Tütüncü’den Burhanettin Onat’a vefa

Dr. Burhanettin Onat için düzenlenen anma törenine katılan Başkan Hakan Tütüncü, “Milletimizin değerlerini yüceltmek için ömrünü ortaya koymuş insanları hatırlamalı ve onlara vefa borcumuzu ifade etmeliyiz.” dedi.

Antalya Türk Ocağı Kurucu Başkanı, Antalya eski Belediye Başkanı ve DP Milletvekilli Dr. Burhanettin Onat, ölümünün 43. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
Antalya Türk Ocağı Şubesi, Onat’ın ölümünün 43. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenledi.  Antalya Uncalı Mezarlığı’ndaki törene Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Türk Ocağı Yönetim Kurulu ile Onat’ın aile üyeleri katıldı.   
Konuşmasına , “Vefatının 43.yılında merhum Dr. Burhanettin Onat'ı rahmetle anıyorum.” diyerek başlayan Başkan Hakan Tütüncü,  “Unutmayanlar unutulmazlarmış, diye eskilerin güzel bir sözü var. Her yıl özel bir vefa duygusuyla bu anlamlı anma programını düzenleyen Antalya Türk Ocağı'nı kutluyorum.” ifadesini kullandı.

“Unutmayanlar unutulmazlarmış”
Başkan Tütüncü, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bu şehrin ebediyete göç etmiş olan manevi değerleri ile milletimizin değerlerini yüceltmek için ömrünü ortaya koymuş çok önemli insanları her vesileyle hatırlamalı ve onlara vefa borcumuzu ifade etmeliyiz. Unutmayanlar unutulmazlarmış, diye güzel bir söz var. Bizler de unutmamalı ve bu değerlerimizi hatırlatmalıyız ki, bu dünyayı terk edip gittiğimizde bizler de unutulmayalım.  Ele ele, gönül gönüle vererek, bu değerlerimizi gelecek kuşaklara taşımaya devam edeceğiz. Şehrimizin en önemli değerlerinden biri olan merhum Dr. Burhanettin Onat’a, Rabbimden kabir aydınlığı diliyorum. Mekânı cennet bahçeleri olsun. Yapmış olduğu iyilikler, güzellikler kabrinde kendisine yoldaş olsun.”

Birçok fabrikanın kuruluşuna öncülük etmiş
Onat’ın Antalya için çok önemli bir değer olduğunun altını çizen Tütüncü, “ Milli mücadelemizin öncülerinden ve Antalya Türk Ocağı Kurucu Başkanı olan Onat, 1946-47 yıllarında Antalya Belediye Başkanlığı, daha sonra 3 dönem Demokrat Parti (DP)’den Antalya milletvekilliği yapmıştı. Milletvekilli olduğu dönemlerde Ferrokrom, Dokuma Fabrikası ve Kepez Elektrik Santrali’nin kuruluşuna öncülük etmişti. Eserleriyle, kitaplarıyla, kültür ve sanata katkılarıyla Onat’ın Antalya için hatıraları unutulmaz.” diye konuştu.
Rodos'ta 22 Mayıs 1894'de doğan Burhanettin Onat, 1976'da Antalya'da hayatını kaybetmişti. Haber Merkezi

Manşetler

Otomobilin üzerinden geçtiği şahıs hayatını kaybetti
Türkiye onu yoldan geçenlere bahçesinden ikram ettiği meyvelerle tanıdı, bugün acı haber geldi
Gazipaşa’da kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Kontrolden çıkan kamyon şarampole devrilerek takla attı: 1 yaralı
Gazipaşa’da devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı
Şarkikaraağaç’ta elektrikli bisikletle otomobil çarpıştı, 2 kişi yaralandı
Trafikte tehlikeli hareketler yapan 6 sürücü yakalandı
Burdur’da halı sahadaki kavgayla ilgili 2 kişi tutuklandı
Burdur’da otomobil ile kamyon çarpıştı: Kaza anı kamerada
Takla atarak hurdaya dönen Tofaş’ın sürücüsü yaralandı