylarında yaklaşık 30 bin lira fitre ve zekat ile yardım kolilerini ihtiyacı olanlara ulaştırıyor. Mahalledeki yardımseverlerin desteğiyle 16 ton kömür dağıtan Altun, giysi ve ayakkabı yardımlarının yanı sıra vatandaşlara seçim, üniversite sınavı gibi günlerde okul bahçesinde ücretsiz köfte ekmek dağıtımı yapıyor. 

 

 

Bu haber toplam 2860 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.