1
  • BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • Antalya 21 °C

Sahildeki işgallere dur denildi

Sahildeki işgallere dur denildi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Sahili’nde, Konyaaltı Sahili Alan Yönetimi Usul Esasları Yönetmeliği’ne aykırı olarak kendi alanı dışına taşan işletmelerin halkın plajı kullanımını kısıtlayıcı uygulamalara müdahale edildi.

Halkın Antalya sahillerinden en sağlıklı şekilde istifade etmesi için denetimlerini kararlılıkla sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3 Temmuz Cuma günü, vatandaşlardan gelen yoğun şikayet ve talepler doğrultusunda Konyaaltı Sahili’nde Kıyı Kanunu, Konyaaltı Sahili Alan Yönetimi Usul Esasları Yönetmeliği ve Mavi Bayrak kriterlerine aykırı olarak halkın kullanımını kısıtlayıcı uygulamalar yapan işletmeleri denetlemiş ve aykırılıkları kaldırmaları için 3 günlük ihtar vermişti.

İHLALLERE MÜDAHALE

Sürenin dolmasının ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahilde bugün bir denetim daha gerçekleştirdi. İhtara rağmen aykırılıkları kaldırmayan işletmelerin ihlallerine müdahale edildi. Vatandaşların Konyaaltı Sahili’nden en iyi şekilde faydalanabilmesi, sahili geniş ve rahat şekilde kullanabilmesi için işletmelerin sahildeki locaları, sınır elemanları ve kamu yollarındaki ihlaller kaldırılmaya başlandı. Locaların ve ihlallerin işletme sınırları içine çekilmesi sağlandı.

VATANDAŞIN HAKKI KORUNDU

Büyükşehir Belediyesi Kıyı Yapıları Şube Müdürü Dr. Nilgün Şeber Kahraman, Kıyı Kanunu, 2018 yılında hazırlanan Konyaaltı Sahili Alan Yönetimi Usul Esasları Yönetmeliği  ve Mavi Bayrak kriterleri gereği sahili vatandaşların en iyi şekilde kullanmasını sağlamak üzere işgal ve ihlal durumlarına müdahale ettiklerini söyledi. Halktan ihlaller nedeniyle rahatça denize giremediklerine, yürüyemediklerine dair yoğun şikayet geldiğinin altını çizen Kahraman, vatandaşın hakkını korumakla yükümlü olduklarını ifade etti. Nilgün Şeber Kahraman, denetimlerin kararlılıkla süreceğini vurguladı.  Haber Merkezi

Bu haber toplam 1129 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.