1
  • BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Antalya 23 °C

Tebrikler Gençler!

Tebrikler Gençler!
Gençlik ve Spor Bakanlığı Tiyatro yarışmasında Döşemealtı’lı gençler mansiyon aldı.

Döşemealtı’nda yaşayan tiyatro gönüllülerinden oluşan ekipteki  14-29 yaşlarındaki 6 genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca düzenlenen “Gençler Arası Tiyatro Yarışması’nda” 947 ekip arasından mansiyon ödülüne layık görüldü. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, yarışmada büyük başarı elde eden gençleri kutladı.

Antalya Geleneksel ve Görsel Sanatlar Kültür Derneği tarafından başlatılan çalışma kapsamında, geçtiğimiz yıl ilçede yaşayan tiyatro gönüllüsü vatandaşlara gönüllü oyuncu olmaları için çağrı yapıldı.  127 gönüllüyle oluşturulan tiyatro ekibi, Antalya Geleneksel ve Görsel Sanatlar Kültür Derneği üyesi Ali Aytuğ'un yönetmenliğini yaptığı ''Pijama '' isimli tiyatro oyununu 11 kez sahneledi. Ardından yönetmenliğini Mehmet Eracar’ın yaptığı “Mustafa Kemal-Bir Kurtuluş Hikayesi” 9 kez tiyatro severlerle buluştu.

 

Döşemealtı Halk Oyuncuları, 5-14 yaş arası çocuklarla “Kültürlü Kurt”, ardından “Yusufçuk” isimli Anadolu hikayesi, son olarak 14-20 yaş arası gençlerle “4 İzci İz Üstünde” oyunu hazırlandı. Ancak pandemi kısıtlamaları nedeniyle sahnelenemedi.

Pandemi  kısıtlamalarının kaldırılmasıyla birlikte yeni oyun hazırlıklarına başlayan Döşemealtı Halk Oyuncuları Grubu’nda yer alan 14-29 yaş arası 6 gençten oluşan ekip, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca düzenlenen “Gençler Arası Tiyatro Yarışması’na katıldı. 947 katılımcının yer aldığı yarışmada, Döşemealtı ekibi “Gel Gör Beni” isimli oyunla mansiyon ödülü aldı.

 

 

Provaları devam eden “Resimli Osmanlı Tarihi” ve “Barışa Şans Verin” isimli oyunlarda önümüzdeki günlerde seyirci ile buluşacak. Yönetmen Ali Aytuğ," Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Değerler Geleneğini ön plana çıkarmak için bir tiyatro yarışması düzenlendi. Döşemealtı Halk Oyuncuları ekibimizde yer alan  6 gencimizle yarışmaya katıldık. Oyunu yazdıktan sonra arkadaşlarımız provalar yaptı ve 15 dakikalık bir oyun hazırladık. Yarışma sonucunda ekibimiz mansiyon ödülü aldı. Tüm tiyatrocu arkadaşlara ve bizlere sürekli destek olan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'e teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 654 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.