1
  • BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • Antalya 22 °C

Sinekle yoğun mücadele sürüyor

Sinekle yoğun mücadele sürüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede sinek ve haşereye karşı mücadeleyi aralıksız sürdürüyor. Havaların ısınmasıyla gece ilaçlamaları da başladı.

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların rahat bir yaz geçirmesi için Antalya merkezi ve ilçelerde başta sivrisinek olmak üzere, karasinek, hamamböceği gibi zararlılara karşı yoğun bir mücadele veriyor. 1357 personel, 136 vektörel mücadele aracı, 66 temizlik aracı ve yaklaşık bin adet el tipi ekipman ile yürütülen çalışmalar kapsamında fosseptikler, bataklıklar, akışı yavaş olan arklar, bodrumlar, asansör boşlukları, sığınaklar, rögarlar yıl boyu periyodik olarak ilaçlanıyor. Denizden de tekneyle falezlerdeki larvaya karşı ilaçlama yapılıyor.

AKŞAM ULV İLE İLAÇLAMA

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle sinek popülasyonunda meydana gelebilecek artışa karşı önlemlerini artıran Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, gece ilaçlamasına da başladı. 19 ilçede gündüz sırt pompası ile yürütülen ilaçlama çalışmalarının ardından akşam ve gece saatlerinde de üzerlerinde ULV makinelerinin bulunduğu araçlar sokak sokak dolaşarak ilaçlama yapıyor. Kasım ayına kadar sürecek çalışmalarda, Sağlık Bakanlığı’nca onaylı biyosidal ürünler kullanılıyor.

ALANYA’DA 180 KİŞİLİK EKİP

Alanya vektörel mücadele ekipleri, ilçenin yaz aylarında sivrisinek ve zararlı haşereler konusunda sorun yaşamaması için çalışıyor. Alanya’nın 102 mahallesinde 180 kişiden oluşan 80 ekip 2 mist blower ve 20 ULV aracıyla gece ve gündüz ilaçlama yapıyor. Yağmur suyu giderleri, kanalizasyon hatları, site, otel ve sulama havuzları ve bina bodrumlarında biriken sularda olası larva ve ergin oluşumunu engellemek için fiziksel, biyolojik ve kimyasal mücadele gerçekleştiriliyor.

MANAVGAT VE SERİK’TE SIKI İLAÇLAMA

147 kişilik bir ekiple çalışmaların yürütüldüğü Manavgat’ta, 17 ULV ve 3 mistblower aracıyla gece gündüz ilaçlama çalışması gerçekleştiriliyor. Rögar ve mazgallarda sıcak sisleme yapılarak sineğe karşı önlem alınıyor. Serik’te ise 87 personel ve 18 araç ile 66 mahallede kanal, sazlık, gölet, havuz, açık alanları ve su birikintilerini sıkı bir şekilde ilaçlıyor.

KEMER CENNET KOYU’NDA İLAÇLAMA

Vektörel mücadele ekipleri Kemer Çamyuva Cennet koyunda da (Alacasu) tuzlu su ortamında üreme yapan sivrisinekler için deniz dalgalarının kayalar için de oluşturduğu birikintileri ilaçladı. Demre Hizmet Birimi ekipleri de ilçe genelinde sivrisinek ile ilgili olarak gece gündüz mücadeleye devam ediyor.

Finike, Demre ve Kumluca'da 14 ULV aracı, 2 mist blower aracı, 3 hizmet aracı ve 115 personel ile 7/24 etkin mücadele gerçekleştiriliyor. Havaların ısınmasıyla daha hız kazanan çalışmalar dahilinde tüm mahalleler ilaçlanıyor.  Haber Merkezi

Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.