1
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Antalya 16 °C

ROTASYONUN ROTASYONU

Teslime Tosun

 

 

KÖŞEBAŞI 

Gectiğimiz hafta ilçe müdürleri arasında rotasyon yapılmıştı. MEB Camiası dün yeniden hareketlendi. Bu sefer rotasyonun rotasyonu yapıldı. 

Ara gaz alma olayı olan rotasyon ilk açıklandığında yerlerinden gitmek istemeyen müdürler siyasetçilere doğru taarruza geçtiler. Daha önce "Bu koltuk benim değil, sizindir. Nasıl istiyorsanız beraber yönetelim" diyenler, yapılan kitap ihalelerini siyasetçinin işaret ettiğine kazandıranlar, siyasetçinin ricasıyla öğretmen atamalarını yapanlar, istemediklerine soruşturma açanlar  elbette gün gelecek bunun karşılığında siyasetçiden de gereken desteği isteyecekti. Analarının ak sütü gibi kendilerine helal olan bu talep karşısında herhalde siyasetçilerde duyarsız davranmamaları gerekiyordu. 

Her neyse ne olduğunu bilmiyorum kaç günlerdir İl Müdürü Yüksel Arslan beyin morali çok bozukmuş. Galiba rotasyon nedeniyle sıkıntılı günler geçirdi. Son hafta üzerindeki baskı muhtemelen çok fazla olduğu için gerginliği artmıştı. Sonunda beklenen oldu ve dün yeni bir atama rüzgarı ile rotasyonun rotasyonu yapıldı. 

Bu sefer liste daha basitti. Yakup Hoplar Aksu'ya gönderilirken, Döşemealtı Erdem Kaya Kepez'e kaydırıldı. Ayak parmaklarının üzerine dikilerek fotoğraf çektirmesiyle ünlenen Yıldırım Solak ödüllendirilerek 56 ilden daha büyük Muratpaşa'ya ataması gerçekleştirildi. Süleyman Gökçen Döşemealtı'nda görevlendirilmesi yapıldı. 

Ben burada en çok Yakup Hoplar hocamıza üzüldüm. Konyaaltı gibi bir ilçeden, Aksu gibi küçük bir ilçeye geç. Olacak iş mi şimdi bu? Elinin altında yemekler vereceği öğretmenevi yok, oteller yok. 
Yakup hocamızı  Muratpaşa'ya vererek önce sevindirdiler, sonra üzdüler. Kimsenin hakkı yok hocamızı üzmeye. Ama Yakup hocam aramızda kalsın da hani o işadamlarından, vatandaşlardan falan "Öğrencilere burs vereceğiz, AB proğramı, projesi" gibi şeyler söylenerek topladığınız paraları öğrencilere harcamak yerine bir bölümüyle bir yerlere araba almıştınız. Bir bölümünü ise  size yakın cemaatlere-derneklere filan aktardığınız iddia edilmişti. O cenahtan kimse sizin elinizden tutmadı mı? Kimse sizin için "Yakup hocaya bu yapılmaz" demediler mi? Yoksa, devreye girerek ancak Aksu'da kalabilmenize mi yardımcı oldular? Öyleyse valla emeğinize yazık olmuş. 
Ama hocam merak etmeyin Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran ve Muratpaşa Eğitim-Bir-Sen ilçe Başkanı galiba Aksu taraflarından evliler. Enişte kontenjanından sıkıntı çekmezsiniz inşallah.  

 

GAZİPAŞA'YA ÇOK ŞAŞIRDIM

9 yıldır ilçe milli Eğitim müdürlüğünü yapan Mustafa Aktaş'ın tayinin çıkması üzerine orada hem MEB camiası hem halk büyük bir sevinçle karşılamış. Ya Mustafa hocam siz bu ilçede ne yaptınız da sizin tayininize millet bu kadar sevindi. Gazeteler boy boy fotoğraflarınızı yayınlayarak Gazipaşa'da camiayı ikiye bölmüştü. FETÖ Terör örgütü soruşturmasında 2017 tarihinde de gözaltına alındığınızı da yazıyor.  Açığa alınmış ve kaymakam sizi göreve iade etmiş.  Mustafa bey, bakın Gazipaşa'lıların bir bölümü neredeyse arkanızdan teneke çalacaklar. İnşallah yeni görev yerinizde MEB Camiasına aynı şeyleri yapmazsınız. 

 

 Bu günlük bu kadar. 

Tüm ilçe müdürlerine yeni görevlerinde başarılar diliyorum

 

NOT: TOÇ-BİR-SEN GIDA KONTROL  LABORATUVAR MÜDÜRÜ HÜSEYİN KAFALI SİZİ UNUTMADIM. BİR SONRAKİ YAZIM SİZE GELİYOOOOR!

Bu yazı toplam 9517 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 16
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.