Tarihi eserler için imza kampanyası

Antalya Tanıtım Vakfı, Anadolu’dan yurt dışına kaçırılan tarihi eserlere dikkat çekmek ve iadesini sağlamak için bir proje yapıyor.

Antalya Tanıtım Vakfı, “Eserler ait olduğu yerde güzeldir” projesi kapsamında, Antalyada yer alan yılda yaklaşık bir buçuk milyon kişinin ziyaret ettiği Antalya Aquarium’un önünde, 2017 yılında İsviçre’den Antalya’ya getirilen Herakles Lahdi’nin replikasını sergiliyor.

"Eserler ait olduğu yerde güzeldir" projesi kapsamında, Herakles Lahdi'nin replikası sergileniyor

Antalya Tanıtım Vakfı, Anadolu'dan yurt dışına kaçırılan tarihi eserlere dikkati çekmek ve iadesini sağlamak amacıyla sürdürdüğü 'Eserler ait olduğu yerde güzeldir' projesi için çalışmalara devam ediyor.

Vakıf, replikanın yanında, proje tanıtım broşürleri ve imza kampanyasına yönlendiren QR kodlarının bulunduğu kartpostallar dağıtıyor. Ayrıca akvaryum giriş biletlerinin üzerine Antalya'dan British Museum'a kaçırılan Nereidler Anıtı'nın görseli basıldı ve imza kampanyasına yönlendiren QR kodları biletlerin üzerinde de yer alıyor.

Antalya Tanıtım Vakfı, kaçırılan tarihi eserlerin geri iadesi için chance.org dan başlattıkları imza kampanyasına destek bekliyor. Haber Merkezi

Kampanyaya destek vermek için : http://chng.it/VHtjcBBx5c linkini ziyaret edebilirsiniz.

Manşetler

Adana’da etiket mevzuatı uygunluğu denetimleri sürüyor: "3 milyon 845 bin lira cezai işlem uygulandı"
Peugeot marka otomobil alev topuna döndü
Erzin’de trafik kazası: 3 yaralı
Antakya’da otomobil yangını
Kayıp yaşlı adam 12 gündür bulunamadı
Antalya’da otomobilin şaftına gizlenmiş 17 kilogram metamfetamin ele geçirildi
Isparta’da iç giyim mağazasında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
Ehliyetini 2 yıl önce aldığını söyledi, aday sürücü olduğu tespit edilince ehliyeti iptal edildi
Kaza yapan tırdan kaçan anguslar şehir turunda
Kaza yaptığı motosikletini yaptıramadan tekrar kaza yaptı, yerde yaralı halde derdini anlattı