1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 17 °C

TEHLİKELİ KIŞKIRTMALAR

Teslime Tosun

Dün sosyal medyada bir yerlerde gördüm ama hatırlamıyorum. ‘Antalya hakkında’ sosyal medya hesabında olabilir.

 

Site yöneticisi “Konyaaltı bölgesinde bir lisede yabancı uyruklu gencin, istiklal marşı okunmasından rahatsız olduğu gerekçesiyle CİMER’e şikayetçi olduğu iddialarının yalan olduğunu, asılsız olduğunu, gerçek dışı olduğunu” yazıyor, bir daha yazıyor ama altına bizim insanlarımızın yorumlarını görmeniz lazımdı.

 

Sayfanın sorumlusu İletişim başkanlığından, Valilikten ve Milli Eğitim İl Müdürlüğünden üç ayrı yerden çek ettirmiş, böyle bir şeyin olmadığını defalarca yazıyor, kadının birisi yorum yazmış, “Tabi işlerine gelmediği için saklıyorlardır” diye yorum yapmış.

 

İletişim Başkanlığı yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığı veya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu açıklamayı yaparken altına not düşüp, “Valla-billa, ekmek-musaf çarpsın ki böyle bir şey yok” derse belki inanırlar.

 

Neden bir şeyin yalanına çok çabuk inanıyoruz? Sonra bu inandığımız şeyi gözümüzle görsek, elimizle dokunsak bile beynimiz inanmayı reddediyor.?

 

Bazıları eğer Ak Partiye yoğun alerjisi varsa zaten hiç kendini zorlamayacaksın. Hükümetin, yetkililerin yaptığı açıklamalara karşı bünyesi tepki veriyor, asla kabul etmiyor.

 

Bir başkası yorum yapmış, “Ama ezandan rahatsız olup şikayet ettikleri doğru” diye milleti yabancı düşmanlığına iten, vatandaşlara karşı tehlikeli bir kışkırtma içine girişmiş!.

 

Bu halkı kin ve nefret düşmanlığına sevk etmenin dik alasıdır. Güvenlik kuvvetleri, savcılık bu kışkırtmaya müdahale etmeyecekte neye müdahale edecek?

 

O yorumu yazan kişinin derdi ezan sesi filan değil. Emin olun bundan.

 

Konu ezan sesiyse ben de zaman zaman ‘Şu hoparlörlerin desibelini azıcık düşürsünler” diye şikayet edip, kendi kendime söyleniyorum.

 

Ama bu kışkırtmaların bir sonraki aşaması şu anda gündemde olan ve tüm sinir uçlarımızı harekete geçiren Danimarkalı densiz siyasetçi Rasmus Paludan’ın çirkin ve saygısız Kur’an-ı Kerim yakma eylemi gibi, “Yabancılar Konyaaltı’nda kur’an yaktı” diye yalan, mesnetsiz çirkin yayınlar yapmaya başlayabilirler.

 

Böyle bir yalan habere inanacak yüzlerce kişinin harekete geçmesi ise Antalya açısından büyük sıkıntı yaratır.

 

Bunların amacının ne olduğunu inanın bilmiyorum ama her yaptıkları yalan haber, yalan yorumlar bize iyi gelmediğinin, gelmeyeceğinin farkındayım.

 

HACKER KARDEŞE NOT: Kardeş IP adresini değiştirmişsin! İnternete giriş yerini de ABD yapınca sen bulunamıyorsun değil mi? Ama yapma artık.  Yeter! yeni-hacker-ekran-goruntusu.PNG

Bu yazı toplam 1531 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.