1
  • BIST 9550.7
  • Altın 2484.049
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.8098
  • Antalya 22 °C

Seçer: "Doğu Akdeniz, dünyadaki güç dengelerinin ilgilendiği bir bölge"

Seçer: "Doğu Akdeniz, dünyadaki güç dengelerinin ilgilendiği bir bölge"
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu'nun 4-6 Ekim tarihleri arasında Mersin Askeri Limanı'nı ziyaretleri çerçevesinde,...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu'nun 4-6 Ekim tarihleri arasında Mersin Askeri Limanı'nı ziyaretleri çerçevesinde, Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Albay Volkan Salih Eser, Öğrenci Kafile Komutanı Deniz Yarbay Ahmet Bayrak ve beraberindeki öğrencileri makamında ağırladı.

Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Albay Volkan Salih Eser, ziyaret hakkında Başkan Seçer'i bilgilendirirken, "505 Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencimiz var. 2 gemi halinde TCG Cezayirli Gazi Hasanpaşa ve TCG Osmangazi gemileriyle, bu açık deniz eğitimi seyirlerini icra ediyoruz. Tüm öğrencileri temsilen, 3 temsilci arkadaşımızı getirdik. Buraya geldiğimizden dolayı çok gurur doluyuz. Mersin güzide bir şehrimiz. Burada hem yürüyüşlerimizi yaptık hem de kültürel faaliyetleri yapacak arkadaşlar" dedi.

Öğrenci Kafile Komutanı Deniz Yarbay Ahmet Bayrak da "Doğu Akdeniz'deki yoğun faaliyetlerimizden dolayı, Mersin son zamanlarda bizim için önemli bir şehir. Akdeniz Bölge Komutanlığımızın limanı da yenilenmiş. Orayı öğrencilerimize göstermek, oradaki gemileri tanıtmak, yine Mersin şehrini, kültürel yerlerini gezdirmek maksadıyla böyle bir planlama yaptık" diye konuştu.

"Ülkemiz için Deniz Kuvvetlerimiz önemli"

Başkan Seçer ise ziyaret dolayısıyla duyduğu mutluluğu ifade ederken, "Ülkemiz için Deniz Kuvvetlerimiz önemli. 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz. Sınırlarımızın uzunluk olarak 3'te 2'si deniz. Bölgenin durumu ve ülkenin stratejik konumu göz önüne alındığında, bir yarımada şeklinde olan ülkemiz açısından çok önemli. Doğu Akdeniz'den Karadeniz'e, boğazlardan Ege'ye kadar, dünyanın takip ettiği hadiselerin sıkça yaşandığı bir yer. Neticede Karadeniz'deki, boğazlardaki bir gelişme ya da Doğu Akdeniz'deki bir gelişme, birçok coğrafyayı ya da birçok ülkeyi etkiliyor. Dünyadaki bazı güç dengelerinin de ilgilendiği bir bölge burası. O açıdan da önemsiyoruz ve gençlerimize, genç komutanlarımıza, askerlerimize, denizcilerimize başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer misafirlerine şehri gezmelerini önerirken, "Fırsatınız olur mu bilemem ama Tarsus'u da görmenizde yarar var. Neden? Mersin, liman ile büyümüş bir kent. 200 yaşında. Fakat Tarsus, mesela 8 bin yaşında. Asıl liman orası" dedi.

Bu haber toplam 208 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.