1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 26 °C

Tüm şehir sporla buluşuyor

Tüm şehir sporla buluşuyor
Büyükşehir Belediyesi’nin turizm ve tarımın başkenti Antalya’yı spor şehri yapma yolundaki çalışmaları beş yıl boyunca aralıksız sürdü.


Sportmen kimliği ile öne çıkan, her fırsatta sporun önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2014 -2019 arasında çocuk, genç, yetişkin, kadın, erkek tüm Antalyalıların daha sağlıklı ve mutlu olabilmeleri için onları sporla buluşturacak projelere imza attı.  Büyükşehir Belediyesi maddi imkânsızlıklar nedeniyle spor salonlarına gidemeyen Antalyalıları ASFİM’lerde ücretsiz kurslarla profesyonel eğitmenler ve diyetisyenler ile buluşturuyor.


Antalya’nın spor merkezi 
Antalyalılara spor yapma alışkanlığı kazandıran ve sağlıklı bir yaşam sürerek formda kalmalarını sağlayan ASFİM’ler, vatandaşların vazgeçilmezi oldu. Antalya’nın dört bir yanında 12 merkezde faaliyet gösteren ASFİM’ler 2014 yılından bu yana yaklaşık 94 bin 385 vatandaşa profesyonel eğitmenler ve diyetisyen eşliğinde ücretsiz spor yapma imkânı sundu.

Okullar Ligi yetiştiriyor
Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk kez hayata geçirdiği Okullar Ligi 5 yıldır gençleri sporla buluşturuyor. Gençleri spora teşvik etmek, spor altyapısı oluşturmak ve Antalya’dan milli sporcular yetiştirmek hedefiyle Türkiye’de ilk olarak 2014 yılında başlattığı Okullar Ligi Projesi, amacına ulaşıyor. 5 yılda futbol, basketbol, voleybol, hentbol, oryantring branşlarında yaklaşık binlerce genç sporcunun mücadele ettiği lig, ülkemize milli sporcular da kazandırıyor. 


10 Bin çocuğa spor malzemesi 
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı 'Bir Mahalle Okulu Bir Umut, Umuda Doğru Yolculuk' projesiyle binlerce öğrenciyi sporla tanıştırdı. Antalya'nın 19 ilçesini ziyaret edilerek, imkanları kısıtlı olan mahalle okullarına spor malzemesi yardımında bulunuldu. 215 mahalle okulunda 10 bin  öğrenciye 4 buçuk yılda 27 bin adet spor malzemesi hediye edildi. 


Amatör kulüplere destek 
Büyükşehir, sporun bel kemiğini oluşturan amatör kulüpleri, malzeme yardımı ile destek veriyor. Antalya’daki 150 amatör basketbol ve futbol kulübüne her yıl spor malzemesi dağıtıyor. Bugüne kadar yaklaşık 8.100 amatör sporcuya malzeme dağıtımı gerçekleştirdi. 


Yaz kış demeden spor 
Antalyalı çocuklar yaz kış spor yapıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya genelinde 5-18 yaş arası gençleri ve engelli vatandaşları spora teşvik etmek ve kentte spor altyapısı oluşturmak amacıyla açtığı yaz ve kış spor okulları öğrencilere ücretsiz spor yapma imkanı sunuyor. Futboldan basketbola, voleyboldan yüzmeye, yakın savunma sporlarına 19 ilçede23 farklı branşta 74.616 kişi Yaz/Kış Spor Okulları'nda spor yapma imkanı buldu. Yazın tatil sürelerini verimli değerlendiren öğrenciler kışın ise sezon boyunca spor yapma imkanı buluyor. 


Sporda Antalya’nın gururu 
ASAT Gençlik ve Spor Kulübü (ASAT Spor), güreş ve basketbolda bir marka olma hedefine emin adımlarla ilerliyor. Turnuvalarda sayısız başarılar kazanan ASAT’ın genç basketbolcuları, Milli Takım’da forma giyiyor, pehlivanları ulusal ve uluslararası turnuvalarda altın madalya kazanarak Antalya’nın gururu oldu. Pehlivanlar diyarı olarak anılan Serik’e Başkan Menderes Türel’in talimatıyla yeni ve tam donanımlı bir Güreş Eğitim Merkezi kazandırıldı. Serik Boğazak Spor ve Sosyal Tesisi, 760 bin liralık yatırım bedeliyle hizmete açıldı. 606 metrekare kapalı alana sahip olan merkez, geleceğin başarılı güreşçilerini, başpehlivanlarını yetiştirecek.  Mahsum ALTAŞ
 

Bu haber toplam 1574 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.