1
  • BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Antalya 17 °C

SİLÜETİ DEĞİŞEN İLÇE: KORKUTELİ

Teslime Tosun

 

KÖŞEBAŞI 

SİLÜETİ DEĞİŞEN İLÇE:KORKUTELİ 

Geçtiğimiz günlerde arkadaşımın mekanında kalabalık bir grup olarak oturuyoruz. Tamamı kadınlardan oluşan grubun tek özelliği hepsininde gençliklerinde ve halen sıkı solcu olmalarıdır. 

12 eylül öncesinde militanvari eylemler bile yapan yaşını başını almış hanımefendiler kendi aralarında konuşuyorlar. Laf döndü dolaştı "Yaz geldi. Nereyi gezelim?" Bölümüne.  Bir tanesi atladı, "Kesinlikle Korkuteli'ne gitmeliyiz" ötekilerin meraklı ve sorgulayan bakışlarını görünce "Orada genç birisi belediye başkanı olmuş. İnsanlara harika yaşam alanları açmış. Mesire alanları, spor salonları, ısıtmalı yüzme havuzu bile varmış ki, kışın bile yüzebiliyorsun. Benim çevremde bir çok kişinin yazlıkları vardı. Bu yıl kışın bile dönmeyi düşünmüyorlar. Orada ayrı bir kent yaratmaya başlamış. ilçenin ortasından geçen boş kanal varmış, kanalı doldurmuş. İçinde  gondolda geziyormuşsun. Biz gondola binmeye gidelim" dedi. 

Birisi Bolu'dan, diğeri Kayseri'li, bir başkası Rizeli, bir diğeri Kemer'li, geri kalanı Antalya merkezden olan hanımların ortak görüşü "Korkuteli'nin silüeti değişiyor" noktasında birleştiler. Sıkı solcu ablalarımızın hiç birisi Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek'in hangi partiden olduğunu sorgulamadan gıyabinda o'nun iyi bir belediye başkanı olduğu yönündeydi. 

Duramadım ben sordum. "O belediye başkanı hangi partiden?" diye. Diğerleri cevap vermeden, "Nasıl cevap vereyim" diye kafasında hesaplar yapıp, dilleriyle mırın-kırın ederken içlerinden bir tanesi cesur ve bir o kadar da hesapsız kitapsız olan abla cevabı yapıştırdı. "Benim yıllardır peşinde koştuğum CHP'den değildir kesin. Eğer öyle olsaydı o hizmetleri yapması için en az 30 yıl geçmesi gerekiyordu. Bizimkiler önce fizibilite çıalışması yaptırır ki bu 6 ay sürer. Devamında en az 6 ay da 3-5 STK'dan görüş almakla geçirir. Elbette sorması gerekiyor ama bizimkilerin eli o kadar ağır ki, bir görüş sormaları 5 ay sürer, 1 ay da STK'lardan cvp gelir. O nedenle 6 ay dedim. Olmadı bunu oylar filan bu böyle yıllar sürer. Sonunda yaptırmaya karar verilince en az 1 yılı reklam yapmayla geçer, ikinci yılı temel atmayı genel başkana yaptıracağım diye bir yıl daha bekletirler filan bu böyle devam eder gider ve o hizmet en az 30 yılda tamamlanır. İçlerinde bir Ümit Uysal var, Ha deyince yapan" dedi.  
Ben sustum. 

Sonra onlara Ömer İşlek'in MHP'den belediye başkanı seçildiğini söylediğimde ise bir tanesi "Aaa ama o adam için çok iyi bir insan diyorlar. Aydın ve geleneklerine bağlı bir insan dediler.  Nasıl MHP'de kalmış. MHP'den öyle belediye başkanı nasıl çıkmış? diye arka arkasına sıraladılar. 

Ben yine sustum. 

Ön yargı gerçekten kırılması çok zor bir şey.. Benim de kendimde nefret ettiğim bazı önyargılarım var. Her ne kadar kendimi bu konuda eğitmeye kalksam da sanki DNA'ma işlemiş gibi, o ön yargı beynimin taaa derinliklerinden çıkıp geliveriyor. 

Halkın ortak ön yargısı da budur arkadaşlar. CHP'le belediye başkanı 30 senede ancak yapar, MHP'den de nasıl böyle bir belediye başkanı çıkar?

Ama en güzeli neydi burada? Hangi partiden olduğunuzun önemi yok. Eğer güzel şeyler yapıyorsanız, sadece kendi bölgenizde değil, Antalya'nın her yerinde, Türkiye'nin dört bir yanında yaptığınız güzel ve değerli işler konuşulup, takdir görüyorsunuz. Demek ki, sadece Korkuteli halkının kalbine dokunmuyor, Rize'li'nin, Kayseri'li ve Bolu'dan olan insanlarında yüreklerine dokunuyor, onları mutlu, mennun ediyorsunuz. 

Emin olun Kayseri'li olan hanımda, Bolu'dan gelen hanımda, Rize'li hanımda  oradaki akrabalarına böyle bir mevzu açıldığında ilk olarak onlara Ömer İşlek modelini söyleyecektir. 

Antalya'nın maalesef coğrafi olarak şanssız bir ilçesi olan Korkuteli'nde yaptıklarıyla farkındalık yaratarak halk bu güzel ilçemizi konuşuyorsa burada takdir edilecek tek kişi Ömer İşlek'tir. Korkuteli için şanssız  dememin nedeni, bir Kemer gibi, Alanya veya Manavgat gibi denizi olmayan Elmalı, Akseki, Gündoğmuş gibi şanssız ilçelerimizden birisi olduğu içindir. 
Korkuteli benim atalarımın yaylasının olduğu yerdir. Şimdilerde  sülalemin yarısı ev alarak bu farklı ilçeye yerleştiler. 


Korkuteli coğrafi yönden şanssız ama belediye başkanı yönünden şanslı olduğunu da belirtmek gerek. 


Bir Antalya'lı olarak iki yıl dolmadan Korkuteli'nin silüetini değiştirdiğiniz ve insanlara yaşam alanı açtığınız için teşekkürler Sayın Başkan Ömer İşlek bey. 

Bu yazı toplam 3072 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.