1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • Antalya 18 °C

ŞAHBALLI’DAN YİNE MUHTEŞEM KLİP

ŞAHBALLI’DAN YİNE MUHTEŞEM KLİP
Nurgül Şahballı’nın Antalya Zeytin Park’ta çektiği klip, ilk hafta 40 bin kişi tarafından izlendi.

ŞAHBALLI’DAN YİNE MUHTEŞEM KLİP

 

Nurgül Şahballı’nın Antalya Zeytin Park’ta çektiği klip, ilk hafta 40 bin kişi tarafından izlendi.

 

Zeytin Park’ın çok güzel, Antalya’nın değerli bir alanı olduğunu söyleyen Şahballı, Bu klibi çektikten sonra çok sayıda kişiden, klibin nerede çekildiğine dair soru aldık. Amacımız Antalya için önemi büyük bir yer olan Zeytin Park’ın tanıtımına az da olsa katkıda bulunmaktı. Bunu başarabildiysek ne mutlu bana” diye konuştu. Nurgül Şahballı, klip çekimi için manevi desteğini esirgemeyen Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’a ve Zeytin Park çalışanlarına teşekkür etti.

 

GÜVEN VE SEVGİYİ TERK ETMEMELİYİZ

 

Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurgül Şahballı, yeni albümünün ilk klibini Antalya Zeytinpark’ta çekti. Söz ve Müziği Âşık Maksut Feryadi Koca’ya ait “Kime Güveneceksin” adlı türküye klip çeken usta yorumcu, “ Güvenin, sevginin kaybolduğu bir dönemi yaşıyoruz. Her alanda fırsatçılık aldı başını gitti. Oysa geçtiğimiz yıl yaşanan salgında; paranın da, mal varlığının da hiçbir şey etmediğini gördük. İnsanlarımıza, toplumumuza kaybolan değerlerimizi yeniden hatırlatmamız gerekiyor. Bunu en iyi sanatla yapabiliriz. Bu durumu kendi adıma bu toplumsal bir görev olarak kabul ettim. Bu görevi türkülerimiz aracılığı ile yerine getirmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

 

GENÇLERİMİZ KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKMALI

 

Günümüzde toplumsal değer yargıların değiştiğine vurgu yapan Halk Müziği Sanatçısı Nurgül Şahballı, “Teknolojinin değişmesi ve gelişmesiyle tüketim toplumu haline geldik. Bizler stüdyoya girip bir eser için haftalarca çalışma yapıyoruz. Ancak insanlarımız bu çalışmayı tek bir tuşla sadece saniyeler içerisinde değerlendirebiliyor. Dolayısıyla günümüzde beğenilme, tercih edilme kavramları, geçmişteki gibi değil. Günümüzde daha çok eğlenceli, argo içeren sözcüklerin yer aldığı, sözün ön planda olmadığı eserler dikkat çekiyor ve paylaşılıyor. Gençlerimizin yönelimi ne yazık ki bu yönde! Oysa biz köklü bir müzik geçmişine sahibiz. Karacaoğlan, Pir Sultan Abdal, Yunus Emre gibi; Âşık Mahzuni Şerif, Hilmi Şahballı, Neşet Ertaş gibi değerlerin bu ülkenin gençlerine, çocuklarına aktarılması lazım. Elbette dünya müziğinin varlığını reddedemeyiz. Ama Türk toplumunun kültürünü, doğasını korumaya çalışan sanatçılarımıza, onların eserlerini çocuklarımıza aktararak sahip çıkılması lazım” ifadelerini kullandı.

 

TÜRKÜLERDE BİR’ İZ

 

Nurgül Şahballı, sekiz eserden oluşan “Türkülerde Bir İz” albümü hakkında da bilgiler verdi. Albümün 22 Nisan’da tüm dijital platformlarda yerini alacağını söyleyen Şahballı, “Yeni albüm çalışmalarımızın nihayet tamamladık. 22 Nisan’da tüm platformlardan dinlenebilecek. Bu albümün benim için çok kıymetli bir yanı var. O da Türk Halk Müziği’ne yaklaşık 40 yılını vermiş, halk müziğimize birbirinden güzel eserler kazandırmış Nurullah Akçayır ağabeyimle birlikte çalıştık. “Gurbet Neyleyim ve Yâre Söyle” adlı iki muhteşem türküsünü de okudum. 8 eserin yer aldığı albümde 5 eserin aranjesini yaptı. Ayrıca albümde babam Hilmi Şahballı’ya ait Romanların Güzeli eseri de var. Romanların Güzeli eserinin aranjesi Reha Erdir’e, Kime Güveneceksin adlı eserin aranjesi Yalçın Duran’a ait. Bu albümle gönüllerde bir iz bırakmak istiyoruz. Umarım öyle olur” diye konuştu.

Bu haber toplam 508 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.