1
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • Antalya 10 °C

TÜKETİCİYİ KORUMA BAŞKANI HAREKETE GEÇTİ

TÜKETİCİYİ KORUMA BAŞKANI HAREKETE GEÇTİ
TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ ANTALYA ŞUBE BAŞKANI ASAT’I ZİYARET ETTİ.

TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ ANTALYA ŞUBE BAŞKANI ASAT’I ZİYARET ETTİ.

 

Tüketiciyi Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Av. Abdullah Özçulcu Asat Genel Müdürü Av. İbrahim Kurt’u makamında ziyaret ederek son günlerde yaşanan su faturaları üzerinden yaratılan spekülasyonlar ve şikâyetler hakkında bilgi aldı.

 

 

 

Asat Genel Müdürü Av.İbrahim Kurt, Gn. Md Yard. İbrahim Tuncer, Abone İşleri Daire Başkanı Ahmet Yıldız ve Çevre sağlığı Daire Başkanı Haluk Aktolun Tüketiciyi koruma Derneği Başkanı’na artan spekülasyonların nedenleri hakkında bilgi verdiler.

 

TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI İKNA OLDU!

 

Görüşme sonucunda Av. Abdullah Özçulcu şöyle dedi: “ Son zamanlarda birçok kamu hizmetinin yanında su faturaları ile ilgili basına ve derneğimize gelen yoğun şikâyetler nedeniyle Sayın Genel Müdürümüzden randevu aldık ve Antalya’da su fiyatları ve son faturaların yüksek gelmesinin sebepleri konusunda bir görüşme yaptık. Bu görüşme sonunda Antalya’daki su ile ilgili hizmetlerin, vatandaşa sağlanan kolaylıkların Türkiye’deki diğer şehirler ile kıyaslanması ile yapılan hizmetler konusunda aydınlandık ve ikna olduk” dedi.

 

ASAT GENEL MÜDÜRÜ BİR KEZ DAHA DETAYLI BİLGİ VERDİ

 

Asat Genel Müdürü Av. İbrahim Kurt görüşmede “covid 19 pandemi” sonrasında sokağa çıkma yasağı, 65 yaş üstü, 20 yaş altı zorunlu evde kalma nedenleriyle Antalya Merkezde günlük içme suyu tüketiminin ortalama olarak 53 bin metreküp arttığını, yaşam biçiminin değiştiğini, daha fazla su tüketildiğini, faturaların Nisan ayında okunmayarak önceki fatura tutarının %80 i baz alınarak faturalandırıldığını, endeks okumaları sonucunda "pandemi döneminde" artan su tüketimi ve Nisan ayından kalan yüzde 20 miktarın ilavesiyle Mayıs ayı faturası düzenlenmiştir. Bundan dolayı Mayıs ayı faturalarının yüksek olduğunu özellikle belirten İbrahim Kurt; kesinlikle sayaçtaki tüketilen su miktarına göre fatura düzenlendiğini, fatura ile ilgili her türlü şikayeti Asat’a bildirebileceğini, vatandaşların itirazlarını sayaçtaki son endeksi okuyarak itiraz etmelerinin yerinde olacağını, suya zam veya kademe artışı gibi bir uygulamalarının olmadığını ve olamayacağını, su fiyatlarını Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinden oluşan Asat Genel Kurulu'nun her yıl belirlediğini, kendilerinin özel bir karar ve uygulama içinde olmadığını belirtti.

 

Görüşme sonucunda verilen aydınlatıcı bilgilerden memnun olduğunu ve ikna olduğunu belirten Tüketiciyi Koruma Derneği Antalya Şb. Başkanı Av. Abdullah Özçulcu bu görüşmeyi tüketicilerle paylaşarak halkı bilgilendireceğini belirtti.

YanıtlaYönlendir

Bu haber toplam 1456 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.