1
  • BIST 9805.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 27 °C

TODOSK'tan hem eğitim hem şenlik

TODOSK'tan hem eğitim hem şenlik
Toroslar Doğa Sporları Klubünün bu yıl 18. düzenlenen ve iki gün süren Ulusal "Kaya Tırmanışı Şenliği" sona erdi.

 

Türkiyenin bir çok ilinden kaya tırmanışçısı dağcıların katıldığı ve Geyikbayırı bölgesinde düzenlenen şenlikte, kaya tırmanışı yapmak isteyen ve dağcılık sporuna gönül vermiş gençler ile aileleriyle birlikte şenliğe katılan miniklere eğitim verildi. Temel eğitimin yanı sıra, güvenli hat kurularak kayalara tırmanan gençler ilk defa yaşadıkları kaya tırmanışı deneyimi için eğitimcilerine teşekkür ettiler.

 

Antrenör Seval Uğurluoğlu ve teknik sorumlu Bekir Çeliker gözetiminde, yaklaşık 70 orta seviyede öğrenci, 3-7 yaş arasında ise 25  çocuğun eğitimi sonunda TODOSK Başkanı tarafından kendilerine ilk dağcılık sertifikalı verildi.  Geleneksel pikniğe katılan, yine geleneksel hale gelen kamp ateşinde buluşup, gecede de kamp yapan yaklaşık 300  civarında katılımcılar adrenalin dolu iki günün ardından bir şenliği daha geride bırakmanın mutluluğunu yaşadılar.

"ŞENLİĞİMİZE KATILANLARI SELAMLIYORUM"

 TODOSK Başkanı Gülşen Gedikoğlu, haftalar öncesinden başladıkları hazırlıklar sonunda klubün artık geleneksel hale gelen Kaya Tırmanışı Şenliğine bu yıl rekor seviyede katılımın olduğunu söyledi. Başkan Gedikoğlu, "İki gün boyunca 20 kişilik ekibimizle Antalya'dan ve çeşitli illerden gelen katılımcılara adrenalin dolu bir hafta sonu geçirmelerini sağladık. Köklü bir geçmişi olan TODOSK'un artık geleneksel hale gelen etkinliklerini Türkiye'nin dört bir yanından takip edilerek katılımların sağlanıyor. Antalya'nın en eski ve ilk doğa sporu klubü olan TODOSK artık Türkiye'de ve bir çok yurt dışı ülkelerinde markadır. Gönüllü olarak çalışan ve en ufak bir aksamaya bile meydan vermeyen tüm ekip arkadaşlarımı buradan kutlarken, tüm doğaseverleri bir başka etkinliğimizde buluşmak üzere selamlıyorum" dedi.

DAĞLARDA BÜYÜYEN DAĞHAN 7 YAŞINDA

Şenlik sırasında doğa sporu yapan binlerce kişinin tanıdığı TODOSK Genel Sekreteri İlkşen Yıldırım'ın adeta dağlarda büyüyen oğlu Dağhan Yıldırım'ın da doğum günü yine doğaseverler tarafından kutlandı. Anne ve babasının doğaya tutkusu nedeniyle ailesi tarafından Dağhan ismi verilen minik Dağhan Yıldırım'da 5 yaşına bastı. Daha bebek iken dağcılık yapan annesi ve babasıyla birlikte dağlarda gezen ve bu gün iyi bir sporcu gibi kayalara tırmanabilen Dağhan'ı ilk kutlayanların arasında "Dede" diye hitap ettiği doğa rehberlerinden Kemal Erece oldu.

 

Haber: Tayfun Kayrancıoğlu

Bu haber toplam 1678 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.