1
  • BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 22 °C

TERS KÖŞE OLDUK

Teslime Tosun

 

 

KÖŞEBAŞI 

TERS KÖŞE OLDUK

Dün sabah erken saatlerde "Eğer gelen bilgiler doğruysa Muhittin Böcek taburcu oldu ve Belek'te bir otelde kalıyor" diye yazmıştım. Sabah saatlerinde telefonuma gelen Başkan Böcek'in hastane odasındaki fotoğrafları ile bu bilginin doğruluğunu böylece  düşürmüş oldu. Başkan, ben de dahil tüm gazetecilere ters köşe yaptı. 

Arkadaşlar bana mı öyle oldu bilmiyorum ama Sayın Rektör Özlenen Özkan'ın kıyafetine bakmaktan fotoğraftaki  Başkan Böcek'in yüzüne bir türlü odaklanamadım. Bizim köyde "alacalı-bulacalı" derler böyle karma karışık renkli şeylere. Rektör hanımın giyim tarzını az çok öğrendik. Her rengin  mutlaka cart olanını seviyor. Cart demek yanlış anlaşılmasın, kendisini gösteren, gözalıcı anlamında kullanıyorum. Yani cart sarı, cart mavi, cart yeşil renklerden oluşan bir gardrobu var. Ama ben bu alacalı-bulacalı kıyafet, ince plili eteği görünce sanki 90'lı yıllardan fırlamış gelmiş gibi gözümün önünden hiç gitmedi. Bir tek vatkaları eksikti.  Böyle yazdım diye kendimi moda ikonu gibi filan görmüyorum yanlış anlaşılmasın. Kıyafet konusunda herhalde benden paçozu zor bulunur. 

Neyse bu kadar kadın dedikodusu yeter,. Biz asıl meselelere dönelim. Sayın Rektör hanımefendi göreve geldiği ilk günlerde 22  fakülte dekanından istifa etmelerini istediğiniz doğru mudur acaba? Bazı dekanların istifa talebinize olumsuz yanıt verdiği, hatta direndikleri doğru mudur. Dekanların istifalarını istemenin, aslında bir tür güvenoyu olarak değerlendirdiğiniz, istifa eden dekanları yeniden göreve atayacağınız şeklinde konuşmalar yaptığınız  doğru mudur?  İstifa etmeyen dekanlara yeni açılacak kadroları vermediğiniz doğru mudur? 

Fahri ama her nasılsa aldığı ücreti Tıp fakültesi öğrencilerine burs vereceğini söyleyen  basın danışmanlı saygıdeğer rektörüm, yaptığınız atamalar, aldığınız kararlar neticesinde elbette herkesi memnun edemeyecektiniz. Ancak bu kadar tepkinin gelmesini bende beklemiyordum. Demek ki bir yerlerde yanlış uygulamalar, yanlış kararlar alınmaya başlandı. Üniversitenin her fakültesinden ayrı ayrı, alttan alttan homurtular yükselmeye başladı. Yakında o homurdanmalar, bariz sese evrilecektir. Ve o zaman, bu güne kadar yapılan olağanüstü çalışmalar  bir anda görünmez olacaktır. Benden söylemesi. . . 

Ha bu arada  bırakın avrupayı, dünyada  tıp alanında çığır açan ve bu  çalışmaları nedeniyle büyük gurur kaynağımız olan sevgili eşiniz Ömer Özkan beyefendi, yine Antalya'mızın marka firmalarından birisine sahip Cihan Bulut beyefendi ve Ülkerler grubu ile ceviz  işine girmiş. Burdur'un Tefenni ile Karamanlı ilçeleri arasında kalan Manca Köyünde 500 dönümlük  arazinin şimdilik 100-150 dönümüne ceviz dikilmiş. 

Bol ve bereketli hasatları olsun. 

NOT: 1- Gen. Sek.Yardımcısı Hüseyin Karakuş'un atanması, Muhittin Böcek sonrası adımı olarak değerlendirilmişti. Başkan Böcek kısa sürede dönecek gibi görünüyor.  Peki Hüseyin Karakuş'un  ataması neden yapıldı?  Belediyeciliğin kitabını yazmış olsa da Lara'da bıraksan, Büyükşehir Belediyesini  navigasyonla anca bulacak bir genel sekreter yardımcısının Antalya'ya ne gibi katkısı olacaktır? Yarın (Sayın Karakuş sizin Elmalı'da daha yararlı olacağınızı düşünüyoruz) deseler, hem Sayın Hüseyin Karakuş, hem de onu gönderen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu rencide olmayacak mı? 

NOT:2  ABB'de E imza ile vekil değiştirme krizindeki düğüm çözülmeye başlamış. Teftiş kurulunun araştırmalarından sızan bilgilere göre İnsan Kaynakları Daire Başkanı Mehmet Keskin, önce İçişleri Bakanlığı, kontrolörü Sebahattin Karakaya'yı telefonla arayarak böyle bir işlemi yapıp yapamayacaklarını sormuş. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel müdür Yardımcısı Kemalettin Sakin'i arayarak  aynı soruları sormuş. Bu iki yetkiliden birisi "Yapabilirsiniz", diğeri "Böyle bir işlem olamaz" demiş. Ancak "Yapabilirsiniz" cümlesi daha işlerine geldiği için yapmışlar anladığım kadarıyla.  

NOT:3  Dün Orman Bölge Müdürümüz  Sayın Vedat Dikici beyefendi ile eşinin mal varlıklarıyla ilgili bir yazımız olmuştu. Hemen ardından yönelen bilgi akışına göre Sayın Dikici'nin kurum değiştirerek Antalya Büyükşehir Belediyesine geçmesi gündemdeymiş. ASAT'ta üst düzey bir bürokratın aracılığı ile ABB'de daire başkanlığı için çalışmalar yaptığı iddia edildi. Eğer gerçekleşirse, yeni göreviniz şimdiden  hayırlı olsun saygıdeğer müdürüm. 

Bu yazı toplam 5263 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.