1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Antalya 18 °C

Türel’den hodri meydan!

Türel’den hodri meydan!
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Belediye başkanlığı seçimleri arifesinde olduklarını belirterek, "Çıksınlar Antalya’ya nasıl bir proje yapacaklar, bunları konuşalım” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile birlikte Antalya İşadamları Derneği’nin (ANTİAD) “Antiad buluşturuyor” etkinliğinin konuğu oldu. İş adamlarına seslenen Türel, "Antalya’nın artık bir turizm şehri olarak dünyanın en önde gelen şehirleriyle yarıştığı aşikar. Tarım şehri olarak da çok önemli zenginlikleri olduğunu biliyoruz. Sanatsal ve kültürel faaliyetler şehirlerin ruhudur, kimliğidir. Bize düşen, turizmi, tarımı, ticareti, çevreye duyarlı sanayisiyle birlikte kültürel ve sanatsal etkinliklerle bu unsurları güçlendirecek çalışmaları yürütmektir” dedi

 

NEWYORK GERİMİZDE KALIYOR

Türel, bu yıl 13 milyon turist rakamını geçmesi beklenen Antalya’nın, dünyanın en çok konaklamalı turist giden üçüncü şehir olan New York’u geçeceğini kaydetti. Başkan Türel, Antalya’nın turizmi 12 aya yaydığında yılda 20 milyon turist ağırlayabilecek kapasitede olduğunu vurguladı.

 

KONYAALTI CIVIL CIVIL

 

Bir taraftan Antalya zenginleşsin, refah düzeyi artsın diye uğraşıyorken, birileri de bunları yaptırmamak için pervane olduklarını belirten Türel, "Konyaaltı’nda sahil projesi yapıyoruz. İnsan zincirleri kurdular. Sahil boyunca el ele tutuştular, “Bu sahili halka kapatacak” diye eylemler yaptılar. Konyaaltı Sahil Projesi’nden yazın günde 100 bin kişi faydalandı. Ben bazen sabahları spor yapıyorum orada. İnsanlar bisiklet sürüyor, koşu parkurunda koşuyorlar, yürüyorlar, çocuklar oyun bahçesinde oynuyor. İsteyen vatandaş toplamda projenin yüzde 7’sini oluşturan ticari ünitelerden parası karşılığı hizmetini alıyor. İsteyen de şemsiyesini kendi getiriyor, hasırını seriyor 1 kuruş ödemeden de sahilin yüzde 93’ünden de istifade ediyor. O söyleyenler nereye gitti şimdi. Orada geziyorken ne kadar da güzel sahili halka kapatmışım diyorum. Çünkü halk cıvıl cıvıl olmuş orada.” dedi.

 

 

 

ENGELLEME SİYASETİ

 

Bu projelere karşı çıkanların, projeyle ilgili gerçekleri gördükleri için karşı çıktığına dikkati çeken Türel, “Çünkü biz buraları yaparsak siyaseten belki de daha da güçleneceğiz. Dolayısıyla bu fırsatı vermeyelim, Menderes Türel kaybetsin gerekirse de Antalya yansın bitsin. Bu mantığa akıl sır erdirmek mümkün değil." dedi

 

TÜREL'E ONURSAL ÜYELİK

Toplantı sonunda ANTİAD Başkanı Ersen Göksan, Başkan Menderes Türel’e Onursal Üyelik Belgesi takdim etti.  Başkan Türel, daha sonra ANTİAD tarafından tadilatı gerçekleştirilen Altınova Esen İlkokulu’nun açılışını gerçekleştirdi. Türel, okulu gezerek, öğrencilerle bir araya geldi.

Bu haber toplam 1990 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.