1
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Antalya 18 °C

SEYİT TORUN BENİ ARADI

Teslime Tosun


KÖŞEBAŞI 

SEYİT TORUN BENİ ARADI!

Antalya Büyükşehir Belediyesinde vekil krizinin ardından birde "Görevden alma krizi" patlak verdi. Gerçi Muhittin Böcek CHP'den belediye başkanlığını kazandığı günden bu yana özellikle kırsal hizmetlerden sorumlu ilçeler koordinatörü olarak görev yapan İsa Akdemir ile itfaiye Daire Başkanı  Ahmet Kısa'nın görevden alındığını veya her an alınabileceği şeklinde haberler çıkmasına alıştık. 

Hatta CHP İL Başkanı Nusret Bayar İsa Akdemir'i kastederek, "Benim il başkanlığımda  o koltukta oturamayacak. Masaya yumruğu vuracağız" şeklinde sözler sarfettiği tevatür halinde dolaşır. İl Başkanlığını da "Masaya yumruğu vuracağız" diyerek kazandığı her platformda konuşulur. 

Vekil krizinin ardından yine aynı terane konuşuldu. 

Bu sefer ben aradım Sayın İsa Akdemir'i. Sayın Akdemir, görevden alınmışsınız doğru mu? dedim. Dimdik bir soruydu. Koca yörük İsa Akdemir kahkahayı patlattıktan sonra "Valla benim haberim yok. Herhalde nezaket kuralları çerçevesinde bizi ararlar ve söylerlerdi. Bak abim ben 1979 yılından bu yana sendikal faaliyetler, ardından 94 yılında nasip oldu belediye başkanlığı yaptım. Her zaman halkın içindeydim. Benim işim zaten şu anda yaptığım işti. Her dağın başında bir karayolcu vardır. Tanıdıklarım, yıllar içinde oluşan çevrem vardı. Konuya hakim birisiyim. Daha önce Menderes Başkan beraber çalışmak istedi ve çalıştık. Başkanımız Muhittin Böcek benim arkadaşım zaten. Koordineli çalışmamızı bildiği için görevde kalmamı istedi. Olay bundan ibarettir" dedi. 

ANTALYA İÇİN VARIM

Şahsi hesaplara girmediğini belirten İsa Akdemir, "Ben şu anda müstakil İsa Akdemir'im. Antalya için çalışmayı kendisine misyon edinmiş birisiyim. Ön yargılı değilim.  Antalya için her platformda olan birisiyim. Elbette yılların getirdiği çalışma ve siyaset hayatım boyunca elbette birilerinin dalına basmışızdır. Bunlar benim ismimi dillerine doladılar ve sürekli basından bazı arkadaşlara yazdırıp duruyorlar. Ama yapacak bir şey yok, ben dün olduğu gibi bu gün de, yarında olacağım" dedi. 

SEYİT TORUN ONLARI DEĞİL, BENİ ARADI!

Şimdi bazıları bizim ismimizden nemalanmaya çalışıyorlar. "CHP'li değil, görevden alınsın" diye bizim ismimizi dillerini doluyorlar. Ama Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta Antalya'ya gelmeden önce Genel başkan yardımcısı Sayın Seyit Torun onları değil, özellikle beni telefonla bizzat kendisi arayarak davet etti. "Sayın genel başkanımız sizi yanında görmeyi arzu ediyor" dedi. Bende gayet nazikçe edilen  bu davete icabet ettim. Bazıları genel başkanın yanına yaklaşamazken, ben oradaydım." dedi 

"AKTİF SİYASETE DÖNERİM"
Kendi siyasi tarihimde her şeyi gördüm. İndik, çıktık, tekrar indik, tekrar çıktık. Benim gibi insanlar zor yetişiyor. Ben her daim hancıyım, onlar yolcudur.  Sayın Mehmet Hacıarifoğlu ile her zaman görüşürüm. Daha bu gün görüştük ama görüşmemiz hizmet için görüşmeydi. Bu gün desinler ki bana "Arkadaş seninle yolumuz buraya kadarmış" diye, hemen anında, gereğini yaparım. Ama Antalya içinde çalışmaya devam ederim. Gereğini yaptıktan sonra çıkarım sokaklara, yeniden aktif siyasete dönerim. Elbette, bizim de siyaset yapacağımız bir platform vardır" dedi. 

Evet ez cümle, konuşmamızın özeti buydu. Yani İsa Akdemir, çizmelerini giyip, yeniden aktif siyasete her an dönebilir. Ama hangi partiden onu bilmiyorum. Bunu kendisi de açık etmedi. Sadece "Şu an hiç bir partinin bayrağı altında değilim" demekle yetindi. 

 

 

 

Bu yazı toplam 4941 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.