1
  • BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 27 °C

SİYASET ISINDI

Teslime Tosun

 

KÖŞEBAŞI

 

Geçtiğimiz haftanın son günü yapılan Büyükşehir meclis toplantısında Muratpaşa Belediyesinin sunduğu özel şahıslarla ortaklığı bulunan kamu alanlarının satış yetkisinin AK Parti-MHP ve İYİ Parti oylarıyla reddedilmesi ile başlayan siyasetteki hareketlilik pazartesi hız kesmeden devam etti.

 

Gün boyu baş döndüren basın açıklamaları, baş başa görüşmeler filan ardı ardına sıralandı. Gelinen noktayı bu gün öğleden sonra yapılacak meclisin devam toplantısında göreceğiz.

Ama önce Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın basın toplantısından başlamalıyım. İbrahim Ethem Taş, yanına artık Antalya'nın en büyük ilçesi haline gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Muratpaşa İlçe Başkanı Alparslan Belin ve Kadın Kolları Başkanı Tülay Beşkonak Özçay'ı da alarak çıktı basının karşısına.

İbrahim Ethem Taş, sözlerine Muratpaşa Belediye Başkanın "2 milyar kamulaştırma bedeli kaldı sırtımıza" minvalinden yaptığı açıklamaya tepki göstererek "Nasıl hesaplamış ki bunu? Türkiye'nin kamulaştırma bedelini filan mı diyor? Kamu alanlarını ticari alana dönüştürüp satarak borçlarını ödemeyi planlıyorsa o koltukta oturmasına gerek yok" dedi.

Ayrıca Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'den örnek vererek 8 Şubat 2016 tarihinde Kepez'de bir kamu alanının ticari alana dönüştürülerek satışı gündeme geldiğinde Ak Parti olarak buna karşı geldik. Kendi partilimiz olan Hakan Tütüncü'ye onay vermedik. Üstelik Büyükşehir Belediye Başkanlığı da bizdeyken. O dönemde Kepez Belediye Başkanımız 11 milyon kamuya para ödedi" dedi.

Ardından Falez Parkı örnek göstererek "Muratpaşa 1999 yılından bu yana CHP'de. Falez Parkını hala hayata geçiremediler. Hala mahkemelik, hala başıboşluk sürüyor. Beyaz Dünya'nın oradaki bir çok güzel bir alan AVM'ye çevirip satmışsınız. Birilerine rant kazandırmak için işlem tesis etmeye gerek yok. Kırcami'de kamu menfeati vardı ve hiç düşünmeden evet dedik, böyle bir durumda hangi belediyeden olursa olsun kamu menfaatine olmayan şeye evet demeyeceğiz" dedi.

Ardından ABB Başkanı Muhittin Böcek'i es geçmeyerek, "Bizimle birlikte İYİ Parti'de hayır oyu verdi. Muhittin Böcek meclisi yönetemiyormusun? İttifak Antalya'da karaya mı oturdu. 9 ay geçmeden rant kavgasına şahit oldunuz" dedi.

 

Bu basın toplantısının yaklaşık 2 saat sonrasında Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın basın toplantısı vardı. Ümit Uysal Muratpaşa ilçesinde yaklaşık 300 kadar mezbelelik alan olduğunu belirterek, "Bu alanlarda imar değişikliğine yönelik belli bir müracat yok. Belirlenmiş arazi de söz konusu değil. Biz tümden sorunu çözelim, yarın mahkemelerde de kendimizi meclis bütünlüğü içinde olduğunu belirterek daha kuvvetli savunabilelim diye meclise getirmiştik" dedi.

 

"BİZİ ÜTMEYE ÇALIŞIYORLAR" Ümit Uysal sonunda ağzından baklayı çıkardı ve "Bu olayda rantla ilişkilendirebilecek bir kısım var. Belli şahıslar, bu arazilerde vatandaşların paylarını yok pahasına satın alarak belediyeye yüklü miktarlarda kamu davası açanlar var. Bu kişilerinde meclistekileri etkilemeye çalıştığını düşünüyorum. Milletin bütçesi olan belediyenin bütçesini hacizli kamulaştırma davalarıyla tabir yerindeyse ütmeye çalışan kişiler bu meclis kararına sevinmiştir" dedi.

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'a da cevap veren Ümit Uysal; "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır derler. Askı sürecinde planlara itiraz edenlerden birisi Muratpaşa Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısıdır. Bundan sonra paramızın yettiği kadarıyla düzenleme yapacağız. Mülkiyet birliğini sağlayanlar plan vasfını değiştirmeden kendileri de kullanabilir." dedi.

 

 

Akşam saatlerinde Muratpaşa Belediye Başkanı, İYİ Parti Antalya İl Bşakanı Yavuz Temizer ile görüştü.

 

Bu tartışmada şimdi tüm gözler bu gün yapılacak ABB Meclis toplantısında olacak. Emin olun karşılıklı atışmalar, laf sokmaları izleyeceğiz.

 

NOT: GEÇTİĞİMİZ HAFTA MİLLİ EĞİTİM İL MÜDÜRÜ YÜKSEL ARSLAN, AK PARTİ'NİN MİLLİ EĞİTİMDEN SORUMLU MİLLETVEKİLİ ATAY USLU, MKYK ÜYESİ GÖKÇEN ÖZDOĞAN ENÇ VE AK PARTİ ANTALYA İL BAŞKANI İBRAHİM ETHEM TAŞ İLE BİRLİKTE FOTOĞRAFLARINI YAYINLADI.

 

BU FOTOĞRAFI GÖREN MİLLİ EĞİTİM CAMİASI YÜKSEL ARSLAN'A SİYASİ DESTEĞİN DEVAM ETTİĞİ YÖNÜNDE YORUMLADI. CAMİA İÇİNDE ANINDA YUKARDA SAYILAN İSİMLERE MÜTHİŞ BİR TEPKİ OLUŞTU. BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUK İSE SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ. ANTALYA'DAKİ EĞİTİMİN YERLERDE SÜRÜNDÜĞÜ BİR DÖNEMDE BİR AVUÇ EĞİTİMCİNİN ÇIRPINIŞLARINA SİYASET KANADINDAN DESTEK Mİ GELİYORDU?

 

 

BUNU ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM BASIN TOPLANTISINDA İBRAHİM ETHEM TAŞ'A KONUYU SORDUM. TAŞ ANINDA TEPKİ GÖSTEREREK "BİZ YÜKSEL ARSLAN'I UYARMAYA GİTTİK. EĞİTİM SEVİYESİNİN DÜŞTÜĞÜNÜN BİZDE FARKINDAYIZ. SİZE GELEN ŞİKAYETLER BİZE DE GELİYOR. TÜRKİYE GENELİNDE ŞU ANDA 38. SIRADA. İL MÜDÜRÜNE KENDİSİNE BİR AN ÖNCE BUNU DÜZELTMEYE YÖNELİK ÇALIŞMASINI İSTEDİK. SON KEZ UYARDIK. BENİM UYARIMA DA GÖKÇEN HANIM İLE ATAY BEY DE DESTEK VERDİ. BUNDAN SONRASINI KENDİSİ BİLİR. KENDİLERİ BİLİR" DEDİ.

 

İZLEYİP GÖRECEĞİZ.

 

Bu yazı toplam 4184 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.