1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 18 °C

Satışı yasak ilaçları internetten pazarlayan işyerine operasyon düzenlendi

Satışı yasak ilaçları internetten pazarlayan işyerine operasyon düzenlendi
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce ülkemize kaçak yollarla sokulan ilaçların satışını ve dağıtımını yapan organizasyonlara yönelik operasyon düzenlendi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda 03 Temmuz günü eczaneler dışında satışı yasak olan, vücut geliştirme sporu ile uğraşan kişilerin kısa sürede vücutlarını geliştirme amaçlı kullandıkları, içerisinde steroid etken maddesi bulunun ilaçları yurt dışından kaçak yollarla getirip internet ve sosyal medya üzerinden reklam ve tanıtımını yaparak kargo firmaları aracılığı ile ülke geneline satış yaptığı iddia edilen, Kepez ilçesinde faaliyet gösteren bir işyeri ve bu işyerine ait depoya operasyon düzenlendi.

İşyerinde ve depoda yapılan aramalarda; (500.000) adetten fazla vücut geliştirme için kullanılan kaçak ilaç ve (steroid etken maddesi bulunan hap, flakon, ampül ), (10.000) adet civarında ise boş ilaç kutuları ve etiketleri ele geçirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatına istinaden olay ile ilgili; (A.M.Y.), (Ç,Y,) ve (E.C.U.) isimli şüpheli şahıslar yakalandı, haklarında "5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na Muhalefet" ve "Kişilerin Hayatını Tehlikeye Sokacak Biçimde İlaç Üretmek veya Satmak (T.C.K. 187)"  suçlarından gerekli işlemler başlatıldı. Haber Merkezi

Bu haber toplam 2426 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.