1
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • Antalya 16 °C

Seyhan Nehri’ni yosunlar istila etti

Seyhan Nehri’ni yosunlar istila etti
Adana'nın ortasından geçen Seyhan Nehri'nin suyu kesilince nehir, yosun akınına uğradı.

Adana'nın ortasından geçen Seyhan Nehri'nin suyu kesilince nehir, yosun akınına uğradı. Yeşile bürünen nehri görenler, kötü koku ve yosunlar üzerindeki çöp birikintilerinden dolayı rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Adana'nın simgelerinden Seyhan Nehri'nde su akıntısı baraj kapaklarındaki çalışmalar nedeniyle durduruldu. Akıntının durmasıyla birlikte nehirde yosun birikintileri oluştu. Yosunlar nedeniyle nehir tamamen yeşile büründü. Sudaki kirliliğin kontrolden çıkması üzerine Seyhan Nehri'nde de emsalleri gibi renk değişimleri ve yosun yoğunluğu oluştu.

Vatandaşlar çağrıda bulundu

Yeşile bürünen Seyhan Nehri'ni görenler ise yetkililere temizlik çağrısında bulundu. Bölgeye gezintiye gelen vatandaşlar yosun nedeniyle kirli bir görüntü ve kötü koku oluştuğunu belirtti.

Hasan Özgül (18) isimli vatandaş, "Buraya yabancı birisi geldiğinde biz başımız eğik duruyoruz. Bu hep insanların pisliği. Ellerine ne geçerse kaldırıp atıyorlar. Manzara niyetine geldim, geldiğime pişman oldum. Yabancılar geliyor, başka ülkelerden insanlar geliyor ama hep pis buralar. Geçen bir kız video çekiyordu, "Anne burası çok pis" diyordu. Buranın temizlenmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Murathan Türksal (19) ise nehrin biran önce temizlenmesi gerektiğini söyleyerek, "Gezinti için geldim ama manzara çok kötü. Buranın bir an önce temizlenmesi lazım. İnsanlar buraya geldiğinde manzarayı görünce pişman oluyorlar. Burası biran önce temizlensin ve biz eski, temiz Seyhan Nehri'ne kavuşalım" diye konuştu.

Bu haber toplam 163 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.