1
  • BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • Antalya 18 °C

TAŞLAR YERİNDEN OYNADI

Teslime Tosun


KÖŞEBAŞI 

TAŞLAR YERİNDEN OYNADI

Antalya'da taşlar yerinden oynadı. Özellikle Sayın Münir Karaloğlu'nun Diyarbakır'a atamasının ardından yeni Valimiz Ersin Yazıcı'nın gelmesiyle birlikte yeni bir üst düzey kadro değişimi yolda gibi gözüküyor.  Ben ise bunun 5 Haziran tarihindeki köşe yazımın NOT bölümünde kısaca değinmiştim. 

En sıkıntılı müdürlük olan  Milli Eğitim camiası bu beklenti içinde. Zaten Sayın Yüksel Arslan'da bunun farkında olduğu için "Nasıl olsa gidiyorum. Benden sonrası tufan" misali özellikle iktidar partisinin bazı mensuplarına çok yakın olan ve tüm yöneticilerinin atama işlemlerinin onun imzasından geçtiği iddia edilen ve camia  içinde böyle bilinen müdür yardımcısı Mehmet Gürcan'ın yönetici atama yetkisinden uzaklaştırıp, başka yere kaydırıverdi. Camia içinde böyle atamalar dikkat çeker.  Sayın Arslan normal zamanlara bunu yapması, biraz sıkıntılıydı. Gerçi arada kaynasın diye diğer müdür yardımcılarında da oynama oldu ama, sonunda yaptı. 

Skandallara varan olayların kentte yaşanmasına rağmen, eğitim seviyesinin yerlerde sürünmesine neden olmasına rağmen kendisine kol kanat geren birileri vardı. MEB'de 7 yıl boyunca Personel Genel Müdürü olarak görev yapan Hamza Aydoğdu Aksaray'a vali yapılınca Sayın Arslan o koltukta fazla oturamayacağını biliyor. Son hamlelerini yapmış oldu. 

Gerçi MEB Antalya'da skandallar, iddialar  biter mi Allasen. Daha dün bir ihbar geldi. İddiaya göre ihtiyacı olan okullara ihale ile fotokopi makinası alıyorlar, 5-10 okulun fotokopi makinaları ikinci el çıkmış. Haydaa bir de ona soruşturma açacaklarmış şimdi. Ya hu muhteremler, siz o fotokopi makinalarını teslim almak için bir komisyonunuz filan yok mu? Kontrol etmeden ihaledeki o malzemeleri mi aldınız yoksa?. Bak şimdi bunun hakkında da bin türlü mavra çevriliyor şimdi. 

BÜROKRAT TOTO

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'nın Antalya'daki üst düzey bürokrat atamalarının sadece Tüik ve Gümrük ve Dış Ticaret İl Müdürü ile sınırlı kalmayacağını kamuoyunda bir çok kişi tahmin ediyor. 

Son iki gündür bürokrasi çevrelerinde "BÜROKRAT TOTO" oynanıyor. Benden size "Meccane Bürokrat toto'dan tüyolar.  Önce hangi bölge müdürü, hangi siyasetçiye yakın bunun tespitini yapın. Sonra o siyasetçinin parti içindeki gücüne bakın. Ondan sonra Antalya için iyi yaptığı şeyleri bir kenara, kötü yönetimindeki şeyleri bir kenara yazın. hangisi ağır geliyorsa, totoyu onun üzerine oynayın. 

NOT-1: Sizi unuttum zannetmeyin Sayın TOÇ-Bir-Sen Başkanı Hüseyin Kafalı bey. Gündem az yoğun. Gönlünüz ferah olsun.  O iş bende :)))  Önümüzdeki günlerde size geniş bir köşe yazısı ayırıyorum. 


NOT-2: Atatürk Devlet Hastanesi ile ilgili yazacaklarımıza bir türlü zaman kalmıyor. Bazı nedenlerden dolayı yazamamıştık. Pandemi süreci normale döndükçe biz de normale dönüyoruz. Önümüzdeki günlerde onlara da yer vereceğiz efendim. 


NOT-3- Sayın Konyaaltı Belediye Başkanımızın bir ayda gün gün ne yaptığını yazmıştık. O konu halkımız tarafından çok tutulmuştu. Vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine bir günlük köşe yazımızı da bu konuya ayıracağız. Meraklısına duyurulur. 

NOT-4: Alanya  Milli Eğitim'in değerli ilçe  Müdürü Sayın Hüseyin Er, kurum değiştirme hevesiniz varmış. YÖK'e geçerseniz o iş tamam sayın müdürüm!

Bu yazı toplam 5002 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.